събота, 11 септември 2021 г.

L'oreal Brightening Clay mask ft. Smooth Sugars Nourish Scrub

              Тези маски за лице на Лореал излезнаха на пазара преди повече от 3 год. В началото нямах никакъв интерес да ги пробвам, може би защото всички говореха за тях. Отдръпнах се и си ползвах каквото имах. При едно от честите ходения до Одрин и големите намаления в дрогериите в края на 2019-та обаче, реших че трябва да ги пробвам. Тук цените бяха около 14-15 лв за редовна цена, която ми се стори висока и намалени по спомен стигаха до 11 лв. Аз ги купих по 7 лв за бурканче и въобще не се замислих. 


               Не исках класическата глинена маска предвид вероятността от сухота след употреба, така че след доста проучване се спрях на варианта с юзу, който също е почистващ. Взех си и хваления ексфолиант с какао и захар. Не мога да кажа кой продукт ми харесва повече, но мисля че скраба си струва да си купите. Аз съм със суха кожа, но търся почистване освен омекотяване и той определено успя да ме впечатли! 

петък, 10 септември 2021 г.

Кокосови бисквити с какаов крем и малини

             Обожавам малините и всяка свободна минута мога да приготвям десерти с тях. Дали кремообразни, пухкави или пък в пълнеж за бисквити, е без значение. Резултата винаги е отличен. Толкова са ароматни и вкусни, че мога да ги хапвам като бонбони. Затова днес ви споделям една бърза и лесна за приготвяне рецепта. Търпи промени откъм брашно и крем, така че се развихрете в кухнята и ползвайте въображението си. 


             Тези меки бисквитки си струват всяка загубена минута. Ужасно апетитни са, но и можете да вмъкнете в режима си като междинна закуска с кафето. Така че не губете повече време и директно извадете купата с бъркалката. 

Korres Pistachio Body Milk

              Korres е гръцка марка за натурална козметика, която последните години навлезна на нашия пазар заедно с Apivita. Основана е през 1996 г. и е вдъхновена от хомеопатични гръцки лекарства. Предвид избора на всякакви марки, не бях стигала до нея и това мляко за тяло е първия техен продукт, до който се докосвам. Избрах си го миналия месец, когато получих отстъпка от 10 лв за рождения ми ден в makeup.bg и трябваше да допълня поръчката си на T. Mugler Angel Nova :)


              Много обичам аромата и вкуса на шам фъстъка, затова и когато видях млякото, не се поколебах и веднага го сложих в кошницата. Освен това беше намалено на около 15-16 лв, та нямаше чудене дали да поръчам. Има и душ гел. В момента не е налично в сайта.

сряда, 8 септември 2021 г.

Сочен безглутенов кейк с пухкава глазура

                Обичате ли какаови десерти? Тогава продължавайте да четете и запазете тази рецепта, защото този сладкиш освен че е с наситен вкус, е и супер сочен.... като сиропиран. В комбинация с пухкав чийзкрем и пресни горски плодове, става неустоим! Едно парче е готово да те изпрати някъде на друга планета. Освен това не е и сложен за приготвяне, нито пък изисква специални умения. Само се снабдете с ядково брашно. Аз използвах лешниково, но и бадемовото е идеално за целта. Лидл скоро ще заредят от тях, така че ви съветвам да проверявате. Ще ви трябват за печене на курабийки по празниците. Можете да го направите и с кокосово, като трябва да намалите грамажа. 



              Не можах да реша какво име да дам на този кейк - дали какаов фъдж или пък брауни, но мога да ви уверя, че е е изключително вкусен и перфектен на сладост. Няма нищо в повече за моя вкус. Тайната се крие в основата, в любимите ми фурми Medjool на Struma Fruit. Откакто ги опитах, за мен по-вкусни няма! Затова и когато правя подобни десерти, винаги посягам към тях. Но и за хапване чисти, са незаменими. Други не близвам! И винаги имам поне по 2 кутии у дома.

вторник, 7 септември 2021 г.

Guerlain La Petite Robe Noire Eau Fraiche

           Guerlain са една от любимите ми марки за аромати и рядко се случва да не ми хареса тяхно произведение. Разбира се има някои, които просто не ги усещам като мои и подходящи дали за възрастта, дали заради излъчването и стила ми. Но е факт, че правят страхотни парфюми и слабо почти няма. Днес ще си говорим за един спрян, ако не греша представител на линията Малка черна рокля, който все още се намира онлайн и на добра цена. И в случай че сте от хората, които носят ефирни, леки и свежи женствени аромати, не понасяте силните и натрапчиви гурмета - La petite robe noire Eau Fraiche много би ви харесал.


             Комбинацията от сочна вишна със свежа зеленина, леко сапунени цитрусови нотки с много красив лимон, сякаш е потопен в чаша с вода, поръсен с шам фъстък и нежен бадемов цвят, обвит в листенца роза и фрезия ... правят излъчването на La Petite Robe Noire Eau Fraiche изключително красиво. Много деликатен, ефирен и женствен е. Представете си най-фината и луксозна копринена рокля, галеща нежната кожа на млада девойка. Не напразно Thierry Wasser е неговия създател.

понеделник, 6 септември 2021 г.

Вкусно и здравословно - опита ми с продукти на Viki Nuts

             Вече знаете че съм голям любител на сладкишите. И докато някои хора обичат да ги хапват, аз съм и от другата страна - да ги приготвям. През последните 2 години съм направила какво ли не. Пробвах много продукти и продължавам да си купувам нови. На пазара се появиха всякакви марки, така че избора между български и чужди е голям. Една за мен изпъкна и вече си имам няколко любими неща. Тях зареждам винаги като свършат и не търся други. Не само че са с отлично качество, но цените им са много достъпни според мен. Освен това е българска, а някои продукти бих казала че нямат аналог.


              Става дума за Viki Nuts - фирмата е Великотърновска, която има физически магазин в града, но основно бих казала че продават онлайн. Предлагат всякакви тахани, масла, ядки, сушени плодове, ядкови брашна, белгийски шоколади на капки, еритритол, добавки за веган сладкиши и страхотни течни шоколади. Разбира се тук говорим за здравословно хранене, така че няма да откриете класическите за кухнята на баба ви продукти. Избор е голям и определено не съм затруднена при пускане на поръчка, за да хвана безплатна доставка (над 90 лв).



                Моите любимци са няколко, но на първо място не мога да не спомена течните шоколади. Вероятно много от вас си хапват Нутела с палачинки или на филия, така че ето ви здравословен вариант с максимално изчистен вариант. Имат няколко вида, като аз особено предпочитам какаовия крем с лешници без захар и новия вариант с добавен протеин в голяма опаковка. Опитвала съм ореховия и с фъстъците - също са много вкусни. Ако искате да са сладки, вариантите с малко захар са за вас. Този е нов, но нямам опит засега.


                Този натурален шоколадов крем е уау за мен. Има вкуса на черен шоколад с много лека сладост, наситено какаов и освен това е веган! Като ганаш за торта е. Супер кремообразен и маслен. Идеално върви не само върху палачинки, но и на филия хляб с пресни малини. 


                Състава е кратък, а срока достатъчно дълъг за да го изядете. Вкуса е натурален! Буркана струва 13,30 лв за 750 гр. Ето го в сайта.


                Не само да заредя шкафа, но някои продукти вече купувам и за допълнение към подаръци. А някои колежки и приятелки, които не са чак толкова запалени започнаха да ме питат сами дали няма да пускам поръчка скоро. Свършило им това онова и искат отново.


            Тази комбинация с 2 ръце мога да ви я препоръчам. Аз обожавам малини и черен шоколад, та за мен беше идеалната закуска преди тренировка. Но дори и с лъжицата го ям без угризения. :)


             За да не се набутвате с голяма опаковка, можете първо да пробвате малкия буркан - цък.


               Докато сме на тема малини, да спомена и гранолата им! Никога не бих си поръчала такава, защото обикновено са пълни със захар, нишесте, олио и какво ли още не. Но колежка каза искам, харесали я всички у дома и повтори. Въпреки че състава на тази е ок, аз все пак не се осмелих. Получих малък пакет от фирмата като комплимент с няколко тахана при поръчка и след няколко седмици реших да я опитам.


              Има вкуса на домашна наистина - ароматна, с много ядки и семена, сушени малини и боровинки. Добавих само 2 лъжички към малко скир с вода и капка ванилия. Облизах си купичката. Супер ароматна, хрупкава и съжалих че останах скептично настроена. Спокойно може да замести вафла или сладолед. За моя вкус е страхотна и мога да я препоръчам с ръка на сърце, ако нямате време и желание да си направите сами. Предлагат я в пакети по 250 гр, 500 гр и 1 кг.


              Продукт без който не мога е кокосовото масло. Купувах редовно на Dragon, но цената от 6-7 лв за 330 гр с намаление или 18 лв за буркан от 1 л, ми бъркаше в джоба предвид редовната употреба и за всичко. Това на Вики Нутс струва 10 лв и е без аромат. Био варинта е с аромат и около 15 лв по спомен. Наскоро приключих кутията и си поръчах веднага нова.


                 Какаовото масло също харесвам, затова имам 3 бурканчета. Обичам да добавям към белия шоколад, за да убия от сладостта и да поливам трюфели или кралски фурми, които пълня с фъстъчено масло и лешници. Стават супер хрупкави! За пиячите на кафе е страхотен, защото подсилва вкуса му.

