събота, 24 август 2013 г.

Flormar 424

    Добро утро, красавици :))

    Рано, рано станах днес и бързам да ви покажа с какво се лакирах вчера. Както бях на пясъчна вълна, изведнъж ми се приносиха обикновени кремове и ги нападнах. Време беше да разнообразя малко, че да не ми писнат пясъците. Пък и обичам цялата си "колекция". :)
Понеже бях с ярък ментов клъч снощи избрах същия цвят лак, а именно Flormar 424. Много готин цвят, една от любимите ми менти. Покрива на 2 слоя, съхне бързо и е трайна. А и цената и е повече от добра - 2 лв за 11 мл. Честно казано такава точно няма и от хай марките или поне за момента не се сещам, освен за Essie First Timer. Той ми се вижда подобен или същия (на живо не го знам как е), от тазгодишната пролетна колекция Resort 2013. Но Еси не ги обичам изобщо, най-гадни са ми откъм нанасяне и трайност, затова пропускам. Ето ги всички, ако на някой му е интересно и не ги е виждал.
http://www.beautezine.com/essie-spring-2013-resort-collection-review-photos-swatches/





петък, 23 август 2013 г.

Ombre Pedicure

   Здравейте :)))  

   Преди няколко седмици моя приятелка ме помоли да я лакирам ето така за морето


 и днес дойде време да го направя. Първоначално се смутих и мислех, че ще ми се наложи да смесвам цветове, защото имам само 2 пастелни жълти.. после пък осъзнах - зеления ми неон не е при мен, но в крайна сметка единия крак избрах да бъде в мента и тюркоаз. Получи се слънчево и весело според мен. Миналото лято правих омбре на себе си, но избрах по-светли тонове. Днешния вариант обаче ми допада повече и бих се спретнала така, дори искам крещящи цветове. :D




  А това са лаковете, които използвах... не е важна марката, а самите цветове - трябва да са от светло към тъмно или пък обратното.


   Вие бихте ли носили омбре или ви се струва прекалено детско? :)))

  * Днес няма да успея с друг "по-съществен" пост, но трябва да се подготвям за рожден ден и затова бях по-кратка. Надявам се да ми простите. ;)

Приятен уикенд!

четвъртък, 22 август 2013 г.

Green! Turqoise! Mint!

   Здравейте!

   Днес цял ден мисля какво заглавие да сложа на публикацията и вероятно съм избрала най-тъпото, но... не можах да измисля нищо друго. Затова и се забавих, надявам се да ми простите.
    Внезапно снощи реших да напиша този пост, т.к. взех синият натурален спрей Adidas Pure Lightness отново (преди години го имах, но подарих и нямам големи спомени честно казано) и в мига, в който го помирисах веднага в мислите ми се "появиха" някои от "зелените" солени аромати, които имам и.... трябваше да направя това сравнение. А и какво по подходящо време от горещото лято? Единия от "избраниците" вероятно всички познавате, имате или поне сте чували за него. Но т.к. е скъпичък, надявам се да ви бъда от полза с някои по-бюджетни предложения.
    Музата за снимки много рядко ме напуска и днес се развихрих. В началото си казах ще ми "позират" само 4-те аромата, за които смятам да разкажа, но по-късно осъзнах колко ментови, зелени и тюркоазените лакове имам... и сенки (едни), които ще отиват на красивите "флакони". А малко след това се сетих и за един шал, който виси в гардероба от години неизползваем. Сега му бе възможността да влезне в употреба. :))) Направих около 15 снимки, но тази ми се стори най-добра. Та, ето резултата... :)


