Относно цената и каква да търсим. Винаги купувайте от проверени и сигурни места. Прясната и охладена е най-добра. Не че като е била замразена не е, но си е друго. Ще ви ориентирам и в цените, за които съм купувала норвежка, ако не се лъжа. От Фишком - на едро около 19 лв/кг, от Метро - 26 лв /замразената беше с около лев по-скъпа, а пушената 43 лв!/
И малко полезни и интересни факти за деликатесната риба, които споделям с вас, в случай че не сте запознати - тук.
* леко печена на тиган - от Фишком, в средата остана леко сурова, напомни ми на суши
Хранителни стойности на 100 г сьомга:
182 ккал; 19 г мазнини; 12 г белтъчини; 0 г въглехидрати
* малко по-силно запечена/пържена - от Метро
Тази си я взех готова от магазин за готвено в града. И тя беше много вкусна - всъщност това беше и първият път, в който си купих. Струваше 30 лв/кг и парченцето ми от 170 гр. излезна 5 лв, но повярвайте ми - струмаше си всяка стотинка!
Информацията взех от тук.
Не знам вие по колко грама ядете на веднъж, но аз един котлет си го изяждам спокойно с 1/2 или 1 среден домат за гарнитура. Засища ме и не ми е тежко. Мазна риба е, затова най-много 2 пъти седмично ям. Котлета ми е около 250 гр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар