събота, 2 април 2016 г.

Madonna Truth or Dare EDP

      Truth or Dare е първият парфюм, който лансира поп звездата Мадона през 2012 год. Аромата се препоръчва за дами между 25 и 45 год., но според мен парфюмите не могат или по-точно не е правилно да се делят по такъв начин. Всеки има свой вкус и възприятия, кожите ни реагират различно, така че ако ви харесва, но не сте в категорията, носете си го с кеф!

      След Truth or Dare, се появява и Truth or Dare Naked, за който отзивите са че е не е така шлейфов и стои близо до кожата. Някак по-мек и гушлив аромат бил. Гурме на заден фон с бензоин, сандалово дърво, спайси и леки карамелизирани дървесни нотки. Не съм го пробвала, но изчетох доста мнения преди да поръчам първия и не сгреших. Мисля че и Naked ще ми хареса, обаче искам да тествам първо сякаш. Както и да е, тази публикация е за първообраза и ще говоря за него.


        Много харесвам бели цветя и единствено туберозата ме тревожеше, казваха че е доста силен и шлейфов парфюм. Или го харесваш, или не. Четох ли четох и Жаки разпитвах, но накрая сметнах че за 15 лв няма какво толкова да му мисля. Не искам да трупам излишни продукти вече, които няма да ползвам и това беше причината да не натисна бутона поръчай на мига. Купих го от парфюмо преди Коледа, но в момента тази опаковка от 30 мл не е налична. Има 50 и 75 мл. 


         Пристига запечатан в целофан. Опаковката му е семпла, но според мен стилна и много удобна за пътуване. Цвета на флакона е "лицето" на състава. Вероятно белите цветя са били решаващи за избора на Мадона. :)


 
      Не сгреших с покупката на Truth or Dare. защото ухае наистина разкошно! На огромен букет от кремести бели цветя. Разкошен и плътен аромат на лилия, гардения и свеж жасмин в комбинация с тубероза, която му придава ретро завършек. Мускуса добавя онзи типичен за него мирис, на чисто и сапунено. Усеща се леко. Ванилията и амбъра моя нос не ги разпознава или на кожата ми не могат да изпъкнат, но и не страдам от това. Имам други аромати с тях, които харесвам и се радвам, че открих идеалния пудрен белоцветен парфюм.


         Трайността за цветен аромат и на тази цена, е наистина покъртителна. Такъв шлейф носи и то само с 5-6 пръсвания, че го усещам с часове наред. Сякаш сте в градина, пълна с лилии, гардении, жасмин и тубероза. Мога да го нося през всеки сезон, защото за мен е универсален парфюм. Може би само лятото бих посягала към тоалетни води, но като цяло не мисля че ще ми докара главоболие.


       Ако харесвате бели цветя, с две ръце и два крака ви препоръчвам да му дадете шанс. Във фрагрантика можете да разгледате пирамидата и прочетете коментари, ако сте били на кантар като мен. Разкошен е! Стойността му е нищожна. Не знам как е паднал толкова като цена. В началото големия флакон струваше около 50 лв в ДМ, когато излезна. От над година не съм го виждала в нашите филиали обаче. В енцо също са налични опаковки от 50 и 75 мл, ако пазарувате от там. Видях подаръчен комплект от Naked в Лили и EDP 75 ml с боди лосион 200 мл в картонена кутия струваха 70 лв, така че си поръчайте от Енцо или Парфюмо.


петък, 1 април 2016 г.

Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara

       Sumptuous Extreme е една от най-популярните спирали на Estee Lauder. И от днес до 13 април, имате възможност да върнете старата си опаковка и да вземете нова срещу скромната сума от 26 лв. Промоцията е в бутиците на марката, но мисля че и в други магазини за селективна парфюмерия и козметика ще заменят, защото в Стара Загора Feerie, са споделили също на страницата си.


        Sumptuous Extreme е първата спирала от висок клас, която пробвах още преди 4-5 год. Към списание Grazia бяха пуснали мини опаковки и толкова я харесах, че се сдобих с втора. Ето тук съм писала за нея вече и можете да видите ефекта, който даваше. Снимките не са добри, но мисля че се вижда каквото трябва.


