понеделник, 30 септември 2019 г.

Празни опаковки - лято 2019

                 Преди 2 дни изхвърлих последната огромна торбичка с изразходени продукти за това лято, но всъщност има още малко от някои. Не ми се щеше да задържам повече боклука и реших да ги включа в следващата публикация. А сега ви оставям с настоящите празни тубички. Има любимци и нетолкова добри попадения, както и малко сладки изкушения за хапване. :)


Avon Eve Elegance EDP

             Много от нас делят парфюмите на различни категории - по сезони, възрасти, аромати, настроения и какво ли още не. Знаете колко индивидуално е всичко в тази "сфера" и особено що се отнася до химията на различните кожи. Затова когато правим коментар, не е редно да заклеймяваме като лош определен аромат. На вас може да стои много лошо и да ухае неприятно, но върху друг да е прекрасен. И точно по тази причина аз съм свикнала да не прави коментари за това дали ми допада даден парфюм или го прави дискретно. И си деля съкровищата само на сезони. Имам си любимци за всеки един, но и такива които бих носила по всяко време без значение от стайлинга, температурите и повода. Просто ги чувствам като мои, знам че няма да ми досадят и да навлязат по неприятен начин в пространството на околните.


                Eve Elegance е точно такъв аромат. Нежен, женствен, елегантен, цветен и свеж. В него има всичко, от което се нуждае една истинска дама. Облечена в ефирна рокля в спокойни пастелни цветове, най-удобните обувки и с ефирно падащи коси, а грима е подчертал естествените черти на лицето.

Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Rose Oil Shampoo

              Срещите ми с повечето професионални шампоани не са особено успешни. Досега само един наистина се хареса на косата ми и с удоволствие бих купила отново. Останалите бяха по-зле и от дрогерийни. Невероятно, но е факт. Без сулфати, без силикони и накрая все едно не съм я измила. Аз обаче съм упорита и не се отказвам. Пробват ми се нови продукти, а когато видях надписа rose oil на днешния обект на публикацията и реших да му дам шанс. Прочетох положителни отзиви и се отдадох на изкушението. :)
              Не съм ползвала нищо от тази и като цяло от професионалните серии на Шварцкоп, та не мога да направя съпоставка. Шампоана с розово масло обаче ми хареса и не съжалявам, че му намерих място в банята. Ако знаете само как ухае? Още щом го получих и отворих кутията, целия аромат се разнесе около мен.


             Bonacure Miracle Oil има мириса на типичното българско розово масло. И ухае силно. Имайте го впредвид, ако не харесвате рози. Дори след баня и изсушаване се усеща леко. Напръскате ли се с парфюм и няма проблем, но все пак не е за пренебрегване.

неделя, 29 септември 2019 г.

Physicians Formula Organic Rose Oil Lip Polish

             Physicians Formula е американска дрогерийна марка за декоративна и бяла козметика, създадена през далечната 1937 г., която е разработена за дами с чувствителни кожи и са хипоалергични. Работят под мотото "здравословната красота" и грим. Няма да ви обременявам излишно с историята й, в сайта тук можете да се запознаете с философията на бранда и какви суровини влагат в производството.
             А аз днес ще ви споделя за техния скраб за устни от серията Organic wear, защото смятам че през студените месеци е важно да се грижим за тях повече. Все пак ще носим дълго матови и тъмни червила, за които е нужна перфектната основа. :)


               Привлече ме розовото масло в състава, знаете колко благотворно влияние има то и не напразно се използва в грижата за кожата. Затова рускините се презапясават с продукти, когато дойдат на почивка в България.