                 Друг любим продукт ми е еритритола. От него си купувам за трети път. Заместител е на захарта и по-добър вариант от стевията. Няма горчив послевкус, но ако имате и от двата, ги смесвайте. Така не нагарча и ви излиза по-бюджетно. Цената му е 18-19 лв. Продава се в опаковки и по 0,500 гр и 1 кг. Фибрите от цикория имат много ползи, но една от основните е че помага за перисталтиката и ако имате проблем с ходенето до 00. Те също леко подслаждат. Какаовия крем с лешници без захар е именно с такава и при хапване на половин бурканче, сутринта няма да се затрудните. Изпитано от колежка два пъти. :)


               Агар-агара е растителен заместител на желатина, но стяга много повече. Вече 3 пъти го ползвах и потвърждавам. Скъп е, върви около 8 лв за 30 гр. Този е 100 гр за същите пари. Имам и ксантановата гума, но още не съм я пробвала, т.к. имам друга отворена.

               Два от новите им продукти са фъстъченото масло крънчи и с кремообразна текстура. Опитах и двете - чудни! Можете да ги ползвате за какво ли не - върху оризовка, банан, филийка, палачинки, в овесена каша или за сурови трюфели с банан и овесени ядки.  


                  Лешниковия им тахан е много вкусен. Поръчвах за колежка и приятелка, одобриха го и двете. Едната повтори и си взе от новия с парченца какаови зърна. Каза че и той бил много хубав. Аз съм опитвала и двата - потвърждавам. С леко сладък привкус и супер кремобразни.
                 Имам от черния и рубинени белгийски шоколади, но все още не им е дошъл реда. Глезотии като кокосово мляко на прах също не ми липсват. Ако имате рецепта, в която да го вложа - споделете ми я. :)


                Опитала съм почти всички тахани, така че мога да говоря много. Обожавам тахана от фъстъци, още по-кремообразен и вкусен е от маслата дори. Буквално с лъжицата от кутията го ям и едва спирам. От тиквените семки също е богат и плътен, като с него вече 3 пъти правя страхотни брауни сладки с черен шоколад и стават супер меки и сочни.


                Пълнозърнестия ползвам пък за нисковъглехидратен кекс без брашно - само с яйца, какао, сушени боровинки, фурми и бакпулвер. Мажа отгоре с крема сирене и боровинки... и си имате сочен, пухкав кейк. В шкафа ме чакат и бадемов тахан с такъв от кайсиеви ядки, но още не съм опитала от тях. 

                Това е сайта на марката, а ако мога да съм ви полезна с нещо - питайте. Каквото е минало през мен досега, не съм имала разочарования и поръчвам отново. Все още не съм купувала от сушените им плодове, сурови ядки, мед и брашна, така че ако вие ги опитате споделете. Хубаво е че имат малки и големи опаковки от повечето продукти, за да пробвате и купите след като ви харесат. 



                Публикацията е изцяло по моя инициатива и Вики Нутс нямат никаква намеса. Освен гранолата и 5 тахана, всичко друго купувам аз за втори или трети път, а и за колежки. За мен си струват и най-вече подкрепяме български бизнес. 

Garnier Botanical Cream with Grape Water

              През лятото използването на кремове при мен е в ограничени количества, въпреки че кожата ми е суха. В горещините става комбинирана и е неприятно да се потиш именно от това. Затова и често пропусках сутрин, като нанасях само хидратиращ серум със слънцезащита. В противен случай ми трябват поне 10 минути за попиване. Времето захладня обаче и от 2 седмици съм редовна, дори си открих любимец.


            Днес няма да ви говоря за продукт, който ползвах в най-топлите дни, стана ви ясно. А за подходящ за прехода между лято и есен. Идеален е за нормална към смесена кожа, така че обещанията на производителя са спазени. 

неделя, 5 септември 2021 г.

D & G Dolce Garden EDP

             Какво си представяте когато чуете думата градина? Цветя и плодове вероятно, а щом става дума за аромата й, очакванията са за притно и слънчево ухание. Място на което да се насладиш и заредиш с позитивни емоции. Dolce Garden е не просто познатата ви пролетна и свежа, зелена градина с рози и божури. Тя е екзотична, сладка, ухае на тропически остров и най-вкусните плодове. Като огромна купа, пълна с узрели и сочни плодчета. Измежду тях парчета кокос и тиаре.


             Изключително кокетен, момичешки и женствен в същото време парфюм. Ако обичате сладките кокосови аромати с ванилия, цветни щрихи и екзотичен вайб, значи непременно трябва да имате Dolce Garden. Трайността му е много добра, наситен е и се намира на прилича цена из изпитаните от мен онлайн магазини.