неделя, 31 март 2019 г.

Празни опаковки - част 2

               Ето че измина и третият месец от 2019-та година, след който изхвърлих поредната пълна торба с празни опаковки от козметично естество и сладки изкушения.


                Започвам с грижа за кожата, между която е попаднала пастата на Paradontax Ultra Clean, от която изхабих 2 такива минита и съм очарована. Зъболекаря ми даде да я пробвам и наистина почиства зъбите до скърцане. Освежава силно и не съм имала никакво кървене с нея, а моите венци са много чувствителни. Има лек билков вкус, но ментола го покрива почти. Точно толкова доволна съм и от пяната на Uriage Cleansing Make-up Remover Foam. Свеж цитрусов аромат, пухкава пяна и отлично измиване без пресушаване. Не дразни очите и сваля грим доста успешно. Само със спиралата се затруднява.
             Маската за околоочната зона и устните на Schaebens, ми хареса и тя. Гъста маслена формула, която стяга и подхранва проблемните места. Определено има лифтинг ефект. На една снимка май съм събрала само любимци, защото и маската за лице на Yves Rocher Nutritive Vegetal ми е. Тази зима я довърших като нанасях вечер и преспивах с нея. Понесе ми доста добре. Кожата е мека, подхранена и обновена.


               Следват 3 шийт маски, от които виждам между другото голям ефект. Преди не си падах по такъв тип, но забелязвам положително влияние. Не само откъм хидратация, но и за запълване на фините линии, възстановяване. Тази на Watsons е с краставица, произведена в Корея и е по-лека, но върши добра работа след дълъг и изморителен ден. Освежава и овлажнява прилично. Chamos Vita-Bright Repair Silk Mask (също корейска) и на dizao с хиалуронова киселина, са невероятни. Много силно напоени, оставят лигав филм и серума в тях се стича буквално при първата употреба, обаче действат моментално. За сухи кожи и дами с първи мимически бръчици, са голямо спасение. Наистина при мен веднага дават резултат. Chamos ги има в Лили, освен в аптеките. А dizao се продават в Балев Био маркет.


              Интимния гел на марката на Лидл - Cien Sensitive е приличен и не съм имала никакви проблеми с него. Много мек и нежен, без аромат и супер икономичен. Пробвала съм го и като измивам лицето си с него, няма грешка. Концентрирания душ гел на Yves Rocher с бурбонска ванилия е действително по-пестелив от стандартните им варианти, защото с едно стискане на тубичката, изкарва достатъчно количество за цялото тяло. Не изсушава, но лосиона не мога да пропусна. Любим ми беше кремообразния им и спрян Jardins du Monde с калифорнийски бадем. Невероятен аромат на ядката с лека тръпчивост, мека формула и съм нещастна, че го изразходих.


                За втори път пия капсулите на AboPharma Zink-Biotin и не съм доволна. Не виждам никакъв ефект от тях, освен това ноктите ми се цепят и зачупват постоянно от два месеца. Преди седмица правих снимките, по тази причина не всичко е до дъно на тях. Но днес са на финала, както серума за краища на Avon Smooth as Silk. Прави косата мека, заглажда я и помага за лесното разресване. Не утежнява и пак бих си го взела. Moroccanoil Treatment обаче грам не ме впечатли. Особено предвид цената му, хич не си заслужава. За моята коса е слабо. По-голям ефект има Ейвънското.


                 Откакто тренирам редовно, пия магнезий за възстановяване на мускулите. Много ми помага и не мога да пропусна капсулата. На Biotech USA съм купувала от silabg и ми вършеше добра работа. Сега си взех отново от тях, но на Scitec Nutrition по препоръка на консултанта в магазина им. В комбинация с цинк и витамин B6 е, и забелязвам по-голям ефект. Бях претренирала и с мускулна треска. Разбирайте боляха ме задните части при сядане и в легнало положение. Още след първата изпита капсулка, на следващата сутрин я нямаше тази болка.
                  Както в скраба с черешов цвят и оризово мляко, така и в крема за тяло Magic Touch на Rituals... съм влюбена. Аромата на серията е опияняващ и толкова луксозен, чист. Текстурата на крема - богата и подхранваща, страхотно хидратира и омекотява кожата. Цените на марката не са никак приятни, но ухаят божествено. Сапуна за почистване на четки на Essence hello happiness! си върши работата без забележка, но е много неикономичен. Дали съм го ползвала 10 пъти, а струваше близо 5 лв. Ще продължа с онзи за петна от ДМ или на Krista, който е 2 лв и ми стига за 2 години.


                Май съм станала голям фен на хиалуроновата киселина, защото и нощната маска на Avon Anew Clinical Defend & Repair ми е сред любимците. Не оставя лепкав филм, нито пък изглежда силно хидратираща и въпреки това ми действа отлично. Кожата е жизнена, мека, загладена и приятна на допир. Сферите в нея се разтварят за секунди след нанасяне. Пак бих си я купила заедно с почистващия гел с частички от серията за тийнейджъри Clearskin Blackhead Clearing Soothing Exfoliating Cleanser. Неочаквано ме спечели.



      Мирише ми малко евтино и като почистващ препарат, но не е силен и неприятен въпреки това. Има положителен резултат върху черните точки и заглажда прилично в зоната около носа. Не пресушава и се справя със задачата си. А от Hydro млякото-серум за тяло на Balea съм просто очарована. Не зная дали се предлага още, но ако го има - помиришете го като ходите до ДМ. Около вас се разнася невероятен аромат на рози и божури. Като пълна пролетна градина е. Представете си комбинация от британски рози и български божури с мускус за основа. :)


              А маслото за ръце от лимитката Winter glow на Essence вижте с какъв надпис ме изненада след като прикючи? Толкова приятно ми стана, как да не се усмихне човек. Ухаеше на чисто и меко, памучна блуза и бадемово масло с шеа. Консистенцията беше плътна, но само в кутийката. Попива бързо и не оставя филм.

               Серум-млякото е доста слабо откъм хидратация, но за лятото е чудесно. Охлажда и попива за секунди.



          Искам да ви спомена и още 2 мазила за тяло. Нямам оригиналните опаковки при мен, споменавала съм че с приятелка си разменяме в кутийки и пробваме. Имах по 50 мл от двата, които стигнаха за плътни 7 дни употреба. Лосиона с кафява захар и смокиня на Balea не е лош и аромата му не ме подразни. За пореден път се убедих, че са им слаби и хидратацията не ме устройва. 


           Млякото на Nivea Smooth Sensation с масло от шеа за суха кожа, е просто разкошно! Успокояващ аромат на чисто, пухкава текстура и хидратира доста добре. Определено бих се сдобила с цяла опаковка от него.
             Следва грижа за зъбите и венците. Пастата на biomed с прополис е бледожълта на цвят и вкуса е мек. Хем има свежа нотка, хем меден акцент. Не е сладка, нито пък неприятна. Добре почиства, но не е като Paradontax. Ако сте с проблемни венци като мен и ви се образува зъбен камък бързо, наблегнете на по-силна грижа. Това бяха и препоръките на зъболекаря ми. Lacalut Ultra Sensitive си купих в края на лятото с четката към нея и много ми допадна. Средносилна е, но пък мога да кажа че четката ми стана любима. Тънките й влакна успяват да достигнат до по-трудни места. Като полирани са ми зъбките след нея. По горната причина няма да купя повече nordics и Curaprox, който са наистина за слаби венци, защото са с твърде меки влакна. Не могат да почистят хубаво остатъците от храна и ми се налагаше да повтарям по 3 пъти, което отнема време. Водата на Trisa Revital Sensitive ми допадна и освежава хубаво. Не е нещо уау, но си работи и бих ползвала пак.


                Остана да си поговорим за декоративната козметика, от която успях да приключа със спиралите на Tarte Lights, Camera, Lashes и Avon True Ultra Volume. Не очаквах и ето че харесах и двете. Първата в началото не беше уау, но след 4-5 дни правеше прекрасни кукленски мигли. Извива, удължава доста добре, разделя и придава обем, но цената от 50 мл за пълноразмерна не бих платила. Ultra volume беше сходна, макар и не толкова добра, обаче ме чакаше от година и затова изсъхна месец след отваряне. Missha Perfect Cover BB Cream ми е топ! Изравнява тена и има средно покритие. Стои естествено, издържа цял ден и има висока защита. Мога да го нося през цялата година. Отлично се държи и като смесвам с фдт, за да изсветля. Aura Shine Killer е много добра матираща пудра, като минуса е че трудно се нанасят контур и руж над нея. Плъзгат се буквално и залепват слабо. Трета опаковка изхабявам от Essence Oz, която е от стара лимитирана колекция. Много естествена и финосмляна, с нежни частички и стоеше чудно. Топ лака Gel Shine на Avon поддържам от излизането му. Прави всичко, което търся и винаги го препоръчвам!


             Писалката с масло за кожички на Born pretty store харесвах много, но механизма не иска да избута последното останало количество и не мога да го използвам сега. Иначе ме спасяваше и за секунди хидратирах сухите участъци около ноктите. Супер удобна е!


               Приятелка ми подари от свещите на Ikea Sinnlig с аромат на ябълков сладкиш миналия месец и вече я изгорих. Не ухае силно, но в голямата ми дневна се усеща и особено при влизане от коридора. Гори бавно и равномерно. За цената си, са отлични тези свещи!


               С нея ми беше изпратила и един супер вкусен кейк с какаов крем на Alka, който е като домашен. Сочен и със стабилно количество пълнеж, не очаквах да ми хареса толкова. Godiva шоколада с лешников вкус не ме впечатли, защото не ме засищаше откъм сладост. Качеството му е много добро и вкуса е фин млечен, като на хубави бонбони, обаче примра ли за сладко и не ме спасява. :D Моцарт марципаните на Heindl по същия начин, нещо не ме удовлетвориха. За сметка на Loacker Napolitaner и Dark Creme, които са фантастични. Млечни и със супер вкусна крехка вафла посредата. Черния ми е голям фаворит и вече изядох 3 от него. Biscolatta Nirvana си купувам от Турция и са много вкусни. Белите с кокос напомнят на Рафаело  мммм.


               Приятелка ми донесе и черен на Godiva преди месец, но не съм отворила все още. Ще ви споделя и за него дали ми е харесал.


                Много ми допадна черния Nestle l'Atelier с портокалови корички. Наситен какаов вкус и хрупкав, с осезаем аромат на портокал, личи си че не е пестено от нищо и при първа възможност ще си купя отново. Принципно не харесвам твърди шоколади, но този е страхотен! Не премалява и 1/3 ми е достатъчна, макар че не горчи. :)   


               Челна позиция заемат блокчетата от битер шоколад с цели ядки шам фъстък Roche на Kahve dunuyasi. Битер тъмен шоколад с по 7-8 ядки и направо съм в еуфория от вкуса им! Вярно че това пакетче излиза около 25-30 лири, но са един път! Съвсем случайно влезнах в това заведение при последните ми 2 ходения до Одрин, защото се намира до MADO и си купих по няколко неща за опитване. Не знам как съм го пропускала досега. Лимоновия им чийзкейк е чудесен, както и с кестените. Пробвах трюфелите им от бял шоколад и млечен, също страхотни. Белите са като комбинация от бял Lindt и Рафаело, мммм. Млечните и те се топят в устата. Имат няколко вида ръчноправени бонбони, както и шоколади на кг. Млечен, бял и черен с цели лешници и стафиди.... ако ще прегрешавам, от там ще да е!



               А сега малко здравословни десерти. Вафлите на harmonica не опитвам за пръв път. Кокоса не го усетих и по-скоро приличат на едновремешните с лек крем. Допадат ми, но не са ми от любимите. Суровите барчета на Корона не са добри за мен. И трите им вкуса са едни и същи. Не усетих нито банановия като такъв, нито останалите 2 с кокос и годжи бери. Вярно че са по 0,90 и въпреки това не бих повторила. Странна сладост имаха. Лидълските Alesto са страхотни и какаовия особено. Livity взех от Била и също са чудесни. Имат изписана марката на тях и ядките се усещат, има големи парченца дори. С удоволствие ще повтора и потретя.


                Не помня дали съм ви показвала протеиновата бисквита на Muscletech с шоко капки, но вече спрях да купувам от този тип предвид захарта в тях. Има и без, но ми писва да вися по 10 минути пред щанда и чета съставките. Иначе по спомен ми допадна, макар че съм яла и по-вкусни барове с протеин. На fit spo Wafer cookie ми харесва повече. Хрупкава и с меко сърце,  не ти изтръпват зъбите от сладост и напомня на десертчета от детството. :)



             От портокаловото Go 4 Raw имам и в шкафчето със запаси, защото обожавам. Сладко и сочно от цитруса, с 2 ръце препоръчвам за пореден път.


                Последните месеци успях да изхвърля няколко кутийки от чай и съм доволна, защото преливаха! Остават по 3-4 пакетчета и си ги събирам в една, защото не виждам смисъл да ги пазя. dogadan видях че има в Метро, но не всички видове. Този е със салвия (билков), действа ми много добре за закуска. Био ментата на Lord Nelson е хубава и ако я има още, бих я подновила. Лайката на Dilmah става, но не е уау и не бих взела сякаш повече. Rooibos Vanilla на Teekanne е вкусен и без да се подслажда. Аз не ползвам захар по принцип, но този си е супер ароматен. Ухае не бисквитки с ванилия и ако добавите от карамелените вафли на Нелис, става бомбастична комбинация. :)


              Черният на Dora Life не става. Бях взела и с нар, споменах ви есента за него, слаби са. Срам за турците направо. Сутрин го пиех, но не ме тонизираше както хубавият им чай, който сервират в заведенията. :)
               И така, вече събирам в торбичка за следващият пост, а дотогава вие можете да ми се похвалите какво количество козметика хабите за такъв период. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар