петък, 9 септември 2016 г.

Farouk Systems Biosilk Silk Therapy Silk

       Biosilk Silk Therapy е комплекс за възстановяване на косата. Biosilk е марка на Farouk, техни са и продуките на Chi Silk Infusion, кератиновата и аргановата терапия. В състава си имат естествена коприна. Коприната съдържа от 17 до 19 аминокиселини в косата и е най-силното влакно в света, което е равно на стоманата. Професионални са, можете да ги откриете предполагам и в някои салони. В България поне на мен бранда не ми беше известен, докато не разгледах секцията козметика в парфюмо.
        Не ползвам за пръв път този продукт, поръчвам го за трети път от сайта (двата пъти си го избирах и ми го предоставяха от парфюмо за проба) и отново ще се заредя с няколко опаковки при следващата поръчка. Не знам защо не съм му отделила публикация, споделяла съм за него в постовете с празни опаковки. Комплекса представлява прозрачна гелообразна течност, която се нанася на измита и мокра коса от корените към краищата. Обещава да реконструира косата като я попълни, заглади и защити. Помага и на връхчетата.

         *снимката взех от тук, понеже нямам големия флакон за показно


      Изсушава се без да се изплаква. Прави косата много лъскава, мека, гладка и наистина подобрява външния й вид. Подхранва и хидратира в дълбочина и действа не само отвън. Според производителя е подходяща за всички типове коса, но според мен най-добре би се отразила на по-сухи и изтощени. Моята е нрмална. Не бих я препоръчала за бързо омазняващи се поради отнемането от обема и заглаждащия ефект. Освен ако не решите да го отмиете. Моята не е химически третирана, но ми се отразява чудесно, като обаче губи от обема си и на третия ден трябва да я измия. Въпреки това е идеалната терапия за 1-2 пъти в месеца и особено сега есента, след изгарящото слънце. Тук можете да разгледате снимки преди и след нанасяне на серума.
                                  Състава:
        Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Cyclohexasiloxane, Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Eugenol.

      Има лек тревистозелен аромат, който не може да се смеси с парфюма ви. В парфюмо се предлага в опаковки от 3 мл (саше за еднократна употреба), мини флакон от 15 мл, 67 и 355 мл. Това е американския сайт на марката, където има пълния набор от продукти и описания.  Препоръчвам с две ръце на безжизнени коси и имащи нужда от обновяване и блясък. Винаги имам в запас поне по 1-2 сашета, когато усетя нужда да подхраня отвън и отвътре косата си при смяната на сезоните и не само. :)

четвъртък, 8 септември 2016 г.

Missoni Acqua EDT

     Мечтаната лятна почивка - море, слънце, свежи цитруси и чиста солена вода. Това е картината, която изниква в съзнанието ми, когато нося Мисони Аква.


     Морски и водни аромати съм пробвала доста, и имам, но такъв с мирис на солената морска вода с резени краставица и няколко капки сочен лимон не. Be Delicious на Д. Карън е единственото, което ми идва наум като близко, но зелената ябълка го и отличава доста. Има и нещо общо с Градините на покрива на Ерме, като то е в много малък процент.
      Acqua е буквално чиста вода с много, много сол, няколко парченца свежа краставица  и сока на резенче лимон. В сърцето на аромата се крият още пъпеш, нарцис, виолетка, момина сълза, фрезия и жасмин, но те едва се показват и след като аромата утихне. Срамежливи и скромни. Силата на Аква е водата и солта!



          Представете си легнала красавица на пясъка, покрита с ефирен шал и отпиваща от кристална чаша вода с много сол, а за разкош и освежаване подправена с краставица и лимон. Много освежаваща комбинация и особено предпочитана в горещините.


       А бутилката е в пълен синхрон с ароматната течност. Прилича на голяма капка вода. Вътрешната част на етикета е запазената марка на Мисони. В лек бохо стил, зиг заг принт в пастелни цветове.


         Предлага се в опаковки от 30, 50 и 100 мл. И този прекрасен аромат като много други за съжаление е спрян и с 2 ръце ви препоръчвам да тествате, ако го видите някъде. Малко са ароматите като този и с такава трайност. При мен издържа 4-5 часа от 3-4 леки пръсвания и особено при нормални температури от 25-28 градуса.


        Идеалния парфюм за лятната ви почивка! Още повече настроение и свежест би ви донесъл в комбинация с рокля в подобни на флакона цветове или къси бели панталонки с топ.


сряда, 7 септември 2016 г.

Avon Planet Spa Dead Sea Minerals - скраб и масло за тяло

         Много пъти вече съм писала за Спа продуктите на Avon и колко ги харесвам, особено маската за лице с МММ. Този пост също няма да е по-различен, отново ще ги хваля. ;) Но и при такива ефективни помощници за кожата на тялото, когато жаркото слънце я изсушава неимоверво, не мога да не отбележа че си струват.
         Все още си спомням хубавия аромат на серията с маслина и как обичах да ексфолиирам тялото си със скраба. Липсва ми, но имам други набелязани и в шкафа чакат нови, затова не съм го взела отново. През изминалият месец си спомних, че имам този с минерали от Мъртво море и реших да го изразходя докато все още е топло и аромата му ще ми подейства супер ободряващо. 


         Освен него, съм се запасила и с маслото за тяло от серията. То е със същата текстура като маслото от серията с франджипани и лимонена трева. Плътно, с богата подхранваща и хидратираща формула. Нужно ви е малко количество, а аромата би погалил и сетивата на мъжката половина. На глина и минерали, на солта от дълбините на морето ухае. Много различен и далечен от плодовите, цветни, сладки и ориенталски.




       Скраба е почти идентичен на маслиновия, като ми се струва идея по-рядък от него. Частиците макар на пръв поглед ситни, ви уверявам че при допир с кожата ще усетите колко добре премахват грубата кожата. Порите ви са почистени и буквално започват да дишат. И мириса му сякаш допринася за това. Подобен е на захарните ексфолианти, но кристалите не са толкова едри и жулят по-леко.


        Ако скрабовете на Рефан стигат за 5-6 пъти максимум, то тези Ейвънските определено не се изразходват толкова бързо. Може би за двойно повече време. Нужно ви е по-малко количество. Създават илюзия за лека пяна, но това може би се дължи на почистващите агенти в тях.


        Не изсушават кожата, но и не дават някаква грижа, така че аз предпочитам да нанеса крем, масло или някакъв лек лосион, с който да подхраня и хидратирам кожата си.



       Цените са около 10 лв за всеки продукт, ако има някакво намаление. Понякога ги пускат и 2 за 1 около 14 лв. С две ръце ги препоръчвам, заслужават си и маслата и ексфолиантите от сериите МММ и със Средиземноморска маслина.


понеделник, 5 септември 2016 г.

FM Group Fruits Pear and Mango EDT

          Рядко се срещат монотонни плодови аромати с хубав завършек, без да накъртват и лепнат от сладост или да бият на компот. Ив Роше имат няколко, но сочна зелена круша и чисто манго (Mango Smoothie е по-сладък) не. И понеже през ученическите (тинейджърски) години, умирах за такива аромати, тогава придоби тези два флакона. Имах и яркорозовия Къпина, но той ми дойде прекалено сладък и отиде при човек, който си пада повече по сладки парфюми.


       Ако сте ползвали парфюми на марката, знаете че правят имитации на известни и луксозни брандове, като имат и техни. За DKNY Be Delicious мога да потвърдя, че им е много добра и почти перфектна имитацията. Супер трайна, шлейфова и наситена. Много зависи обаче и какъв тип аромат е оригинала. Имах на Escada Escada 2005 (този) и почти не го усещах, а познавах отлично и двата. Не знам доколко е близка интерпретацията им на Еуфория (Келвин Клайн), но трайността и наситеността бяха покъртителни. Ухаеше силно цял ден! Но днес ще говоря за двата плодови Pear & Mango, чието качество за мен е чудесно и ароматите изобщо не са се променили, а ги имам поне от 4-5 години.


          Всъщност няма какво толкова да се каже за тях, но ако обичате чистия аромат на току що откъсната круша, не от жълтите масловки обаче, а от узрелите зелени круши, много ще ви хареса Pear. Не е сладък, не е горчив, а идеалната среда! И не е водица, а се усеща достатъчно и няма как да не познаете хрупкавия зелен есенен плод. Мангото ухае на току що узряло, сочно и сладко, без отново да има доза захарност в него. На естествената сладост на плода ухае.



        Трайността им е доста прилична. Не изчезват бързо, а остават на кожата ми 3-4 часа и то осезаемо, което е перфектно за подобни аромати и в концентрация EDT. Много парфюми от високия клас не се задържат толкова дълго. Къпината беше още по-трайна. Имаше Личи и Ванилия. Цената им беше 22 лв. Не ги виждам в настоящия им каталог за тази година обаче, така че вероятно са спрени. Вие пробвали ли сте парфюми на ФМ Груп и какво ви е мнението за тях?

неделя, 4 септември 2016 г.

Colorful Bubbles


                                                   Rapsodi Provitamin 196


                                Colorful Bubble water decals
               

                                        Gabrini Summer Edition M109