събота, 27 февруари 2021 г.

Marc Jacobs Daisy EDT, Sunshine & Daisy Sunshine Eau so Fresh

              Daisy е един момичешки, жизнерадостен, свеж, щастлив и много нежен аромат. Ако познавате първообраза, можете да си представите всички други фланкъри какво сърце имат. Не очаквайте развитие, особена трайност и шлейф. Но чара тук е в опаковката и лекия му мирис. Той ухае на чиста кожа, въздушно и акватично.

 


               Докато класическото и първо Daisy EDT е с виолетка, ягода и аз усещам отчетливо тези нотки, останалите фланкъри носят отчасти характера му и просто ви подсказват че е Дейзи. Днес ще ви разкажа накратко за лимитките Sunshine от 2019-та година, които са в наситен жълт цвят и ти стоплят съзнанието щом ги погледнеш. Те наистина те карат да мечтаеш за пролет и слънце, да се усмихваш и да се радваш на живота. Безгрижно настроение, ефирна рокля, маргаритка в косите и просто спокойствие!

 


                Daisy Sunshine Eau so fresh е доста близък до Daisy EDT и това се усеща в първия час, но е по-цитрусов и тръпчив в началото. Сякаш има изстискан лимон в чашата ви с вода. Не можеш да сбъркаш обаче, че това е Дейзи. Разликата с класическото е липсата на виолетка, която е заменена с мимоза. Жълтото цвете, галещо сетивата и оставящо фин воал върху кожата. То наистина ухае на слънце и ясно небе. Стопля съзнанието ти с магическа пръчица.




                 Буквално пръскам около 10 пъти и чувството е, като да си излезнал от банята. На чистота и деликатна флорална свежест мирише. Толкова нежен е, че с него не можете да прекалите. Бих казала типичен момичешки аромат, но за малки деца. Не за тинейджъри, защото те обичат нахалните и сладки парфюми. А този.... не е от тях. 

                    Daisy Sunshine EDT е сходен, но с леко изявена сладост от горски плодове. Толкова е лек, че те са като потопени в чаша. Пускат малко от аромата и вкуса си, сладки са колкото да придадат щипка закачливост. Няма какво много да се каже за цялата линия, защото развитието е кратко и са монотонни аромати. Но те носят настроение когато погледнеш флакона. Няма как да не възкликнеш "О, колко свежо". Съгласете се с мен. :)


               В това сладурско флаконче има и невен, което е в сърцето на аромата, но върху моята кожа не го усещам. Само сочните ягоди с виолетови оттенъци и леката сладост от горските плодчета към края.


                 Daisy EDT обаче за мен си оставя любимото и най-трайно всъщност от всички пробвани до момента. Ярка свежест, акватична ягода и виолетови листенца със зеленина. Няма сочни, сладки плодове или пък твърде много цветя. Нито пък типичната база от дървесина и амбър. Не, той е ефирен през цялото време и безгрижен.


                  Близки до кожата и с малка трайност, но пък с толкова кокетно излъчване са Daisy Sunshine & Sunshine Eau so fresh. Ако искате да усещате поне 5-6 часа аромата, ясни виолетки с листата и свежи ягоди с магнолия - класическото Daisy EDT е точно това!

вторник, 23 февруари 2021 г.

ECO Laboratorie Gentle Washing Mousse

                 EOO Laboratorie беше непозната за мен руска марка, с която обаче благодарение на една от вас, имах възможността да се запозная преди време. Ако чете това Рали, съм й много задължена. Защото за моята суха кожа, този продукт се оказа разкошен. Не само че сваля грима почти напълно, но и не изсушава, освен това ухае чудесно! 

              Не съм очаквала, че кремообразна формула може да е толкова добра в почистването на грим. Особено спирала и очна линия. Знаете понякога колко упорити могат да бъдат те. Като се има предвид, че имам отворени 2 измиващи олиа, 3 гела и този мус в банята, си представете колко ми е харесал - изхабила съм повече от 1/3 за два месеца. Това може да говори достатъчно.

понеделник, 22 февруари 2021 г.

Ariana Grande Thank u next

             Сладки, бонбонени, пудрени и много наситени са ароматите, модерни и продължаващи да трупат аудитория през последните години. Ако има пирамида без ванилия или поне пачули с боб тонка, вероятно на младите дами би се сторил скучен и незапомнящ парфюма. А и трайността е водеща при избора от тийновете, която често бива постигана именно със сладки дървесни нотки. Затова и популярната звезда Ariana Grande не излиза от тренда, нито пък от обсега на повечето звездни аромати. Нейните са точно такива. Момичешки, сочни, кремести и ухаещи на вкусен десерт с плодове.


               Thank U Next за мен не е банално и накъртващо сладко гурме, от което да те заболи глава и точно в това му е чара. Ако трябва да ви насоча към вече познати на пазара, бих казала без колебание че е комбинация от Montblanc Signature и Dolce Garden на Dolce & Gabbana. Има пухкавата, ванилова база с малко муск от Signature и лятното кокосово начало със сочни малини и захаросани круши, което е много сходно с Градините на Долче. Докато Montblanc е елегантен и женствен с премерена сладост и дървесна основа, то в Thank U Next малините с маслените круши и кокоса, обвит в мъгла от рози го прави с младо и тинейджърско дори бих казала звучене. Точно каквито са Dolce Garden.

неделя, 21 февруари 2021 г.

Lancome La Nuit Trésor à la Folie

             Обичате ли студените месеци? Да се сгушите у дома в пухкав пуловер, да изпечете вкусни бисквитки или пък пухкав сладкиш с канела?  Да направите сгряващо чай лате или просто топло мляко, което да изпиете със сметана. Днес ще си говорим за аромат, който ми навява точно тази красива и уютна картина. Въпреки че наистина е топъл, сладък и кремообразен, е и достатъчно премерен, за да не ухаете натрапчиво на току що изпечен кекс. Хем чаровен по момичешки, хем с изтънчен характер и мадамски. 


               Няма да правя дълги описания и да разказвам приказки, защото La Nuit Trésor à la Folie не е толкова сложен, дълбок и многолик. Той носи лицето на Lancome и няма как да бъде сбъркан, че е от семейството Tresor. Но е по-нежен, кремест и млад. Еднакво добре би паснал и на младо момиче, и на дама с кариера.