неделя, 19 юли 2020 г.

Nature Box Avocado oil Shampoo

               Nature Box е немска марка и навлезе на пазара ни преди повече от година, но сякаш не съм виждала много да се говори за нея. Предлагат 6 серии продукти за коса и тяло (маслина, кокос, авокадо, бадем, макадамия и нар). Концепцията им е в опазването на околната среда и животните, затова и влагат 100 % натурално студенопресовани масла, които са щадящи към косата и кожата, и са веган. Не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители. Освен това се грижат и за доброто настроение.
               Старанието им е да ползват максимално рециклирана пластмаса и всяка опаковка е изработена от 25 % такава. Компанията не отстъпва и когато става дума за социална отговорност. "Nature Box" сътрудничи с международни организации за развитие и подкрепа на местни фермери, които се занимават с устойчиво култивиране на суровини. Като за начало немската козметична компания може да се похвали със сътрудничеството си на две места - в Нигерия и Индия.



                 Един пример за устойчивото производство е на растението гуар, което от 2017 г. е сред съставките в продуктите на "Nature Box". Компанията подкрепя фермерите в Индия, разположени в пустинната област Биканер в щата Раджастхан. Те са обучени да отглеждат гуар, а в замяна на това получават подкрепа, като например възможността да отглеждат собствени зеленчукови градини.


                В допълнение, "Nature Box" обединява сили със "Solidaridad" - международна организация с нестопанска цел, посветена на отговорно производство на храни, а в случая за устойчиво производство на палмово масло. "Solidaridad" и "Nature Box" подкрепят фермери в различни части на света, като едно от тези места е Нигерия. Там фермерите също са добре обучени как да увеличават продуктивността си и заедно с това да намаляват негативното въздействие върху околната среда. В замяна на това фермерите получават сертификат за устойчиво производство.

 
                 Но стига толкова за марката, защото днес съм решила да ви разкажа за шампоана с масло от авокадо и 84 % съставки от натурален произход, който ми хареса много и съм без забележка към качествата му. Малко съм скептична що се отнася до подобни съставки и най-вече липсата на сулфати в такъв тип продукти, защото обикновено не измиват добре и нечистотиите остават. Не и тук. Маслото от авокадо притежава подхранващи, омекотяващи и овлажняващи свойства. Подобрява състоянието на косъма, намалява цъфтежите и придава блясък. А добавеният пантенол има свойството да стимулира регенерацията на клетките.



                  Шампоана ухае много приятно - на зеленина и чисто, оставя усещането за природа и е страхотно още под душа да ти донесе това удоволствие. Аромата е лек и ненатрапчив. Текстурата е гелообразна, не много гъста. Ползвам нормално количество, но ако е била по-мръсна косата, може да се наложи идея повече отколкото със стандартен шампоан.



                   Пени се добре, макар да не прави онази обилна и пухкава пяна, която например има при шампоаните на Garnier или за обем. Измива напълно или поне при мен, не ползвам лак или пяна, няма останали следи. Още под душа се забелязва заглаждането и подхранването от корена до върховете. Ако очаквате чувството на повдигане, тук го няма. Но това не прави продукта лош! Напротив.



                   След изсушаване, моята леко третирана коса след балеаж, която преди 2 месеца беше видимо суха в краищата и жизнеността липсваше, е преобразена. Имам си обем по принцип и с шампоана той е подчертан, колкото косата да не изглежда като изправена. Впечатли ме и с подхранващите са свойства. Много мека, гладка и лъскава стана. Няма и помен от изтощения вид преди това, на слънце блести буквално като от рекламите. Няма ги и стърчащите връхчета. Пригладени и укротени са. Голям плюс е и лесното разресване. Имам проблем с това и все се боря с него, но не и сега.



                 Въпреки че не придава обем, чувствам лекота и ефирност, почти като при детските косички. Толкова е свежа и копринена. И най-хубавото е, че не утежнява и не омазнява по-бързо. Мия два пъти седмично, като спокойно издържа 3 пълни дни. На четвъртия започва в корените да се омазнява, но това си е напълно нормално. Ако вашата коса е тънка, силно третирана или я миете всеки ден, е много вероятно да не ви пасне. Особено за мазни. Но знаете как е с шампоаните и спиралите - трябва да пробвате, за да си откриете вашия. :)



                  Сега ще се запитате и дали допълвам с нещо друго грижата - понякога ползвам маска, преди сушене няколко капки серум и спрей за термозащита...и това е. Не правя специални терапии, които да подпомагат. Като цяло обаче и моята коса не изисква кой знае каква поддръжка. Забелязала съм, че колкото по-малко обръщам внимание и я клепам, толкова по-добре изглежда.
                  Цените са напълно приемливи и шампоаните струват по 7 лв за 385 мл. А марката я има освен в дрогерите, също и в големите вериги като Била и Кауфланд. 
                  Вие ползвали ли сте нещо от Nature Box и ако да - доволни ли сте? Бихте ли ми препоръчали друг продукт за коса или тяло. Ще се радвам да ми оставите коментар. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар