сряда, 22 юли 2020 г.

Roberto Cavalli Eau de Parfum

            Портокаловият цвят е много ценна и красива съставка за парфюмния свят. Не напразно любимият Coco Mademoiselle и Gabrielle на Chanel са с луксозно портокалово масло. Подписа му няма как  да бъде сбъркан. Но не само в тези, а хиляди аромати го съдържат и има защо. Придава особен чар, чувственост, свежест и звучи скъпо!
 
             Днес ще ви разкажа за един сравнително бюджетен, но все пак стилен и от средно висок клас парфюм. Става дума за едноименния Roberto Cavalli EDP. Той съдържа африкански портокалов цвят, който му придава мистично, пудрено, балсамово и анималистично звучене. Стилно, присъствено и леко пикантно на моменти. Ориенталец от части, но премерено.


              В първият час създава като облак около вас. На моята кожа усещането е много сходно с ирис в комбинация с муск. И това веднага ме препрати към скоро тествания Iris Fetiche на Avon, за който ви писах. Няма го обаче онова дървесното, пудрено и монотонно. Наситен и без да сладни като току що изпечен кекс, без цитруси и женствени цветни нотки.



                Започва с пипер, но няма мъжки привкус, присъщ за унисекс аромат. Не си представяйте сухия и дрезгав пиперлив оттенък, който откриваме в Twilly Eau poivree на Hermes. Тук е много премерен, секси и докачлив. Усеща се за кратко и само минута по-късно микрофона е в ръцете на портокаловия цвят. Отнема от тръпчивите нотки, прави композицията подходяща за всеки сезон. Върху мен има и праскови! И бях силно изненадана, защото в пирамидата няма. Но когато го прочетох и при друга дама, разбрах че обонянието ми си е наред. Сочни и ароматни са, но не прекалено сладки. Току що узрели, носещи уханието на първите летни дни.


               Ухае скъпо, ухае на пари! На кожен панталон и риза с тигрови мотиви. На хубаво питие с портокалова есенция. Не е посредствен и аромат, който да срещнеш на всеки ъгъл, а стилен. В същото време има мекота, прокрадваща се от бензоина. Ванилията е гушлива и пухкава като в сметанов сладолед. Няма да ви заболи глава от нея, защото е база и skin scent. Гладка, балсамова и млечна.


                Началото е офанзивно и в него е силата на този парфюм. Колкото е свеж и ароматерапевтичен, толкова е и присъствен. Леко подправков и магичен.


                Roberto Cavalli EDP не е за млади момичета с розови мечти, срамежливи и с глос на устните. Той е за дами! С характер, силно присъствие, самочувствие и знаещи какво искат, как да го постигнат. Има нещо екзотично в него, но без излишна сладост. Препраща те на остров сред лазурни води и буйна зеленина, на вечерите край океана и те кара да се чувстваш желана!


                Не препоръчвам обаче за покупка на сляпо, освен ако не обичате присъствени ориенталци с анималистик и сладка основа. Наситен, кремообразен, спайси и секси е! Но ако сте експериментатори като мен, в parfimo се появява на добра цена (беше 30 лв преди 2 дни) и определено не е за изпускане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар