събота, 25 август 2018 г.

OPI Kiss me at midnight liquid sand

           Пясъчните лакове продължават да са ми любими и да ги използвам редовно. Особено когато бързам или ми е мързеливо, винаги посягам към тях. Затова и имам много, сигурно 50 бройки се помещават в шкафа. Последно си купих този разкоооошен син цвят от OPI. Той е част от коледната колекция на Марая Кери за 2013 г. и носи името Kiss me at midnight.


          Следях изкъсо лимитките преди години и не знам как съм пропуснала този син красавец. Може би защото си купих комплектите им с минита, не исках да трупам големи количества.... И така прекрасния дълбок лазурен пясък е останал незабелязан.

петък, 24 август 2018 г.

JĀSÖN Purifying Tea Tree Deodorant Stick

              До миналата година, продуктите към които посягах против неприятното изпотяване, бяха дезодоранти, стикове и рол-они с алуминиеви соли, но реших 2 пъти да експериментирам с Nivea и Roge Cavailles. Взех варианти без алуминий, за да не "тровя" повече тялото си и останах доста разочарована. Бях ви споделила какъв отвратителен аромат на некъпана плът се носеше от мен. Приятелка също пробва въпросните, след което директно ми ги върна и каза "не мога да ги ползвам, все едно не съм се къпала с дни". Преди 10 дни ми даде за проба друг дезодорант на Nivea без алуминий и сподели същото като за предходните. До третия час бива и след това се започва с ужаса. Аз имам по-обилно потене, но очевидно проблема не е в нас, защото тя се поти по малко и при нея дрогерийните работят. Та се отказах да пробвам други. Докато тази година отново реших да се поровя и доверя на спрея на Salt of the earth, след него си купих и кристал на Ekos, а междувременно от naturalcare.bg ми изпратиха стика на Jason с подсушаващ ефект и чаено дърво. Имахме близо двумесечна кореспонденция, защото не исках поредната бройка в шкафа. Държа да ползвам и споделям впечатленията си за продукти, които са предназначени за моя "проблем", кожа и нужди. Така мога да ви дам максимално обективно мнение. След дълго проучване на марките и обсъждане на дезодорантите против изпотяване, се спрях именно на този стик. За Jason можете да прочетете повече тук.


               Както и човека отсреща, така и аз, се бях информирала че от стика и като цяло дори камък, няма как да спра да се потя. Той ще блокира неприятния аромат, няма да дразни кожата и да има петна по дрехите ми. Ако имате други очаквания, вероятно ще останете разочаровани. Най-вече в случай, че имате обилно потене. Няма да ви спаси от това.

четвъртък, 23 август 2018 г.

Balenciaga Florabotanica

               Florabotanica е един от малкото парфюми с характер и силни отличителни черти от всичко, което индустрията произвежда вече. В това нетипично и готино шишенце се крие и много интересен сок! Рози, мента, канабис, червен карамфил и амбър с ветивер. Нещо, което дори мъж би носил. Вълнуваща комбинация и предизвикваща въпроси от околните. На какво ухае, започват да задават въпроси. Не е лесен и не би се харесал на всеки. Някой ще сбърчат нос и ще кажат странен - признавам такъв е! Но и аз съм със сходен характер, може би това е причината да си залюбим още от първата минута. Препоръчвам задължителна проба, най-малкото заради розата и тогава покупка. Дори аз дълго премислях покупката му, защото нямаше къде да тествам и при една от поръчките ми в parfimo, просто го сложих в кошницата спонтанно. Чудех се единствено между 30 и 50 мл, но при 50-цата пулверизатора е и в самия флакон. Което надделя да е той. Отлагах 2 години, но когато дълго жадуваш нещо и го чакаш, накрая го оценяш повече. В моя шкаф няма място за компоти, отварящи пулпити и мейнстрийм аромати. Аз търся различното и да се откроявам от тълпите.


             Когато нося Florabotanica се чувствам като в голяма ботаническа градина, пълна с много зелени растения и червени цветя. Да, ухае силно на зеленина, но не свежа. Има нещо солено тук. Като че ли е валял дъжд през ноща и листата са попили от влагата, усещам и кората на дръвчетата, дори разхождащите се насекоми сякаш имат пръст в тази картина.

сряда, 22 август 2018 г.

Oilily Classic EDP

            Oilily Classic те връща директно назад във времето. Навява спомени на носталгия, на 80-те, на времената с цветни дълги рокли на ситни цветчета и ретро шапки. Дори флакона ви шепне, че е бюджетен и в същото време красив. Вечната класика!             


              Бутилчето ме отвежда много назад в годините. Спомням си когато майка ми носеше дълги цветни поли и широки ризи, а прическата й беше с обемен бритон и с леко чупливи дължини. А баба ми ходеше с рокли под коляното на цветчета. Казваха им басмени. Е, точно с това свързвам аромата на това симпатично парфюмче.

вторник, 21 август 2018 г.

Real Techniques Powder Blue B02 Soft Finishing Brush

             Real Techniques се оказа един много успешен бранд за четки за грим и до ден днешен, сестрите pixiwoo не спират да попълват асортимента с нови и лимитирани колекции. Обновиха някои от първите на пазара и продължават да се развиват непрекъснато, за да са в крак с последните тенденции в грима. През есента на 2017, ако не се лъжа, се появи луксозната PowderBlue Collection. И точно за нея ще си говорим днес.
            В началото на лансирането й, цените бяха близки до високия клас и затова не смеех да слагам в уишлист нищо. А и не ми се занимаваше с поръчка от чужбина. Но това лято ми се усмихна късмета и попаднах на страхотно намаление в gratis в Турция, откъдето си закупих Soft Finishing Brush за 72 лири или 27 лв. Предлагат се и в български сайт - тук.


            Кутиите не се отваряха и в магазина не позволиха, затова седнахме в любимото Mado за десерт, където ползвах wi-fi и отворих да прочета няколко мнения. Най-много плюсове и суперлативи имаше за B02, затова след 30 минути се върнах и си я купих. А и четки за пудри, фдт и блендиращи за очи имам доста. Надделя това, че мога да ползвам за няколко зони на лицето.

понеделник, 20 август 2018 г.

Wycon Baked Blush 103 Light pink

           Покупката на нов руж, хайлайтър или червило води до големи дилеми - трябва ли ми наистина, имам ли такъв цвят и финиш.... и накрая винаги везната накланя до това, че колко е още една нова кутийка в шкафа? Намирам си извинения да взема поредния, макар да съм с над 20. Вече имам всякакви цветове за всеки сезон от годината или пък подтон червило. Но двата универсални и използвани от мен ежедневно нюанси са розово и прасковено. А когато стоях пред огромните конзоли в Wycon във Флоренция и чудейки се 5 минути какво да си взема освен един лак, се спрях на печения руж в цвят 103 Light pink. Стори ми се подходящ за всяка визия и не сгреших. Цената му беше 9,90 евро.


             Марката вече за съжаление не се предлага в България - не се разбраха с франчайза, затова ако пътувате в чужбина и видите магазин, не се поколебайте да влезнете. Сходни са с Кико и има какво да ви изкуши. Много червила, моливи, сенки, четки, лакове за нокти и пудри за лице. Със сигурност трудно ще си тръгнете без нищо. Печените ружове се предлагат в 8 цвята.