вторник, 28 април 2020 г.

E.l.f. Ultimate Blending Brush

              E.l.f. е американска дрогерийна марка за декоративна козметика (отскоро и бяла), която беше мираж за българския пазар доскоро, но от около година Douglas ги предлагат и макар да не е пълен асортимента, е похвално че имаме достъп до някои продукти. Нещо което мен ме вълнува повече, знаете са четките за грим. Имах 2-3 техни досега, купувани преди 7-8 год. и не са мръднали. А и двете са тествани при наводнение, което пък още повече говори за това колко издръжливи са. Затова и отдавна заглеждах новите им попълнения, но предвид бройката и факта че ще трябва да се поръчва от Щатите, не ми беше фикс идея.


              Миналия месец реших да пусна малка поръчка от сайта на Douglas и ме засърбяха ръцете, та си взех Ultimate Blending Brush. Цената по спомен беше около 16,50 лв с 20-те % намаление. Към днешна дата виждам че има само 4 налични четки, затова ще трябва да проверявате дали ще заредят отново.



              Ultimate Blending Brush е предназначена за нанасяне на кремообразни продукти основно, но върши добра работа и за някои компактни. Косъма е синтетичен и изкуствен, но много мек. Не е от плътните и много сбити четки, по-скоро средно. Прави сцепление при нанасяне, обаче се и огъва леко. Имайте го предвид. Не е като flat kabuki brush, които са супер стабилни. Въпреки това, не е ниииикак лоша!


               Ползвах я с няколко фдт и няма грешка. Нанася и прелива бързо, но е хубаво да напластявате постепенно. Ако сложите повече количество, е възможно да не успеете да прелеете добре. И това важи основно за по-течните. Така че умерено и с два пласта продукт, резултатите са отлични. Изяжда идея повече, може би заради синтетиката, но знаете че употребата на четка не е като с пръсти и винаги се губи малко или много. Завършека е доста естествен и ефирен, но това си зависи от фон дьо тена - колко покривен е и каква е формулата.


              Нанасях и пудра с нея, но лично за моите нужди - набива сякаш продукта, заради сравнително плътноразположените косъмчета и не я предпочитам за тази цел. Аз обичам ефирно до средно запечатване. С нея ми е малко трудно да го постигна и не ми е удобна. За хора които искат да фиксират стабилно грима си, поводи или пък са с мазни кожи, вероятно ще е чудесна за това.


                Освен за фон дьо тен, Ultimate Blending Brush ми е любима и за контур или бронзираща пудра. Нанася изключително лесно, бързо и резултата е отличен. Няма нужда от дълго преливане или пък напластяване. Дори с едно загребване успявам да направя перфектна скула и издържа цял ден. Големината е идеална за мен и я използвам много често за целта.


                 Пробвах я и за руж два пъти, защото една от дамите, които следя в youtube за ревюта и мнение, я похвали именно за това. Аз обаче не я харесах, защото не нанася равномерно и ружа стои на петна. Не успява и да загребе добре, трябва да повтарям и потретвам. Но е важно да спомена, че аз не ползвам кремообразни формули. Предпочитам и посягам само към пресовани. Може пък да не се е сработила точно с конкретните марки и текстури. За щастие имам достатъчно четки за руж, така че нямам намерение да се опитвам повече с Елфската.


                 Почиства се лесно с антибактериален сапун или дори течен, но са нужни около 10-12 часа да изсъхне. Ако нямате повече от една, смятам че ще успеете да се справите и с нея. Аз лично съм с над 10, та не ми е проблем да не я пера ежедневно.




                  Няма да правя големи сравнения, защото не открих абсолютен двойник. Единствено репликата на 102 Silk Finish на Zoeva от aliexpress намирам за най-близка. Не е важна марката, а дали ще ви върши работа една четка. Ето защо аз не робувам на конкретна и имам както на Impala, Avon и китайски, така и среден клас - Zoeva, Real Techniques и една на MAC. Доволна съм от всички и си ги използвм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар