събота, 18 август 2018 г.

389 Bulgarian Roses Cleaning Tonic

             Грижата за кожата за някои дами опира само до използването на почистващ грима и замърсяванията продукт (гел или пяна), премахване на спиралата с мицеларна вода и се завършва с хидратиращ крем. Често се пропуска една важна стъпка, която всъщност е от изключително значение. Тя влияе на порите и е средство, което допринася за по-доброто абсорбиране на крайния продукт.
             Много от нас не използват тоник или розова вода, други пък дори не са чували за тях и питат за какво служат. А те според мен са големи помощници. При мазните кожи тониците правят чудеса като свиват и почистват порите от себума, а при нормалните и сухи водата от рози тонизира и успокоява, възстановява нивото на хидратация след по-сериозно почистване, а и понякога заздравява малки пъпчици. Какъвто и тип кожа да имате, използването на някой от тези продукти ще окаже положително влияние. Стига да сте открили точния за вашите нужди, разбира се. Розовата вода особено е популярна с успокояването, сияйния вид който придава и подхранването. А се бори и с признаците на стареенето. Знаете какво влияние има върху организма като цяло и ненапразно чужденците купуват всякакви мазила с нашата българска роза. Тоници да си призная аз не съм използвала, но от 10 години не оставам без розова вода и я използвам ежедневно. Съдбата обаче ме срещна с този тоник с розова вода през есента и вече няколко месеца краси тоалетката ми.


            Първото впечатление винаги е опаковката. Веднага ме спечели красивата кутия, която е с принт от български рози. Типичният за страната "инициал". Видях надписа 97 % натурална розова вода, тубичката беше нестандартна и готина, а и моята привършваше - затова не мислих дълго. Купих я от аптека Марешки за 7,26 лв. Има 36 месеца срок на годност от датата на производство. Производител е - Средногорска роза, Мирово. Асортимента им не е голям, тук можете да видите какво предлагат.

петък, 17 август 2018 г.

Avon Mark Liquid lip lacquer Matte "Naked Crush"

            Течните матови червила на Avon от серията Mark се предлагат от няколко месеца, но още когато бяха пуснати в продажба през есента, тествах няколко цвята и веднага ми станаха фаворити - TKO & Head Turner. Знаете че си падам по наситените и ярки, богати нюанси. Затова и няма да са изненада посочените два. Тази година обаче започнах да харесвам и по-неутрални, ето защо поръчах кафевия нюд "Naked Crush" от новите 4 матови цвята.


           Формулата, трайността, аромата и усещането им върху устните е страхотно. Няма да изпадам в големи подробности, а на кратко - текстура като мус, която се плъзга с лекота и дарява устните с наситен цвят, прави ги пухкави и не изсушава. Издържа доста!

четвъртък, 16 август 2018 г.

Yves Rocher Hydra Vegetal Edulis Cellular Water

             Hydra Vegetal е една от любимите ми серии за лице изобщо. Като студентка ползвах гел-крема от старата версия и бях очарована. Миналата година пък си купих маската за лице и почистващия гел за лице, от които също останах доволна. Затова и се зарадвах много, когато получих пълна кутия с нови продукти, като цели 4 бяха от обновената линия Hydra Vegetal. Тя е обогатена с (клетъчна вода) едулис. Бюти експертите на марката са избрали тази съставка заради способността си да улавя водата и да я задържа в листата си. Изключителния екстракт активира хидратацията, помага трайно да се запази във всички слоеве на кожата и да се освободи за продължително време.


            Аромата на серията е свеж, отново аква и с леко цветни акорди, подобно на лотос. Не е натрапчив, но се усеща. При мен не дразни. Само околоочния не ухае. Ще започна с гела за лице Ultra-Fresh Cleansing Gel, защото е първа стъпка за хубавата и чиста кожа. Не откривам големи разлики със старата му версия.

вторник, 14 август 2018 г.

Born Pretty Store - cuticle oil, holographic polish, soakers

            Не веднъж съм ви говорила за водните стикери от Born pretty store, които използвам редовно и съм много доволна от качеството им. През последните няколко месеца обаче, успях да пробвам маслата им за кожички под формата на писалка, както и 2-3 от лаковете за нокти, а и от силиконовите капачки за сваляне на глитъри или гел лак. Лятото не нося много глитъри, но пък се слага като акцент и никога не са излишни подобни глезотии. :)
             Реших да ви споделя и за основата на Yves Rocher, която беше в коледния календар и вече презполових. Много ми хареса, защото предпазва нокътя от оцветяване, заглажда леки неравности и удължава трайността на лака.


             Топ лака Quick dry на SNB обаче ме разочарова. От него съм използвала 2/3 и го пробвах с какви ли не марки, винаги се отдръпва, напуква и не влияе на издръжливостта. Освен това има и кофти аромат за мен. Знам че има доволни от него, но аз си предпочитам гел топа на Avon.