петък, 29 август 2014 г.

Нови придобивки

     Скоро не съм ви показвала какво ново имам в гардероба и козметичния шкаф, затова последните 2 дни снимах каквото се сетих и днес пускам пост за последно този месец на такава тематика . :)
     Напоследък ме е налегнал мързел, но гледам да не се оставям и от време навреме влизам в час. В началото на месеца имах рожден, подаръци обаче предметни почти нямам. Дават ми парички, защото знаят че съм пренаситена и така. Имах ваучер за покупка в ДМ и онези сладурести вазички с шкафче и огледало. Стига празни приказки, ето новите ми нещица:
    

     Помислих, че половината ще остане празно, а то аха и без малко да не ми стигне. Оказа се, че съм прекалила с ружовете, сенките и хайлайтърите. Мини шкафчето и "поставката" отгоре много ми помогнаха. Тук е момента да спомена, че е от Джъмбо заедно с двете вазички и декоративните камъчета. Малко са паянтови самите чекмеджета и трябва внимателно да се прибират, иначе не искат да влезнат. Това ми е бял кахър, понеже вече ще имам събрано накуп всичко и ще ми е лесно да ги откривам.




    Много приятен бледорозов цвят, не знам дали ще успея това лято да я сложа, но тъкмо ще имам идея за аутфит за следващото. С пола, загащена или дълъг панталон мисля ще стои готино.


     И новата ми мания.... голяма краста е, не се захващайте, че няма отърване. На живо са страхотни, но е трудно да се улови красотата на камъните, от всеки ъгъл е различен. Авантюрина особено няма хващане (тъмният в гривната вдясно).


     Покрай мен запалих и приятелки, та ми поръчват да правя и за тях. Ето няколко:





    И козметичната част... с ваучера за ДМ си взех похваленият във форума 8 в 1 заздравител на Eveline, нощен крем за лице на Rubella Organic Rose - луднала съм на тема роза и кремове за лице + шампоан на Шаума за суха и увредена коса (вече се измих с него и се оказа нелош между другото). Моята коса е нормална, но ми се пробваше. А ухае и готино, така че го грабнах!


      В момента са на промоция 3-4 вида (по 2,89) и не се стърпях. За първи път да се възползвам и аз от някакво намаление. Обикновено не обръщам внимание. Косата ми е мека, трети ден не се е омазнила и има блясък. Сърбеж и пърхут нямам, дано занапред също е така. Като имате предвид, че сложих и от гел-изсветлителя на Лореал. Дано не стана лисица в главата. Исках да експериментирам, а боя все още не ми се ползва.


   Една дълго мислена чанта от Avon (ANNE), за която е виновна приятелка.... видяла я на 2-3 момичета и поръчахме. Мислехме да върнем, ако не е хубава, но тя се оказа кокетна и мисля, че си заслужаваше. :)


                        И в действие с любимите гуменки :)))






    Взех я единствено заради шарките тази рокля, но всъщност стои добре. Само не знам кога ще стигна и до нея. Напоследък едва повтарям конкретна дреха, чак ме е яд на себе си!

      
           Директно свалена от простора, прощавайте че е така измачкана.


   Открай време си бях наумила за черен клъч и за момента задоволих "глада" си за такъв.

  
        Сладката морска кутийка за бижута ми я донесоха от морето. Сигурно няма да побира много, но аз и без това мисля да я ползвам за украса. :)





                      Много ефектна ми е тази вазичка, но и човека избирал я си знае работата. :)

                 
                      Ето ги и декоративните камъчета в кутията:




   И последно 2 колиета - това с перото купих за дългата тъмносиня рокля, която всъщност не съм показвала (който ме следи в Instagram ще се сети, снимките бяха кофти и затова не показах тогава, но ги изнамерих и направих 2 колажа с тях) и едно страхотно в ментово, в комплект беше с обеците за 3,50! Никак не е лоша изработката му за тази нищожна сума. Исках много нещо подобно, но не се навивах да дам 20 лв за нещо, което не знам дали ще сложа. Всъщност трудно ми е за комбинация и не знам с каква риза/блуза ще стои добре. Ето затова ще се наложи да отлежи до другото лято, за което трябва да му намеря подходяща.




    Толкова от мен за днес... дано се поуспокоя малко с покупките, че къщата е затрупана и нямам грам място,  дори в торби стоят събрани! Скоро ще ме изхвърлят с всичко.....отивам в ъгъла да се срамувам. :D

четвъртък, 28 август 2014 г.

Nubar Orange Creme ft. Essence Circus Confetti

    Ето и един от последните ми маникюри, който събра доста харесвания. Orange Creme взех с голямо желание, защото отдавна исках такъв пъпешов цвят. Оказа се много хубав.



