събота, 22 май 2021 г.

Montblanc Signature EDP

               Signature се появи през пролетта на 2020-та година и стана един от най-успешните аромати, които продължават да се харесват и препоръчват за почти всяка възраст и сезон. Чудесен за подарък за предстоящите балове и личен празник. Парфюм, който не очаквах да заобичам толкова и да поискам само след първа проба. Ванилията и чувствения бензоин, сладката и сочна клементина, екзотичния иланг иланг, са така умело комбинирани, че звучат еднакво красиво и през лятото, и през зимата. 

               Елегантен и закачлив едновременно, сочен и ваканционен, но и с достатъчно характер от красивата ванилия с бензоина. Изключителна трайност, шлейф и наситеност през цялата година. 

             Signature за мен олицетворява модерната и съвременна жена с изграден вкус и характер, която държи на външния си вид и избира умело парфюмите си. Такива, които да подчертаят красивите и черти, да я свързват с определени ухания и могат да бъдат подписи. Неостаряващи във времето и присъствени. Аромат за забележителни жени, които сами пишат историята си. 


                 Запомнящ се, пристрастяващ, възхитителен, шикозен и смел е Signature. Дизайнът на опалесцентния флакон изобрязва иконичната мастилница, част от наследството на Montlanc. Той отразява стила на марката и й отдава почит. 




               Аромата преплита чувствеността на ванилията с бензоиновата топлина с чистата и констрастираща фасета на мускуса, която създава възхитителен женствен воал. Излъчва шик, чар, бленда от чистота и тайнственост, от разкрития и скрити в дълбините на душата ви тайни. 


               Началото е от сочна, сладка и много вкусна клементина. Хем тръпчива, хем с наситен цвят на кората и обвита с няколко зелени листенца. Узряла и като черешката за вкусен летен десерт. Свежия й вкус се усеща непрекъснато през първите часове, балансира сладостта и е перфектния завършек. Тя е щипката сол за сладкиша, която да направи вкуса съвършен. А пирамидата перфектна и хармонична. 


                Сърцето се отваря с нежна и кремава магнолия. Много елегантна и с кремав финиш е, придава нежност и мекота, която само белите цветове могат да изрисуват. Обвита е в сладост, но не гурме и поглъщаща всичко. Заедно с божура, излъчват разпознаваемия стил на класически дамски аромат. Крехки и естествени са с бледите си пастелни нюанси, но екзотиката от иланг иланг преплитаща се с тях, е пристрастяваща. Не може да бъде сгрешен вкуса и уханието, което излъчва това ярко и сладко цвете отвъд океана. Момичешки и леко докачлив характер, но не в посока флирт и авантюри. Има си подчертан и откроен стил, който ще усетите с отварянето на капачката.


                 Базата на Signature е топла, чувствена, кремообразна и отваряща сетивата. Хем е интимна, хем оставя невероятен шлейф след себе си и няма как да си безразличен към усетеното. Много изтънчена и хубава е ванилията тук. Не онази, която втръсва след второто носене и сякаш сте прекалили със захарта в сладкиш, каквато за мен е в La vie est belle, а е като в сладолед. И присъствието на бензоина е осезаемо, защото обгръща тялото и обонянието ви. Онази интимност за която говоря, е именно от него. Галантен и млечен, фин и изпипан до последния детайл. Амбровите нюанси са като фасета и последен щрих в картината, за да завърши историята с най-щастливия финал. 


                 Няма да спра да нося и препоръчвам този Montblanc, защото в него има едни от най-хубавите парфюмни съставки, умело съчетани и допълващи се взаимно, за да напишат историята на успялата и истинска жена в 21 век. За мен е намерена перфектната бленда от сочни и сладки цитруси, примесени с флорални женствени нотки от магнолия и божур, допълващи се с екзотичен иланг, чувственост от бензоина и кремава ванилия. Представете си мелба от сметанов сладост, полят с малко карамален сос, поръсен щедро с ядки и украсена с няколко парченца плод на фона на синьото море. А на масата до вас има букет от бели цветя, който се прокрадва и изпълва сетивата ви. Наслаждавайки си на безвремието и свободата. 

                 Аромата с две лица, на успялата и съвременна дама, на момичето с пристрастяваща усмивка и чар... и двете готови да напишат своята история. :)


                В случай че сте пропуснали ревюто ми за Ariana Grande Thank U next, ще спомена накратко отново. Ако търсите класен, женствен и топъл аромат с балансирани цветни нотки,  чувствена ванилия и е дама около 30 год. - категорично Signature. Няма да остане незабелязана с него и е с покъртителна трайност предвид излизащите в последните години. От сутрин до вечер без подновяване. Но за тинейджърка, която иска да изпъква сред връстниците си и да е в крак с последните тенденции, погледнете сърцето на Ariana Grandе. В същата категория е, но бих му дала описание плодово гурме. Отново сладък, но без бензоина, който е заменен с кокос, малини и бонбонени нотки. По-закачлив и младежки е, в топ класациите на момичетата. Оставя диря и момчетата ще се роят около нея. За мен Montblanc е невероятен аромат в тежък масивен флакон и по-красив, луксозен, липсва пластичния привкус от кокоса, но пък и двата си имат своите почитатели. Не бихте сгрешили с който и да е. Изключително наситени и присъствени, но не досадно сладко и изпълващи пространства.

                  Signature на добра цена можете да купите от parfimo или makeup.bg, в момента е намален и в douglas. Беше по-евтин през март обаче, под 90 лв за 50 мл го видях в БЗ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар