Ако ме следите в социалните мрежи, вероятно вече сте виждали тези бонбони. Още миналото лято споделих съставките, но все бъркам на око и не мога да бъда особено полезна. Та днес измерих и записах точните грамажи и реших да ви споделя..... Защото толкова ги обичам, а и всички опитали ги около мен, че поредната доза отиде в кутия за следващите дни. Опитайте ги и вие, след което ми споделете дали са ви харесали. Сравнително бързи, лесни за приготвяне са и невероятно вкусни!
Необходими са ви само 5 съставки, с които ще имате ароматни, полезни и супер сочни трюфели. Замразени в кутия пък издържат по няколко месеца, а след изваждане са като току що приготвени. И имат нужда от 10-15 мин да се отпуснат.
С тази рецепта винаги оползотворявам поредните узрели банани и имам полезна засищаща междинна закуска. Подходящи за малки и големи, за всеки сезон, повод, за път или просто десерт. Ако съм успяла да ви изкуша, запишете си рецептата и я пригответе.
За 24 броя големи трюфели ви трябват:
1 голям узрял банан /130 гр/
3 с.л. бадемово масло /може и с фъстъчено/
2 с.л. домашен мед
130 гр овесени ядки /фини и едри, от които 1/2 смелете на брашно/
1 доза суроватъчен или веган протеин
50 гр кокосови стърготини
щипка сол
Смелете си брашното от овесени ядки, след което прибавете всичко останало в чопъра /блендер/ като предварително си отделите по-голямата част от кокоса за овалване в чиния. Когато текстурата стане хомогенна, получава се малко лепкава - започнете да оформяте топчета с ръце. Ако желаете можете да увеличите протеина или овеса, за да е по-стегната. И в двата варианта стават страхотни!
Приберете в хладнилника в кутия и сте готови със снака за идните дни. Ако пък имате повече банани и приготвите двойна доза, спокойно си замразете едната. След 3-4 месеца я извадете и ще сте изненадани колко свежи са. Не бихте познали, че не са приготвени сега. ;)
Много харесвам бадемовото масло на My protein за подобни десерти, защото придава текстура, не нагарча и е по-приятно за хапване. А овесените ядки от Lidl са ми фаворити и купувам само тях от години. Протеина на Single Celled пък е български, по-скъп от другите марки, но качествен. Няма изкуствени оцветители и подсладители. С най-натурален вкус е!
Банана придава естествена сладост, аромат и сочност, бадема пък балансира и добавя лек ядков привкус и полезни мазнини, а кокоса ви изпраща някъде на почивка. Едни от най-любимите ми бонбони изобщо са тези, да не кажа най. И не са трудоемки, скъпи.... така че си струва да отделите време за приготвянето им.
Няма коментари:
Публикуване на коментар