петък, 2 април 2021 г.

Lancome La Vie Est Belle En Rose L'eau de toilette

             С проблясването на първите слънчеви лъчи, с разцъфването на дръвчетата, пеещите птички в ясните небеса и свежестта на най-красивите цветя, ни обзема чувството за добро настроение и сякаш света се събужда от дълъг зимен сън. Началото на всеки сезон е като рестарт за съзнанието, като глътка свеж въздух. Да усетиш аромата на окъпаните от хладната сутрешна роса рози и пухкави божури.... да погалят лицето ти и докато си в градината, да вдишаш от розовото ухание. Преплитат се бодливи храстчета със зеленина и капчици малинов сок. Безценна е тази картина!


             La Vie Est Belle En rose носи точно такова настроение. Кара те да мечтаеш за предстоящите топли дни, безгрижие, свобода и те връща в детството. Тичайки бос в градината на село, хапвайки директно от градината на баба. Невинен, чист, ефирен и кристален като чаша с розова вода с няколко ярки малини със стръкче пачули. Розов, омаен, благодатен и красив по един естествен начин. 

четвъртък, 1 април 2021 г.

Веган банофи пай

              Здравейте.

             Скоро не съм публикувала нова рецепта, а имам афинитет към сладкишите и знаете често приготвям. Последната адаптирана по мой вкус, се получи много успешна и реших че трябва да я споделя. Отново ще говорим за здравословен, но не завъртян и с труднооткриваеми /скъпи/ продукти десерт. Не се тревожете, ако нямате кошнички за тарталети или пък силиконови за мъфини. Спокойно го пригответе в тавичка или ринг с падащо дъно. Ако пък имате за тарт, още по-добре. Просто увеличете количеството на основата и крема. Ще си спестете и време, в което оформяте борд. А и ще изцапате само един съд. ;)


               От месеци отлагам приготвянето на банофи пай и все още не съм направила класически такъв. Оригиналния вариант е с бисквитена основа и карамелизирано мляко. Отново реших да измисля своя рецепта, в която да липсват захар и брашно. Избрах да поднеса за женско събиране под формата на кошнички, които всички силно одобриха.