   Всъщност вече ви подсказах за тази публикация със снимката на страницата на Sapphire Eyes and Rubin Lips във фейсбук.... и мисля, че е редно да започна със това колко обичам ментово, тюркоазено, зелено и производните им цветове. Страстта ми по тях започна с излизането на ментовите лакове на пазара преди около 5 год. Всичко тръгна от известния Chanel Le Vernis "Jade", по кой въздишат хиляди ценители, но не могат да притежават и до ден днешен заради "стойността", която придоби. А и всички лимитки на марката ги "спохожда" същата съдба. Търговете в ибей достигат 350 $ и някои мадами плащат като поп, за да притежават това бижу в колекцията си. Не мисля, че бих полудяла толкова и платила за който и да е лак, дори парфюм такава сума. Стотици марки пуснаха такъв цвят в колекциите си след тази вълна и се задоволих с тях, дори презадоволих. Всичко що видех в ментово, трябваше да го имам... и сега вече рядко посягам към него, защото взе да ми писва. Е, обичам си го, но рядко крася маникюра в този нюанс. Най-лошото обаче е, че освен към лаковете, напоследък се пристрастих и към дрехи, аксесоари в този цвят. Тюркоазения също смятам да броя тук, защото беше мой любимец още преди да дойде на мода ментата. Влизайки в някой магазин за дрехи веднага що съзра каквото и да е "mint" или "turquoise" трябва да пробваm, а ако се колебая и не го сторя, се връщам след часове и го купувам. Е, това ако не е болест??? :D Засега в гардероба ми няма кой знае колко от този арсенал (само пуловер, туника, 2 чифта сандалки, потник на райе, клъч) но подозирам какво ще е положението след време. И така, мисля че е време да пристъпя към най-важната част, която беше и повод за този пост, а именно Missoni Acqua, Mel Merio Green Surprise, DKNY Be Delicious & Adidas Pure Lightness. Ще карам подред и описвам, без да спазвам някакъв ред или отреждам първото място на най-любимия ми от 4-те. Харесвам всички до един. :)

* Missoni Acqua EDT - зелен, морски и подчертавам солен аромат, един от малкото издържащи при мен в жегите. Пръскам се сутрин в 7 и потеглям, в 12 часа чакайки си автобуса лъхва ветрец и това при 40 градуса, а той се прокрадва и ми напомня, че е там. И не едва доловим, а точно с онази своя "соленост". За момент чак се разхладих... :)  Честно казано не си спомням в момента конкретен парфюм, който да издържа при такива температура и да усещам. Миналата седмица дори на гости ми беше приятелка и като навря нос в капачката каза "това мирише на меродиена сол"... за доста от вас, които просто делят ароматите на такива, които им харесват и не, ще се стори странен и може би дори гаден. Та кой би искал да мирише на сол? В началото, когато нищо не разбирах и познавах със сигурност и за мен щеше да е така. След години проби обаче, мисля точно обратното. Тези от вас, които пък познават и обичат Средиземноморските Градини на Ермес ще ме разберат (аз не го тача много, защото чушките, които долавям в него ми идват в повече :))
   И се радвам, че скъпа приятелка ме запозна с Acqua, сега ми е още по-любим.
   Цената му за 50 мл е около 70 лв или поне на толкова помня, че го видях последно преди години. Нямам представа дали се намира лесно, но едва ли ще е трудно колкото Chanel Jade. :)))
  Забравих да спомена за флакона, виждате ли райетата на дъното - ах, много ги обичам тях. Но как да не го обича човек като е в зелено? :P

* Mel Merio Green Surprise! EDP - също доста зелен, но по-обикновен и "постен" парфюм. Казвам постен, защото няма онази соленост, за която ви споменах при Мисони. Не мирише евтино, ако е прозвучало така. Типичен свежак, цветен и леко плодов (зелена ябълка и круша се усеща на моята кожа), но без да е компот. Нося го с радост, защото ми е подарък от друга моя обичана приятелка. Флакончето е 30 мл и мисля, че струва 4-5 евро. Намерих и веригата, която го предлага (немската Rossmann - http://www.rossmann.de/qualitaetsprodukt/green-surprise-eau-de-parfum.html ) Другите съставки в пирамидата му са фрезия и ирис. За трайността не мога да се изкажа, защото знаете колко е относително и индивидуално. При един може да стои 5 часа, а при друг 5 минути. Аз нямам проблем с това качество, затова рядко се случва парфюм да не ми издържа достатъчно.

* DKNY Be Delicious EDP - в първите минути е доста сходен с Missoni Acqua (солен и дори леко горчив). Трябва му около половин час, за да се развие и покаже истинската си красота. Краставицата и зелената ябълка за съжаление са единственото, което моя нос разпознава. Много познат и масов парфюм е, затова мисля да спра до тук с него. Цената му обаче не е никак ниска, около 120 лв за 100 мл. В Дъглас, БЗ и другите места, на които официално се продава марката вероятно е повече. На повечето от вас сигурно им е писнало всеки трети да е с него и са го намразили, но аз си го обичам и нося. Във фрагрантика можете да видите и пирамидата му
http://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/DKNY-Be-Delicious-498.html
Като евтин аналог бих препоръчала този на FM Group. Моя колежка си поръча тяхната "имитация" - 22 лв за 30 мл и смея да твърдя, че е много сполучлива. Освен аромата, трайността също е доста добра. А какъв шлейф влачи като с него.... не е истина. Минавайки минути след нея, знам че е минала тя.

