Напоследък започнах да ви показвам рецепти отново, но са все на сладки неща. Затова тази е за онези от вас, които предпочитат и обичат да си похапват солено. Ако не сте на кето или нисковъглехидратен режим, спокойно можете да заместите брашната с овесено или пък пълнозърнесто. Каквото имате под ръка и ви е вкусно. Текстурата трябва да не е много тестяна, а леко лепкава. Да можете да оформите с ръка топчета и сплескате за прилична форма. :)
Приготвяла съм тези соленки няколко пъти, но все не успявах да снимам. Правя ги сутрин, а колегите ги изяждат за час и разбирате защо не стигат до тук. Последния път вече си откраднах 5 минутки и набързо щракнах. Затова и ги виждате.
По стечение на обстоятелствата ги направих с веган кашкавал, а в рамките на няколко дни опитах и с хранителна мая. Може и без нея. Придава страхотен аромат обаче, подобен на пармезан. Ако не броите калории или нямате проблем с млечните продукти, смело добавете натрошено сирене и крави кашкавал. Разкошни са с тях! Изпитано! Без повече приказки, ето и рецептата:
Разбивате яйцата, добавяте разтопеното масло и солта. След това настъргания или нарязан на малки кубчета кашкавал с брашната. Оформяте топчета и притискате семената отгоре. Печете 15 мин на 180 гр.
Без бакпулвер също стават чудни, но им липсва въздух вътре и се усеща повече текстура от брашната. Затова си добавете щипка. Мекички, маслени, леко пухкави и засищащи са! А докато са топлички, кашкавала толкова приятно се е разтопил..... на стайна температура също се запазват почти и свършват светкавично. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар