петък, 13 февруари 2015 г.

Essence "Take my red away" & Essie Summit of style

     "Предимството" да имате ненормално количество лакове е да не можете да носите всеки и някой да отлежава с години. Тази съдба сполетя "Take my red away" от Legend of the sky, който имам от 3 години. Да, колекцията излезна януари 2012 г. Така е като сте във вихъра си и получавате колети с 30 лака. Но да знаете последствията си ги "сърбам" още. Искам да намаля, но всичко си харесвам и не давам. От мен един съвет, не се хвърляйте на неброими количества и с едно наум купувайте. :)
      Take my red away се оказа много хубав цвят. Трудно намирам наистина покривен, почти всеки втори крем в тази гама е желе. Този е другата крайност - на един слой да не кажа беше  98 % покрил и вторият го сложих за безупречен завършек. Има си блясък и сам, нанася се като масло. За този клас няма какво повече да искам. Избрах да го украся с новото ми Essie Summit of style, което спечелих от играта на Essie Bulgaria - Essie nailfie.



Разбрах защо бг бюти блогърките го харесват. Не е рядък и не е необходимо да се "борите" с улавянето на частиците, предполагам с 2 слоя ще е покрил добре самостоятелно. Цвета му е прозрачна гел база с меднозлатисти блестящи малки и средноголеми кръгли частички и мисля, че ще си отива с много крем нюанси. Но за мен лично, като се има предвид колко глитъри имам и са ми минали през ръцете, този е съвсем обикновен. Единственото му предимство пред някои евтини е, че покрива лесно. Ако видите коледните лимитки на China Glaze, ще захвърлите Summit of Style. Но аз съм трагичен случай, така че не се влияйте от мнението ми щом се отнася до маникюр. Не ви трябва тази болест. ;) Трудно лечима е и се иска ужасно търпение и разум.



За трайност не искам да говоря, знаете че зависи от състоянието на ноктите. Аз съм трети ден с тази комбинация и имам съвсем леко на места ожулени връхчета, което е напълно нормално.

сряда, 11 февруари 2015 г.

Fresh pinky-mints look

     Преди няколко дни, подтикната от маникюра, който си направих за начало на новата седмица, посегнах и към подобни цветове за грим. Отдавна не бях правила подобен, а ярко розово не съм носила от лятото. Избрах да сложа мъничко от ружа Bella Rosa на подвижния клепач, а и на скулите. :) Ментовата сянка не личи вероятно, че е такава, но е някак свеж и пролетен цвета и много ми допада. Завърших с едно топло кафяво в сгъвката. Май не трябваше да посягам към черен молив за очна линия, а на едното око стана и дебело, но свърши вече. Без да се опита, няма как да се прецени как би стояло.




      И по-хубави точки съм правила, но ..... next time. :)

вторник, 10 февруари 2015 г.

Здравословно ли жевеем?

    Трудно ли е да изберем да живеем така? Повечето хора само при споменаването на разделно хранене ги побиват тръпки и трудно се отказват от вкусните, нездравословни храни. Ежедневно се сблъскваме с проблемите, касаещи затлъстяването и те продължават да се задълбочават с нарастващите изкушения по магазините и вкусотиите, които предлагат в сладкарници, ресторанти и т.н. Децата особено от ранна възраст не им се обръща внимание и виновни са родителите от една страна. Виждам как майките ги водят да баничарницата и им казват или избирай, или ще стоиш гладен. Нямам време да се занимавам с теб и да ти правя за ядене. И това са обикновено вече деца със сериозно тегло над нормата. Не е ли по-добре да закусва така детето ви? Да пие прясно изцедени сокове или чаша чай с мед?


Ще дам и още един пример - момиче с година или две по-малко от мен (с астма) е с 20 кг поне отгоре, при разговор с мен защо малко да не се ограничава отговора беше "аз да съм здрава, пък нека съм 100 кг.". И повече не казах нищо, празни приказки, няма смисъл да говоря. Как очаквате да е отвътре организма и при всекидневен прием на снаксове, чипсове, шоколади, вафли и стоене пред компютъра? Ще затлъстее сериозно. Докторът ще ви посъветва да намалите храната, да се движите повече, кожата ви ще се нацепи (стриите трудно се махат и не изцяло) и защо всичко това? На каква цена? Здравето ви не струва няколко парчета торта или ежедневно шоколади, газирани напитки и банички. Не говоря да ги спираме напълно, знаете че организма има нужда и от такива благинки, но 4-5 пъти месечно да кажем.


    Признавам, че и на мен ми беше трудно да започна да разделям протеини от въглехидрати, да намаля драстично захарните изделия и изобщо да променя мисленето си, но резултатите не закъсняха. Бавен и труден на моменти е пътя, който трябва да извървим. Когато привикнете и за вас вече това не е само диета, а начин на живот, нещата започват да си идват на мястото. Оценяте постигнатото и внимавате дори с най-малките детайли, незабележими с просто око.
Промяната все пак не е само външна, а най-вече вътрешна. Нагласата е много важна.


 Ако не сме в хармония в себе си, не приемем недостатъците си и вместо да се опитаме да ги "намалим", да живеем с тях и да работим за подобряване, ние правим всичко възможно да ги премахнем, но в стремежа си забравяме от къде сме започнали. Но хората сме странни същества и винаги се стремим към перфекционизъм, към повече и чак когато загубим, тогава си спомняме и оценяме постигнатото. Така се случи и с мен. Свалих малко килограми при последната наистина сериозна промяна, може би 5-6, но започването на фитнес оказа много голямо влияние и намалих осезаемо обиколката и размера на дрехите си. Знаете обаче как е при жените, никога не са доволни и в огледалото са "дебели". Лятото поради ред причини спрях да посещавам залата и мислех да тренирам вкъщи, но бях на стаж, предстоеше ми държавен изпит, ходих на море, след това до Истанбул и времето все не стигаше. Успокоявах се, че ще свършат задачите, но разбрах, че няма как да стане. Бях върнала килограмите вероятно (на кантар от половин година поне не съм се качвала - дрехите и огледалото са ми достатъчен ориентир), а и доста сантиметри, но не се отказах. Не съм си и помисляла да го правя. Затова в началото на септември се взех в ръце и започнах по малко да влизам в ритъм. Румяна Илиева ме заинтригува със своите 90 дневни тренировки и в края на месеца бях в редицата с трениращите по тях. Два месеца по-късно отново бях постигнала почти предходните резултати. Единствено в обиколката на бедрата имах още за сваляне, но при мен тази зона е проблемна и трудно се оформя. Дойдоха празниците, а и в началото на декември други проблеми, затова пак имах отгоре. На работа всеки черпи по поводи и сладкото, ако ви е любимо, си е като наркотик и трудно се отказва изцяло. Но не е невъзможно. Аз обаче съм много голям инат и кажа ли край, наистина спирам. От седмица не съм близвала нищо такова. Ежедневно по 2 пъти минават да ме молят да си взема бонбон, бисквита или нещо друго. Но не! А и честно казано покрай именните дни, толкова погълнах, че изобщо не се изкушавам.











Тази седмица ми беше достатъчно, за да влезна отново в ритъм и веднага виждам по дрехите си. Естествено в комбинация с тренировки. С нетърпение чакам да минат изпитите, за да ходя отново на фитнес. Липсва ми най-вече пътеката. Малко трудно ми е с това дистанционно обучение, вечер след работа се занимавам с тестове и затова си купих гирички да тренирам като се прибера. Ходя ли до залата и губя много време, а като окъснея и ми се приспива. Нямам желание да чета. Не искам да се оправдавам никак, но и аз съм човек, имам нужда от почивка. А и грипната вълна ме накара да предпочета домашната обстановка.
      Уважавам всяко мнение и по никакъв начин не искам да звуча като някоя учителка, споделям моето и най-вече решението ми да внимавам какво слагам в устата си, по колко и кога. Не казвам, че мога на 100 % да избегна и спра приема на всякаква предразполагаща към дебелеене храна, но доколкото е възможно да огранича и сведа до минимум. Особено трудно е разделянето на картофите и ориза от месото. Почти навсякъде, където продават готвено са заедно, но има и отделно редовно. Аз си избирам 1-2 дни от седмицата за въглехидрати и си хапвам на обяд от тях, понякога вкарвам и бобените култури. Комбинирам ги със салата. През останалото време наблягам на пилешко месо и риба, варени яйца, маслини по-рядко, моцарела, кашкавал. Напоследък ми казват познати, че хляба е полезен, а аз не ям. Изключително рядко посягам за няколко хапки или филия. Какво ще кажете вие? Руми не го препоръчва при диета, дори сухарите - били с повече калории от белият хляб?

    А правили ли сте си бананов хляб, интересен ми е, но не смея да пробвам.:))))
    За закуска и друг път съм споделяла, че ям почти само кисело мляко с овесени ядки и мед, а някои сутрини режа и плод вътре. Толкова ги обичам и съм свикнала с тях, че когато ги заменя в редките случаи с друго, ми е странно.


 Старая се да пия и достатъчно вода, но сега не мога по 3 литра, колкото стигам през лятото. Много често ми се е случвало да усещам, че съм гладна, но в поне половината е било само от факта - недостатъчен прием на течности. Недейте да мислите обаче, че можете да замените яденето с течности и да се заситите от тях. Изключвам диетите, в които се карат няколко дни на вода или смутита. Обичам много и чай. По 2-3 чаши на ден приемам, обожавам билковите.


       Ако искате промяна, от която да се чувствате добре (не само глад), включете 3-4 дни тренировки през седмицата, преминете на хранителен режим и ще сте доволни от самите себе си. След това ще сте по-жизнени, ще ви е по-леко и няма да мислите или рядко ще ви се хапва от забранените/бързи храни. Запълвайте времето си, защото стоенето на едно място се сещате до какво води.
    Никога не съм тръгнала да слабея заради някого или нещо, винаги е било заради самата мен. Повярвайте, ще сте доста удовлетворени когато влезнете в магазин и попитате продавачката за номер за вас, а не какво ще ви предложи и би ви станало. Точно това ви доказва, че труда ви не е отишъл на вятъра. Когато си купувах роклята за абсолвентския се почувствах толкова готино, когато посегнах към размер М, а продавачката ми каза ето ви С (най-малкият от конкретния модел) - ще ви стане. Аз не се съгласих, но тя настоя да пробвам него и беше права. Заспа ми, колана ми бе доста широк, но той позволяваше свиване. Освен това момиче в магазина като ми видя, толкова ме хареса, че веднага поиска да я премери и тя.
И не спира до тук - погледите по улиците, комплиментите от познати, самочувствието! Не са малко плюсовете. Цената, която плащате не е малка и лишенията не е като да са за пренебрегване понякога, но си струва! Друго, което забелязах при мен е изчистването на кожата. Имам проблем с бедрата, където постоянно ми излизаха пъпки и не можех да си помисля за къси панталони или пола. Не знам аз ли си втълпявам, но сведа ли до минимум приема на сладко, спират да се появяват. Наскоро го забелязах и съм почти сигурна, в което.
      Не гладувайте и не се подлагайте на ужасни диети, от които ще страдате много. Йо-йо ефекта сте го чували, а някои от вас и изпитали. Тренирайте по малко, забързайте метаболизма си, ако имате проблем с него. И както казах, не забравяйте че външната красота е и вътрешна. Когато се чувствате добре и не ви тежи, здрави сте, значи всичко е на мястото си. ;)
    Доста време мислех да пиша подобен пост, но гостуването на Страхил, ме накара да побързам. Интересно ми е какво мислите и вие по въпроса?

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Avon Care Cocoa Butter Line

    Миналата година напролет излезна серията с какаово масло и vitamin E на Avon и макар да не купувам продукти от нея, както и за лице като цяло, заради аромата се изкуших и поръчах крема за лице. Хареса ми и след това си взех маслото за тяло, а след него и крема за ръце с вазелина /балсам/ за устни. Серията е предназначена за много суха кожа, но ако стига чак до опъване, според мен могат да се окажат недостатъчни. Моята не стига чак до там, така че ми се отразиха добре.


     Започвам с крема за лице. Аромата му е приятен, не очаквайте обаче сладкарско и вкусно какао, някак по-сухо е. Може би се доближава до истинско такова. Напролет омекотява добре кожата ми, като не е тежък. Зимно време обаче само сутрин мога да го ползвам, вечерно време имам нужда от по-силен хидратант. Усещам леко опъване при попиване, не знам на какво се дължи този ефект, но поради тази причина избягвам да го ползвам тогава. Текстурата му е много приятна и лека. Наподобява масло, но не е гъста и твърда, а някак въздушна.


     Маслото за тяло е гъсто, при допир с кожата няма никакъв проблем обаче и се нанася лесно. По-меко и кремообразно е от тези на Боди Шоп. Хидратира и омекотява повече от добре. Под душа усещам влажно тялото си, оставя защитен филм, но той на допир не се усеща като мазен. Аромата му е същият като на крема за лице. Може би идея по-сухо е какаото тук. Не е нито много икономично, нито неикономично. При редовна употреба, за мен почти всекидневно ми стигна за по-малко от 2 месеца. Цената му е 4 лв обикновено като има намаление и на фона на The Body Shop, си е без пари направо. Ето го.


     Крема за ръце е също с някак плътна маслена, макар и нормалната за такъв продукт текстура. Не е гъст, бързо се абсорбира от кожата. Ако имате нужда от по-добра хидратация, нанясайте повече. Не е мазен, но също прави ръцете мекички. Ползвам го вечер преди лягане. В новият каталог е на 2,90 лв заедно с този за лице.




   Балсама за устни не харесах никак. Първо, че от самата кутийка мирише леко на старо, а го отворих в края на лятото. Усеща се и какаото, но в комбинация с нещо неприятно. Сякаш ще се развали бързо. Второ - в началото беше някак твърд и вместо да ми е комфортно с него, беше точно обратното. 30 минути след нанасяне, чувствах направо сухи устните ми. Това през лятото. Сега дали от топлината на въздуха вкъщи и постоянно 20 + градуса вкъщи, е някак по-мек и отгоре дори има винаги по малко като олио. Затова, ако прекаля ми е прекалено мазно, а ако ям се изтрива бързо. Не мисля, че ефекта му е дълготраен. Докато сте с него ще са меки и гладки устните, но след това пак ще е сухо. Общо взето несполучлив продукт е за мен и не препоръчвам. Затова мисля да го мажа на сухите участъци като лакти и колене, а и стъпалата.



    Като цяло съм доволна от продуктите с изкл. на балсама за устни. :)

неделя, 8 февруари 2015 г.

Balea Dusch Peeling mit Mandarinen und Orangeduft

     Напоследък доста често започнах да ползвам ексфолианти за тяло и посягам към тях по 3 пъти в седмицата, макар зимата да не е много удачно за сухи кожи като моята. Само че който е ползвал тези на Balea, знае колко нежни и щадящи са. Частиците им са фини, не изсушават и ухаят прекрасно. След любимият ми коледен с ябълка и канела, дойде ред на последният, ако не се лъжа излезнал на пазара тук - с мандарина и портокал. Още пролетта го пуснаха, но аз в началото сметнах, че ми е прекалено воднист и не му обърнах внимание. След като се влюбих в другият, нямаше как да пропусна и този. :)


       Опаковката му е в свежи оранжево-зелени цветове, тубичката е мека и сравнително лесно излиза пилинга. Но прелят в друго шишенце, става по-трудно, макар реално погледнато да не е особено гъст. Не знам на какво се дължи това. Текстурата му изглежда водниста и частиците не се виждат много, освен тези морскосините. Не са груби изобщо и почти не се усещат.






Почистват добре кожата, като става мекичка и не е суха, но предпочитам да нанеса и малко хидратиращ лосион все пак. Аз ползвам ръкавицата/гъба, която миналият месец си взех от Oriflame и с нея ми е нужно много малко количество, защото се пени доста. Мисля че е икономичен и би стигнал за няколко месеца. Аромата му е супер свеж. За мен лично е 1:1 със серията на Fruttini с портокал и мляко. Цитрусова и леко сладникава. Но и мандарината се усеща.


    За парите си (около 3 лв) мога да кажа, че върши добра работа и е идеален помощник за този сезон, но ако предпочитате захарните ексфолианти на Refan или просто с едри частици (гъсти и плътни), не мисля че изобщо ще ви допадне. Единственото ви оправдание да не ги пробвате в противен случай, е да не обичате мандаринки. :)