 Качеството му също е добро. На 2 слоя покрива, но ми останаха леки прозрачни следи на места при това лакиране, затова реших да доукрася с известните Конфети на Есенс. Стана сладурско и най-вече издръжливо, а напоследък ми е важно. Нямам особено време да сменям лак. Изкарах 3 дни и на 4тия свалих. Знаете как глитърите падат на люспи и при много киснене във вода, започна да се навдига. Половин седмица за мен е ок и съм доволна.


вторник, 26 август 2014 г.

Le Petit Marseillais Shampoing aux extraits de pomme et de feuilles d'olivier

    Шампоан с екстракт от ябълка и листа на маслина - за здравина и блясък, нормална коса.




    Съвсем скоро на нашия пазар стъпи и френската марка Le Petit Marseillais. Първо заредиха душ кремове/геловете, после лосионите и най-накрая продуктите за коса. Тръгнаха и реклами по ТВ. Дълго време моя приятелка търсеше (не спря да ми опява, че никъде не го намирала) и се чудеше на шампоана, но най-накрая решихме да вземем като го видяхме зареден в Елитис и да си го разделим. И двете обаче не останахме очаровани, особено аз. При нея прекалено много измивал косата и леко пресушавал, но поносимо. Аз от тази гледна точка нямам оплаквания.
    Ще започна с текстурата - като на душ гел, гелообразна в прозрачен светлозелен цвят, мирише на зелена ябълка. Прилича на пяната за вана със зелена ябълка на Ейвън. Прави хубава пяна и с малко количество измивам косата. Моята е една педя над кръста, нормална (преди се омазняваше бързо, но от няколко месеца проблема отшумя). С 50 мл успях да я измия 5 пъти, като при последния ми трябваше шишенцето и беше като за 2 миенета, т.е. икономичен е.
    Ефекта е мека, лъскава и жива коса. Има си блясък, е не огледален, но не усещам да ми изсушава. Проблема дойде от сърбежа. В началото мислех, че е от друго, след всяко миене обаче до вечерта започваше доста. Имах чувството, че ще си разраня скалпа от толкова чесане.
Може би на мен не ми понесе. Последното ми къпане беше с един шампоан на L'occitane и не усещам никакъв дискофорт, затова го отдавам на шампоана Le Petit.....
    Струваше 4 лв и стотинки. Не съжалявам, че го пробвах, но не бих взела друг на този етап.
Има обаче добри отзиви за душ кремовете и лосионите, тях мога да се прежаля да пробвам.
Тук можете да видите всичко на марката, заредено в страната.

понеделник, 25 август 2014 г.

Avon Arabian Glow "Vibrant Spice"

    Добро утро и усмихната нова седмица. :)

    Преди 10 дни пробрах една от последните ми взети палитри, която е от лятната колекция Arabian Glow на Avon и тази сутрин отново гледайки снимките с грима, макар да не ми харесва достатъчно, реших да ви го покажа. То лятото свършва, а аз сега се сетих.... но докато напълно не са я махнали от каталозите, ако някой я хареса да има време да реагира.



    Знаете, че Avon промениха формулата на сенките си с по-добра. Новите палитри са с прилична пигментираност и има мнооого малко разпрашване, но е нормално. Лесно се работи с тях, преливките стават от раз. Да си призная, че най-хвалената Berry Love при първо носене не ми хареса, но тогава бързах и четките ми бяха изцапани, та не го отдавам на нея. Но тази не се оказа никак лоша.
    Vibrant Spice съдържа 4 цвята - златно, бежово-розово (цвета под златното, не мога да го определя точно), лилаво и кафеникаво/бордо. Можете да направите по-силен грим като напластите или лек ежедневен като вземете малко цвят. Аз нанесох над HD базата на NYX. Грима не мръдна от сутринта до вечерта, при все че температурите бяха 30 + градуса.
Кръстих го летен залез, защото точно на това ми прилича. Можеше да е мноооого хубав, но напоследък в сгъвката не ми се получава нещо. Отдавам го на гадното време, от което постоянно ми е скапано и умряло. Нямам настроение, та така.... Стига съм ви се оплаквала, а да покажа какво направих. :)




  
       Лилавото сложих в началото на долните мигли, а от средата докрая прелях с кафявото.
       Незнам колко се вижда, затова споменавам. Аз виждам леко като акцент, но понякога мониторите лъжат. :)



     Златното не е циганско за мен, а отваря погледа и виждате как светят очите без да са прекалено "цветни". Дори за някой да се струва много, според мен сега е сезона на този тип гримове. Експериментирайте на воля. 
     "Vibrant Spice" поръчах за 10-тина лева и не съжалявам. Нямам точно такива нюанси, а предвид качеството е една добра инвестиция.    

    Червилото е Hibiscus от серията Ultra Color Rich и честно казано коралово щеше да стои много по-добре от това, но не прецених. Следващият път ще се поправя.

    Приятен ден ;-)