неделя, 26 април 2020 г.

Cartier Carat

              Carat се появява през 2018-та година, като продължение на Baiser Vole на модна къща Cartier. Дело е на френския парфюмер Матилд Лоран, създал някои от емблематичните аромати на марката. Carat изобразява уханието на диаманта - един от символите на Картие. Лоран иска да направи парфюм, който да блести толкова истинско и силно, колкото и диамантите.

 
              Carat е като цвете, пълно с живот, експлозия от удоволствие и свежест с молекули от радост, заредена с кристална енергия. Избрани са седем различни свежи цветя, които комбинирани, образуват ново абстрактно цвете. Композицията изобразява цветовете на дъгата под формата на цветя: виолетово, индиго, синьо, зелено, жълто, оранжево и червено са уловени с нотките на виолетка, лилия, зюмбюл, иланг-иланг, нарцис, орлови нотки и лалета.



               Много различен, стилен и чист аромат на фона на всичко излизащо последните две години. Букет от пролетни цветя, събрани в ранна утрин и с капчици роса. Цяла връзка от лалета и зюмбюли, потопени в кристална ваза. Сок от пресен лимон във водата и слънчевите лъчи, пречупващи светлината.


                Започва сочно, леко тръпчиво и с много зеленина. Ярък, свеж, хладен, остър и блестящ. Точно толкова цветен е, колкото и Жадор. Но тук няма и капка сладост, а много пролетни и студени цветя. Представете си градина, пълна с лалета и зюмбюли. Градина в пълен разцвет! Нарциси и лилии, които те удрят право в сърцето. Ухае наситено и романтично. Изискан и леко мускусен парфюм е. Перфектния за топлите дни или пък сватбен ден. Липсва топлината и слънцето, огряло тази градина. Цветовете са уловени точно в този момент, когато са обсипани от росата и въздуха е още хладен.


                 Асоциацията, която правя в първите минути е като на току що измита кристална чаша със скъп препарат. Ухае ми и на натопени в чиста вода с бергамот, зюмбюли и лалета. Чистота и класа струят от него. Съвършено изпипан и обработен диамант. Устойчив и красив от началото до края!


                   Мускуса тук не е мек и толкова сапунен, а по-скоро кристален и създава аура. Ефирна като бяла ленена рокля. Простичък и елегантен, класна лекота и баланс. Изпитваш душевен мир и спокойствие с Carat! Мимозата е в много приятна симбиоза с лалетата, а виолетовия акцент е деликатен и придава онези пастелни светли теменужени тонове.


                    Носи усещането на 80-те, но е премерен и няма винтидж уклон. Аристрократичен и с характер. Но не и твърде офанзивен. Дори младите дами могат да го носят. Няма да ви досади и напомня през целия ден, което го прави чудесен и за офиса. Парфюм, който излъчва красотата на невинно младо създание без излишен грим и високи токчета. Чисто и просто естествен!
                    


Няма коментари:

Публикуване на коментар