Обожавам малините и всяка свободна минута мога да приготвям десерти с тях. Дали кремообразни, пухкави или пък в пълнеж за бисквити, е без значение. Резултата винаги е отличен. Толкова са ароматни и вкусни, че мога да ги хапвам като бонбони. Затова днес ви споделям една бърза и лесна за приготвяне рецепта. Търпи промени откъм брашно и крем, така че се развихрете в кухнята и ползвайте въображението си.
Тези меки бисквитки си струват всяка загубена минута. Ужасно апетитни са, но и можете да вмъкнете в режима си като междинна закуска с кафето. Така че не губете повече време и директно извадете купата с бъркалката.
Можете да ги слепите като сандвичи, полеете с шоколад и декорирате с плодове или да ги изпечете с ядки/горски плодове и хапнете за закуска. Още по-хубавото е, че тестото е перфектно и за сочни, пухкави кексчета. Само добавете повечко бакпулвер и няколко малинки посредата. Звучи чудесно, нали?
За около 12 бр са нужни:
2 средни яйца
90 гр подсладител по избор
3 с.л. кокосово масло
50 мл ядково мляко
50 гр овесено брашно
30 гр кокосово брашно
ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
малини, течен шоколад, филирани бадеми, бял шоколад - за декорация
Разбивате яйцата с подсладителя и добавяте останалите съставки в описания ред. Добавете по-голямата част от бакпулвера в сместа, от която ще печете мъфини. Объркайте и сложете по 1 с.л. във формичката, 2 малинки и отново смес. Завършете с още плодчета и филирани бадеми. Стават много пухкави, сочни, мекички и ароматни!
От останалото тесто оформете с лъжица върху хартия за печене, колкото големи искате да са бисквитите. Можете да направите и лека дупка по средата. Тях напълнете с крем или пък шоколад. А пожелание ги оставете стандартни и слепете с каквото ви душа иска. Аз добавих по 3 пресни малини. Изпичат се за около 20-25 мин в загрята на 180 гр фурна без вентилатор. Извадете ги когато видите че са се зачервили.
Полети с бял шоколад и с няколко пресни малини при печенето, приличат на Milka Jaffa, но са в пъти по-вкусни и полезни. Използвайте меки плодове, така няма да имате нужда да ги правите на сладко предварително. Толкова сочни са....
Няма коментари:
Публикуване на коментар