* Adidas Pure Lightness (Natural Spray) - още по-голям свежак и от Mel Merio Green Surprise. Още снощи щом беше в мен си пръснах леко и в началото го свързах този с Мисони и Дона Карън (долових солена нотка), но днес отново направих тест и се оказа по-различен и лек от тях. В първите минути е цветен и аква, след 30 минути се превръща в унисекс, дори мъжки аромат (точно от типа на мъжкия Avon Pure 02, за който ви писах преди няколко дни) - без онези накъртващи спиртни нотки, типични за парфюмите за мъжката "аудитория". Мускуса е тази съставка, правеща го да ухае по този начин. Сега се чудя защо го сложих до горните 3 аромата, защото не е никак зелен, но онази "соленост", която ме лъхна снощи ме накара да го наредя до тях. Но пък мисля са от една категория. :)) Общо взето за парите си не е зле Адидаса. Имала съм и розовият - Fruity Rhythm, но той за моя вкус е плодов (компотен) изцяло. Струва около 7 лв (75 мл), аз го взех за 5 на промоция. Това обаче важи само за натуралните спрейове, тоалетните води са по-скъпички и нямам наблюдения върху тях. Предполага се, че щом са по-концентрирани, трябва да са и по-издръжливи. Ще се радвам да споделите, ако сте ги ползвали.

   Доста дълъг стана поста ми, въобще не го подозирах... простете, ако съм досадила с нещо.
   Надявам се да е поне малко интересно и ще очаквам въпросите ви.

   Черпя ви и виртуално по резен диня и праскова, защото на 2 пъти ставах да хапвам, огладнях и "се изморих", докато приключа с това занимание. :))


                             Хубав слънчев ден желая на всички!

сряда, 21 август 2013 г.

Bourjois Healthy Mix Concealer's

   Дойде ред да спретна публикация и за любимите ми коректори, които са с мен вече над 3 год. Пазих тубичката сигурно година по незнайна причина, но ето че послужи за нещо - снимка за блога. :D А изтърканата писалка исках да покажа след редовна тримесечна употреба как изглежда до нова неразпечатана такава. :)) За първи път си купих коректор за тъмните кръгове преди около 3-4 год. и то беше този в тубичката, който използвах докрай и не се върнах на него поради това, че е доста като количество и става по-гъст към края си, съответно ми е по-трудно да го нанасям и се събира леко в гънките. Но това се дължеше може би на факта, че тогава не се гримирах редовно и откара година употреба. Ефекта му обаче за мен е ок, прикрива каквото имам за прикриване и не изглежда неестествено. Не ми харесваше и това, че като стисна и излиза повече отколкото ми е необходимо, та се налагаше да туширам и други части от лицето, за да не става "зян".

 
  С писалката обаче нямам такива проблеми, но тя свършва пък бързичко - при почти ежедневна 3 месечна употреба, макс 4 месеца да изкарам с нея. И сякаш ми се струва идея "по-лека" (консистенцията имам предвид) от този в тубичката. Ефекта и обаче е същия, много естествен. Ползвам я дори и за зоната около устните, защото там не ми е еднакъв тена с останалата част от лицето, а стои по-тъмно и жълто. Перфектно се справя дори с това "изпитание".
    Ще ми се пробвам и Maybelline Fit me, но неудобната опаковка (като глос за устни) ме спира и засега смятам да си остана на любимия Буржоа. Цената и на тубичката, и на писалката е около 13 лв.
   От фдт-ените Healthy Mix също съм много доволна. Особено първия, не този по-лекия вариант, който е към писалката, защото него съм пробвала само от мостричка засега - мисля че гел се водеше. Мирише на плодове, както и коректорите, със средна покривност е и не изсушава. Кожата с тях изглежда много свежо, естествено и младежко. :))
Опаковките им са по 30 мл и струват около 23 лв.

