Следящите ме в другите социални мрежи и по-точно instagram вече са видели тази изкушаваща рецепта. Толкова сполучлива е обаче, че ми се ще да намери своето място и тук. За онези от вас, които нямат профил там, е редно да не ги лишавам от красотата и вкуса на мини спаначените тортички. Ако решите да си ги приготвите, споделете ми дали ви е харесал вкуса. Аз гарантирам, че ще си оближете пръстите. Дори човек, който не обича сладко, каза колко свежа и приятна е.
Освен че са без захар, са и без глутен. Опитайте ги с оризово брашно и ще се изненадате от него! Ако не държите да са толкова здравословни, ползвайте си захар и пшенично брашно. Вярвам че и с тези продукти ще оберете овациите на домашните. ;)
Утроете дозата, за да я приготвите в кръгла форма с падащо дъно и за повече хора. При мен наличието на рингове, ме накара да направя в тях и да се изядат по-бързо предвид постоянното приготвяне на нови рецепти. Но пък те станаха толкова високи и достатъчно големи, че едната стига за двама души спокойно.
Нека липсата на мини форми да не ви спира. Извадете голямата тава или ацетатно фолио и я започвайте. Невероятна торта е и ще се изненадате колко добре се комбинират спанака с ягодите. Не само по цвят, но с аромат. Няма да усетите солено, а просто ще се разтопите при всяка хапка! Единствено сезона на плодовете отмина, но по големите вериги и пазарите се намират все още български и ароматни ягодки, така че действайте. :)
Както споменах, от посочените количества при мен се получиха 3 мини тортички, дори останаха малко изрезки и ги направих в чашки. Блата изпекох в голяма тава и го изрязох с тях. За средна торта 22-24 см удвоте за два или утроете за три големи блата. Аз ви съветвам да разделите тестото за два и изрежете, а остатъците да натрошите за декорация отгоре.
*Извадете яйцата и млякото поне час по-рано от хладилника.
Извадих мини тортичките с избутване отдолу нагоре без никакъв проблем.
За 10 мин ги снимах и следващите си хапнах без да чакам. Нямаше нужда да стягат и поемат от аромата. Толкова вкусни, сочни и феерични са блатовете и крема. Честно казано не очаквах с оризово брашно да постигна подобен резултат, особено при първа проба. Но е факт! Мога да кажа, че толкова вкусна торта не помня откога не съм яла. И няма сладкарница, която да ми я предложи. Домашното си е домашно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар