събота, 28 март 2020 г.

Too Faced Shadow Insurance - основа за сенки

              Всяка себеуважаваща се жена и която обича грима, почти винаги разполага с пълен арсенал от продукти в категория декоративна козметика. Един от тези е основата за сенки, без която постигането на безупречна визия и трайни резултати през целия ден, е да не кажа мисия невъзможна. Разбира се, ако имате перфектния клепач без гънки и кожата ви е суха, е много вероятно да се справите само с коректор или фдт. Но преливането, наситените цветове и качествените четки, са от голямо значение. Ненапразно много от Вас се доверяват на гримьори за специални поводи, защото нямат нужните умения или пък достатъчно продукти. В случай че не сте от тях, значи днешния пост ще ви е от помощ. Реших да споделя мнението си за три от най-коментираните и хвалени основи за сенки в блогърските и форум среди. ;)


               Марката Too Faced със сигурност е позната на голяма част от вас. Ако не сте я чували, американска е и се предлага в Сефора. Не е бюджетна, но според мен ако има нещо за което аз съм склонна да дам по-голяма сума, то това са точно сенките. Рядко съм попадала на истински качествени от дрогерията и затова предпочитам да инвестирам в скъпа палитра. Ето защо се нуждая и от добра база, с която да постигам гримове като от списание. :)

вторник, 24 март 2020 г.

Calvin Klein Reveal EDP

              Вкуса на човек толкова много се променя, че аз съм типичен пример как от аромати като Incanto Shine на Ферагамо и плодовите летни Ескади преди години, по които буквално примирах, днес нося другата крайност. Белоцветни с много тубероза, муск, кедър и хладни виолетки. Обожавам ирис и пудра! Понасям и кожа с амброви топли нотки, премерената сладост и разбира се красивата българска роза. Защо започвам с този увод ще се запитате? Днес ще ви представя един доста многолик парфюм, който предизвика силно вълнение в мен. Толкова различен и странен, но още с първото пръсване ме спечели. Нищо че може да бъде носен и от двата пола. Интересното при него е, че няма силно изразен унисекс уклон за мен, но с дървесните си нотки си го представям колко красиво би стоял и върху млад мъж. Става дума за Reveal на Келвин Клайн. Това е дамският вариант, но определено пипера в комбинация с амбрата и ветивера създават усещане за типичен унисекс представител.


                Флакона му също е нетипичен и дава знак че ароматната течност в него няма да е лесна и за всеки. Но едновременно с това не е и труден за харесване, защото е мек и стои близо до кожата. Бързо утихва и ти е едно комфортно, като с мека пижама у дома.

неделя, 22 март 2020 г.

Avon Matte Legend Lipsticks

              Avon не спират да ме изненадват. Ако има продукт от декоративната козметика, с който те са добри, това определено са червилата им! Пробвала съм много и от всички категории, но в тази част са ми любимци. Страхотни попадения имат и за цените, са повече от успешни. Гилзите, текстурите, цветовете, усещането... са отлични. Новите Matte Legend са истинска находка за дамите, които обичат матовия финиш и държат на трайността, но не обичат устните им да са сухи.


               Опаковката на Matte Legend е готина сребриста и по нея не остават следи от пръсти. Идентична е със стара спряна серия на марката - Perfect Kiss. Доста здрави са и не се драскат току така. Не бих казала че са кой знае колко луксозни, но са красиви.

Avon Care Replenishing moisture Avocado mask

             В месеци като настоящия, когато сме изправени пред трудни времена за всички нас, не ни остава друго освен да сме позитивни и вярваме, че това ще отмине възможно най-скоро. Да намираме сили да избягаме поне за кратко от сивото ежедневие. Затова тук ще продължа да ви разтоварвам, когато отваряте страничката и споделям за онова, което ми доставя удоволствие. Нещо толкова малко и незначително, но знаете за нас жените колко е важно да сме поддържани. Защото да изглеждаш отпочинал и свеж на външен вид, означава и психически да си в кондиция. Та, дами - не се предавайте. Сега е момента да отворим шкафчетата със запаси и да се порадваме на всичката козметика, натрупана през последните месеци или години. :)


             Днес обаче ще ви представя един сравнително нов продукт, който Avon пуснаха преди 2-3 месеца и всъщност е цяла серия. А именно Care с масло от авокадо. Тя съдържа 8 на брой нови глезотии: хидратираща маска за коса, хидратиращ шампоан, крем за цялото тяло, крем за лице, лосион за тяло, душ гел, крем за ръце и разбира се маска за лице. Ще ви споделя именно за последната в този пост.