        Не харесвам по начало четки с естествени влакна, но тази спирала се оказа страхотна за миглите ми. Придаваше обем без да слепва, удължаваше и разделяше, извиваше ги чудесно. Голямата опаковка беше част от куфара за коледните празници през 2014 г. Отворих я през изминалия ноември, защото все имах други и отлагах. Исках да оставя най-хубавото за десерт. Не знам обаче дали формулата е по-различна или от това, че е престояла, беше малко по-гъст туша сякаш. Не съм я отваряла изобщо през това време. Нанасяше се лесно и пак правеше хубавите миглите, обаче не даваше ефекта на минито.


       Също така малко след като съм се гримирала, забелязвах паднали прашинки от нея под долните мигли или часове по-късно. Не е болка за умиране, но спирала от този клас и за тази цена, не би трябвало да се държи по този начин.
        Пигмента и е добре наситен, но не прекалено и се чисти като нормална спирала. Много ми харесва, че се работи бързо с нея и сутрин като бързам за секунди нанасям. Получава се естествено подчертаване.


Ето как стоеше през ноември месец, в началото като я отворих.



     В момента има още туш, не е изсъхнала и я ползвам, но пък дължината и обема липсват. Най-интересното е, че сега няма никакво ронене и е бетон. Крайния ефект обаче за редовната цена от около 65 лв, не е нещо уау. И предпочитам дрогерийна спирала от класа на Мейбълин, а за останалата сума да взема някакво червило или аромат. :)


Никак не е зле спиралата, но не мисля че оправдава цената си.


Какво мислите Вие за Sumptuous Extreme? Ще върнете ли своя стара опаквка?

четвъртък, 31 март 2016 г.

Празни опаковки - месец март

       Времето се затопля и сякаш дните са като минути, изобщо не ги усещам. Този месец се изниза супер бързо и той. Но се радвам, че идва лятото. Преди него обаче ще се полюбуваме на пролетта малко.... та ето я и първата доза изразходени продукти за сезона. :)


        Много съм изморена и няма да пиша фермани, а по няколко думи за всеки, защото и без това имат отделни публикации.


        Водите за уста на Листерин са ми любими. И тази Sensitive не ме разочарова. Вкуса и е малко по-мек, но пак си е доста освежаваща и парлива. Чудесна е за стягане на чувствителни и кървящи венци. Маската и ексфолианта с маракуя на Рефан ми харесаха, но ще повторя само втория продукт. Аромата на маската ми идва too much. Иначе като ефект не е лоша. Скраба обожавам, но ми стигна за точно 5 пъти!
        За боди мистовете на Victoria Secrets съм казвала, че според мен не струват. Същата работа ми вършват спрейчетата на Avon Naturals, които струват по 4 лв, а тези 20. Може и да имат някой по-траен аромат, но конкретно Forbidden fantasy не е такъв. Ами предпочитам да си купя парфюм за тези пари. Усещам ги не повече от 30 минути върху мен.
        Скраба за стъпала с праскова на Орифлейм е един от най-добрите, които съм пробвала. Мирише чудесно, частичките му са достатъчно груби и наистина усещам кожата си по-мека и гладка след ексфолииране с пила. Яд ме е, че такива сполучливи ексфолианти са лимитки.
        Разтвора за почистване на четки на Zoeva става, но не и за упорити фдт. Налага се да пръскам доста и пак да не успее да почисти перфектно. Радвам се че го пробвах, обаче не бих си купила от него, дори и да го пуснат за продажба. Предпочитам обикновен сапун.




        Шампоана и серума на Garnier Fructis Grow Strong от последната излезнала на нашия пазар серия, ми даде приятелка да пробвам. Тя много ги хареса и ми остави за 2 пъти от всеки. Шампоана ухае разкошно на пунш от пресни тропически плодове. Консистенцията му е като на гъст балсам, плътна бяла и ви е нужно изключително малко за измиване. Пени са мнооого.


       Ако косата ви не е особено мръсна, буквално с 2 капки сапунисвам. Оставя я мека, чиста, обемна и лесна за оформяне. Трудно е да се каже за действието на лосиона Stemo Strong от 2 нанасяния, но не омазнява. Поставя се със зигзообразни движения на скалпа.




       Имах доста сашета на продукти за лице на Lumene и гледам да ги изразходвам. Нектара с vitamin C не беше никак лош. Текстурата изглежда като олио, но всъщност прилича на серум. Ако нанесете голямо количество, се пени малко, затова е добре да се слага по малко. Попива бързо, обаче ако се намажа вечер, сутринта около носа имам малко себум. Иначе мирише добре и кожата изглежда свежа и отпочинала. Хидратиращия фдт Hydra Drops също ми хареса как стои. Не бих го купила само заради гъстата текстура. Трудно се разнася и може да станете на петна. Покривността му е средна. Цял ден ми издържа и стои естествено.



        Ziaja Goat's milk Day cream ми хареса. Хидратираше страхотно и правеше кожата мека. Аромата му напомня на синята Nivea.
        Ziaja Natural Olive Shampoo & Hair mask харесах много. Косата ми изглеждаше така, както след маската на Макадамия Deep Repair. Ухаят като Ейвънската Planet Spa серия Heavenly Hydration. Мека, лъскава, подхранена и жизнена е косата. Сякаш е детска. Определено бих си взела в пълен размер.


       Фдт Avon Extra Lasting не ме впечатли с нищо. Не е зле, но има и по-добри за моята кожа.


       Споделяла съм за тези тампони Bella cotton за почистване на грим, че ги харесвам. Януари месец ги видях промоция в Лили - стекче от 3 пакета струваше 3,99 и се сдобих с едно. Имам още пакет и половина, но днес си взех на Nivea. Виждам ги за първи път, обаче бяха последен ден на промоция и си купих 1 опаковка.


        Обожавам ароматизаторите на Air Wick и вече заредих нов в тяхната машинка. Cosy by the fair конкретно беше с аромат на портокал, но не така вкусен като типичните коледни с канела. Втръсна ми и не бих взела пак.


       Влюбена съм в Glade Relaxing Zen обаче. Този аромат ме разтапя. Толкова чисто, нежно, но луксозно ухае. Препоръчвам ви го, ако харесвате цветя. Разкошен е! И ароматизира цялата стая. Тази опаковка стигна за 2 месеца и половина. Настройвам да пръска през 36 минути.


         Малко нещица за хапване. Допреди година пренебрегвах евтините шоколади и особено тези, които се продават в Лидл. Сега пък съм обратно. Не знам как съм пропуснала Schogetten. Взех ги случайно покрай едно 25 % намаление в Била, защото видях че хората грабеха и аз да не остана по-назад. А те били много хубави шоколади. За първи път попадам на подобни, които са на отделни блокчета. Сладки са, но не премаляват като Милка. Определено ме спечелиха за сметка на прехвалените бисквити Belvita Soft Bakes.



      Спукаха се да ги рекламират по радиото и си взех преди няколко дни от Red Berries, за да видя какво толкова има в тях. Сякаш ям недоизпечена бисквита. Няма как иначе да е мека. Усещах много брашно. Единственото хубаво е, че са с пресни парченца малини и боровинки. Изпих доста чайове, но не съм изпразнила кутиите. Успях да приключа с Teekanne Magic Apple. Харесвам го, обаче ми писна и на по-късен етап бих повторила. Това десертче си взех една сутрин спонтанно от Била, докато пазарувах. Хич не е чисто откъм състав. На вкус беше хлебно, но не гадно. Обаче за тази цена, предпочитам да си купя килограм ябълки или ако е подобно, RooBar с чиа.
       

сряда, 30 март 2016 г.

Revlon Uniq One All in One Hair Treatment Coconut

      Последната година, ако не сте забелязали, експериментирам с продуктите за коса. Не бих казала, че съм се затрупала, но определено интереса ми е по-засилен отколкото преди. Имам все по нещичко ново набелязано, което купувам след доста премисляне. Изразходват се бавно и не искам да трупам неефективни за мен продукти. Известно време четох тук там мнения за терапията Uniq One All in One Hair Treatment от професионалните серии на Revlon и отзивите бяха страхотни. Затова и в началото на декември най-накрая се наканих да поръчам от парфюмо класическия вариант в червена опаковка, както и кокосовия.


        Първият и класическият вид е в червено, който ухае ориенталско и леко подправково с препратка към мъжки аромат. Много готино мирише, като на скъп и луксозен парфюм, но не се разнася като този на Orofluido Beauty Elixir. Щеще ми се да е по-силен. Тази опаковка ми стигна за около 5 пъти.



       Кокосовата терапия.... е излишно да казвам, че мирише разкошно на кокос. Няма химична нотка. Сякаш сте на някой тропически плаж с лазурни води и пиете коктейл под палми с кокосови орехи. Мноооого хубав! Освен това се задържа цял ден и се усеща като приятен и ненатрапчив парфюм с кокос.


       Консистенцията на терапията е бяла на цвят и на двата варианта. Бяла и лека, млечна. Като на балсамите за коса е. Не е прекалено гъста, а помпичката пръска по малко и съвсем спокойно натискам около 10 пъти по дължините. Не утежнява, ако не прекалите.


       Относно ефекта и обещанието за 10 в 1, бях малко предубедена. Не очаквах, че може да действа така добре. Знаете повечето маркетингови трикове за няколко в 1 и прочие. От много обещания, та накрая почти нищо. Тук обаче с ръка на сърцето мога да кажа, че прави всичко описано! Може би за цвета на косата не мога да съм обективна, защото моята не бих казала че е боядисвана все още, но се доверявам на другите потребителки.

        - Възстановява сухата и увредена коса
        - Придава блясък и осигурява контрол над къдриците
        - Прави косата гладка 

        - Защитава при термична обработка
        - Защитава цвета на боядисаната коса с UVA & UVB филтри
        - Спомага за лесното разресване и изправяне
        - Разплита много добре
        - Дълготрайно запазва прическата
        - Помага на краищата (заглажда ги и не се заплитат)
        - Придава обем    


        Относно обема не мога да потвърдя, защото аз по начало си имам, но при мен не отнема. Може би зависи по колко се нанася и къде. Пак препоръчвам да се пръска по дължините и корените да се избягват.
       Доколкото знам, продуктите на Revlon от тази линия не се предлагат в България, така че енцо или парфюмо са вариантите за покупка. В парфюмо са малко по-евтини (22,00 с кокоса и 1,80 за мострения размер на класическата), затова аз ги поръчах от там. Може и да ги има в някои салони, но не съм проверявала, за да кажа със сигурност дали е така. Освен терапията, има шампоан и балсам Uniq One. Тях не съм пробвала.


       Много съм доволна от терапията, защото ми спестява употребата на няколко продукта и не отежнява. За първи път виждам толкова бляскава косата си и то с толкова лека формула, ефект който търсих дълго време и получавах само от Орофлуидо, но олиото е тежко и през лятото не мога да го ползвам. Обикновено нанасям спрей за защита, спрей за лесно разресване, олио за краищата и понякога ми идва в повече. А за онези от вас с бързоомазняваща се коса, няма да е особено приятно. Така че с 2 ръце ви препоръчвам при някоя поръчка да си вземете тестова опаковка. Няма да останете разочаровни.



        Опаковката е удобна и формулата позволява директно след нанасяне да изсушите косата си без нужда от разнасяне. Почти като спрей е, т.е. пръскалото пуска по малко и няма начин да попадне голямо количество. Само не се увличайте и не пръскайте около корените. Наблегнете на дължините и разрешете. След това сешоар и се сдобивате с красива прическа за минути. :)



        Съвсем скоро са пуснали и нова терапия - с аромат на лотос. Нямам търпение да се появи в някой бг онлайн магазин и да я взема. :)


вторник, 29 март 2016 г.

Rimmel Black Cherries

       Изпращам зимата с последния маникюр в тъмен черешов цвят, за който използвах Rimmel Lasting Finish 193 Black Cherries. Много тъмен червен нюанс е, като на узряла вишна. Доста е течна консистенцията и се разлива около кожичките. Без топ лак не ми хареса блясъка му, шимъра не се виждаше почти. Ползвах HK Girl Fast Dry Top Coat, но дори и с него, не съм впечатлена. На първия ден още имаше забележки по връхчетата. А и дантелените стикери не препоръчвам. Много са красиви, но не прилепват плътно по нокътя и започват да закачат.



