сряда, 7 февруари 2018 г.

Shiseido Rouge Rouge "Murrey"

          В списание Грация понякога пускат интересни подаръци, които си заслужават и това червило е едно от тях. За месец декември, можехме да избираме между 2 различни цвята от серията Rouge Rouge на Shiseido и аз в началото не мислех да си купувам. В първите дни на януари обаче, получих факс и реших че искам розовото "Murrey". Намерих го лесно и си взех. Червеното също е хубаво, но имам много и пропуснах.


           Още си пазя малко от розовото Lancome Voile de rose от 2014, понеже много го харесвам, a това е подобно. Murrey е по-пигментирано и пастелно обаче. Меко е, с блясък като на глос почти и определено не е безобиден нюанс. Предвид силния пигмент, леко подчертава недостатъци при сухи устни. Няма аромат.

Catrice Brown Collection 04 Unmistakable brown

           Лаковете на Catrice при мен бяха много нетрайни. За пръв път ги пробвах през 2011 г., ако не греша. Марката още не беше стъпила на пазара и приятелка ми изпрати няколко от Германия. Колкото ми харесваха цветовете, толкова мразех формулата. Точеше се на конци, появяваха се балони, нанасяха се на черти и буквално за 2-3 часа изглеждаха като на няколко дни. Затова и се разделих с всички. 


         От цялата си колекция, оставих само един дуохромен ефект. През пролетта на 2016-та, получих от Додис много симпатичен наситен небесносин крем с фини частички, който беше по-траен и се нанасяше прилично. Може би формулата им е подобрена. Тази есен пък се появи новата гел серия ICOnails, която ме изненада още повече.

Jessica Midnight Moonlight

        С лаковете на професионалната марка Jessica се "запознах" преди малко повече от година. Когато пуснаха 50 % намаление в Старнейлс на черния петък, през ноември 2016-та, не можах да издържа и взех няколко. Тази година обаче, също се изкуших и поръчах още 6 цвята.


        Четките им са удобни, покривни са и се нанасят като масло. Не боядисват и плочката дори без база, което е похвално за толкова пигментирани и тъмни нюанси.