China Glaze In the Rough

   Вчера трябваше да сменя лака, с който си направих педикюр преди около 2 седмици (Голдън Роуз 53, всъщност доста блед ми беше, докато на ръцете светеше) и най-сетне пробвах "шрековата" пясъчна Чайна. На ръце все още не съм я носила, но за педикюр ми хареса, че не жълтее. Може би, защото съм хванала тен и се откроява. :)) Обаче на снимките е излезнал леко жълт, тюх. Не съм успяла да го хвана, че не обичам да си снимам крачката много :D, но вие си знайте, че не е. :)) Покри на 2 слоя, както всички останали Texture's. Изсъхна много бързо и е екстра. Цена в България - 18 лв, а от САЩ поръчан идва около 10 лв.



   Вие харесвате ли пясъци за педикюр/носите ли или предпочитате да ги носите само на ръцете?

Pastel Limited Edition 308

  Здравейте :)))  

  За първи път от доста време това лято съм с лак, различен от пясък, който ми харесва. Глитърния черен Флормар не го броя, защото не е подходящ за този сезон, макар да го обожавам. :)
   Жълтия Пастел всъщност не слагам за пръв път. Имам го от лято 2011, тогава стана и хит във форума заедно с още доста цветове. Марката е турска и предлага много интересни продукти. Аз имам само от лаковете им само, за съжаление закриха повечето магазини, които ги предлагат тук. Цените пък в Турция са доста високи и засега нямам намерение да се сдобивам с нещо друго. Макар че много харесах един тюркоазен молив, но 12 лири ми се сториха множко за марка, която е долу горе на нивото на Флормар. Можете да разгледате асортимента им в тези 2 сайта:
https://www.pastelshop.com/ - тук се продават онлайн
http://www.pinkar.com/
А ето и фейсбук страницата им - https://www.facebook.com/PASTELCOSMETICS?fref=ts

   Въпросния жълтур, с който съм от вчера е може би любимия ми лак в тази гама, с който наистина се харесвам. Не е онова просто жълто, което всички знаят или пък светлото, сходно с Orly Lemonade или Lemon Drop на Римел, а е средно между тези 2 нюанса. А шимъра му е разкошен, не ви е нужна лупа, за да го видите. На слънце блести много готино и може би това е причината да го обичам толкова. Покрива на 2 слоя, но не напълно. Ако искате да не прозира, то ще ви е нужен трети слой. Но щом аз като капризен човек, мразещ непокривността, го оставих на 2 слоя и ми е екстра, значи е ок. :-) Консистенцията му също няма общо с гадните тричави, гъсти и точещи се на конци лакове. Единствено като недостатък бих изтъкнала, че съхне доста бавно... но аз слагам Poshe, с който всичко съхне за макс 10 минути и нямам проблеми. Трайността им е нормална, около 4-5 дни. Като цяло съм доволна от лаковете на марката.
   Сега като се замисля... май вече ви говорих за нея преди около месец, когато показах двата пясъка - бял и лилав, които купих от Одрин.
   Да вметна - на снимките на слънце  изглежда идея по-жълт, отколкото е... много трудно се снимал... в затворено помещение, неогрято е реален вече. :)








  Цената в България беше 2,90 лв, а в Турция са по 2-2,50 лири.

понеделник, 19 август 2013 г.

Грим на деня


    Използвани продукти: 
* лице - фдт Loreal True Match Super Blendable - C2 Vanille Rose
               пудра - Flormar Bronzing Powder BR03 + Essence Oz the Great and Powerful
               руж - Flormar Pretty Blush on P115 (прасковената част)
* очи - сенки: (подвижен клепач) Loreal ColorAppeal Holographic 104 Bronze Meteorite, Flormar Mono 14, (ъгълче) Oriflame Mono Eyeshadow - Cappucino
            очна линия: Essence Gel Eyeliner 01 Midnight in Paris
            спирала: Oriflame GG Lash Fascination
* устни - червило: Lancome L'Absolu Nu 302 Voile de Rose













p2 Pure Color "090 Red Square"

   Здравейте :)

   Преди 2 дни ви показах един вариант на pin-up грим, който всъщност беше повод за разносване на новото ми червило, подарък от скъпа приятелка. Скоро писах за серията Pure Color, ако се сещате - за онова ярко малинено Las Vegas Strip. Още от първото слагане се влюбих в него и затова си пожелах второ, а след него - и трето. :))) Нямам насита направо, но за 2 евро получавате много качествено червило. Без да си кривя душата, бих платила повече за него.


   В това червило има събрани всички необходими качества според моите изисквания и разбирания за един такъв продукт. Нанесено на устните има един много естествен и приятен завършек. Трайността му дори с ядене е средно 3-4 часа, но държа да отбележа, че не е сухо и не изсушава устните. Постепенно избледнява и не се събира в гънките, а моите устни са много плътни и често срещам този неприятен "проблем". Напр. червилата на Римел от Кейт Мос след час-два максимум в средата започват да стават на парцали и ми "създават" сухо, кофти усещане като цяло, но с тези няма нищо такова. Блясъка е като на нормално червило. На 4-я час вече остава съвсем лек цвят на устните, но по целите - а не както обикновено само по края.
Много, много съм доволна! Препоръчвам с 2 ръце и 2 крака! :D





 
   Марката се продава в дрогерии ДМ в Германия и доколкото четох в някои блогове - Австрия.
   Можете да разгледате целия асортимент на немския ДМ сайт:
  http://www.dm.de/de_homepage/p2_home/

неделя, 18 август 2013 г.

Garnire Pure Active 3 in 1

            Pure Active е един от най-любимите ми продукти от грижа за кожата през лятото. Няма година, в която да съм оставала без него. Ако търсите дълбокопочистващ продукт за порите си и черните точки, изсмукващ мазнината и мръсотиите от лицето ви, имате комбинирана към мазна кожа - грабвайте го! А и за младите тинейджъри, е чудесен. Изсушава пъпките и помага по-бързото им заздравяване, особено ако се комбинира с масло от чаено дърво.


             Много добре почиства, освежава и контролира омазняването. Аз го ползвам като скраб 2-3 пъти седмично и маска веднъж. Кожата ми е матирана, гладка и много леко изсушена, но само ако нанасям на бузите и челото. Предпочитам да се съсредоточа в Т-зоната и брадичката, а за останалите места ползвам някаква хидратираща или пък лека пилинг маска.


            Текстурата му прилича на гъста паста, от типа на продукта Cif, но още по-концентриран и с ексфолииращи частички. Достатъчно груби са, за да премахнат всякакви нечистотии и да изсмучат като с вакуум себума! Има и супер освежаващ ментолов аромат, което прави употребата още по-приятна през горещите летни дни.


             След него понякога си правя хидратираща маска, която се абсорбира още по-хубаво от кожата. Навлиза в дълбочина и прави кожата ми сияйна, мека и еластична.


             Дрогериен, но пък с много добри характеристики продукт. Внимавайте обаче да не ви попадне в очите, защото дразни доста. И ако имате лесно раздразнима кожа, податлива на алергии и възпаления също. За останалите - 10 лв за 150 мл, които стигат за 2 лета. :)


Звездичка :)

    Макар да е насочен главно към козметиката и маникюра блога ми, реших да разнообразя и пусна по-различна публикация от обикновено. Вече веднъж или два пъти показах облеклото си, надявам се да не съм ви досадила с което. :)))
    Не излизах на специално място и бях спортно, ежедневно облечена. Купих си въпросната туника със звезда в края на юни, защото исках да се видя с такава дреха и клин. Много ми харесваха подобни модели, с които виждах разни момичета, та се сдобих и аз с подобна. :)
Беше евтинка - около 22 лв. Клинът пък купих съвсем спонтанно за смешните 3 лв.
Не съм модна икона, но мисля изглежда доста младежко и семпло.



    Забравих обаче да спомена, че имаше лека реформа на туниката. :)))
    В момента предполагам знаете за нашумелите модели, които са отпред по-къси и отзад по-дълги... та и тази беше такава. Обаче за моя ръст от 1,55 идваше доста дълга и ми изглеждаше смешно. Затова я скъсих отзад и оставих педя по-дълго от предната част. Та така вече може да се каже, че стои добре и ми харесва. Ето я преди това (мразя кифленските снимки, но като се видя отстрани преценям как ми е дадена дреха, затова от скоро се снимам в пробните и тогава купувам :D).



  Грима ми беше pin-up, публикацията от снощи. :)))
  Много се вдъхновявам от Десислава (Mirsea от http://mirsea.bg-damma.com ) напоследък. Тя редовно ходи с очна линия и ярко червило, които й стоят страхотно. Като цяло стила и е много интересен, макар повечето хора да го смятат за откачен предполагам. :))


   Косата ставих свободно пусната, леко се беше начупила от шнолата през деня и дори ме питаха дали не съм се къдрила с маша. :)))