       Ако искате подобен цвят, препоръчвам да потърсите Catherine Arley 179.




понеделник, 28 март 2016 г.

The Balm Instain Blush "Pinstripe" and Bahama mama Bronzer

        Докрая на този месец в магазин Debenhams дават като подарък бронзъра Bahama mama на The Balm с покупката на който и да е продукт на марката. Аз не можах да устискам повече, защото от много време исках ружа "Pinstripe" от дълготрайната серия Instain. Излизат много изгодно - на половин цена си е направо, колкото струват някои дрогерийни марки по нашите ширини. Instain ружовете са по 36,50 лв. Mary lou-manizer, Cindy & Betty са по 38 лв, ако не греша, а тройката "сестри" - 48 лв. Тези са едни от най-купуваните им продукти по мои наблюдения и споделям информацията, ако още не сте чули за промоцията. Бронзърите са до изчерпване на количествата. Но пък ако нямате възможност да закупите от Debenhams, вече можете да откриете The Balm в arlen.bg. Там отново дават подарък Bahama mama, но ако купите 2 продукта (до 25.04).


       Картонените опаковки не са любими на всички и предполагам сте попадали на мнения, че изглеждат някак евтини, но ви уверявам че са изключително здрави и стабилни! Не мисля че биха се разпаднали. Както знаете метеоритите на Герлен първоначално също бяха в картонени кутии, но са направени от качествен материал и по тази причина не помръдват. Имам една от тях от 10 години сигурно и не е мръднала.

 
   Pinstripe е в разкошен и много красив сливов цвят с фини шимър частички. Всъщност за мен е най-интересният от всички 6 от серията. От много време го исках, понеже ми бе писнало да купувам стандартните розови и прасковени ружове. А и през зимата не ми се носят винаги такива. Със студен подтон е. И не сгреших като го придобих, макар че ви изглежда сигурно страшно в опаковката. С едно леко допиране на четката постигам чудесен ефект. Много е пигментиран, затова трябва да сте внимателни и да не загребвате както се прави нормално. Текстурата му е финосмляна и не се разпрашва или затова, че не се взема от него по обичайния начин, няма как да видя прашинки извън рефила. Много е мека и маслена на допир. Суочовете са направени с много леко разтъркване и без база отдолу.


       Ружа пристига запечатан със стикери от двата края, за да сте сигурни че не е отварян.
      Трайността му наистина е впечатляваща. Сутрин се гримирам в 7,30 и вечер свалям грима по същото време долу горе, като обикновено е съвсем леко избледнял или просто от пипане с ръце е поизчезнал на места. Мисля че тази опаковка ще имам докато съм жива. Няма да свърши никога. Ако искате по-носим нюанс, обърнете внимание на Houndstooth. Той е светъл mauve/nude цвят и от всички, е най-подходящ за ежедневен грим. Останалите са ярко розови и коралови.




     Бронзъра Bahama mama също ми хареса много и ползвам всяка сутрин, откакто получих. И той е супер пигментиран и ако искате леко загатнат контур, загребвайте малко. Харесвам това, че позволява напластяване или в зависимост колко съм взела с четката. 

    
          Нанасям със 109 Face Paint (Zoeva) и точно с нея постигам много естествен завършек, идеален за през деня. Но ако реша да правя по-сериозно контуриране, ползвам едната от новите си четки, реплика на Bold Real Techniques 301 Flat Contour. Нейната глава е двойно по-голяма, косъма е по-жилав и успява да загребе доста повече от бронзъра, като в същото време го прелива бързо и лесно. 


     Неговата текстура също е финосмляна, като тази на Pinstripe обаче ми се струва идея по-мека и маслена. Няма частички, но стои чудесно и на светла кожа. Малко ми е трудно да определя с какъв подтон е. За мен хем е студен, хем има и типичната за бронзърите жълта "нотка" в него, което мисля го прави универсален. 


       Неговата трайност е също много добра. Нанесен сутрин, вечерно време все още стои, но леко е избледнял. Не съм забелязала да става на петна.


    И двата продукта смятам за много сполучливи, както откъм цветове, така и като качество. Затова ако имате нужда от бронзър или нов руж, непременно се възползвайте от офертата.



След 10 часа носене: