петък, 14 февруари 2014 г.

Dance Legend 13 Argentum

     Поредния красив пясък, с който съм в момента е отново на Dance Legend и има интересното име Argentum. Много ми напомня на Zoya Solange, която е най-красивото злато и мое любимо за маникюр. Лятото стои прекрасно. Argentum не е по-различен. Плътен, метален и открояващ се сребърен цвят със страхотен пясъчен ефект. Не е толкова груб, колкото при Harbor. По-ситен и луксозен. Покрива идеално на 2 слоя, нямах никакви проблеми с нанасянето. Изсъхва бързо, до 15 минути сте готови.


    Единствено се чудя в момента имам ли нужда от него? Много ми харесва, но не мога да преценя дали ще го нося и отива ли ми???




    На слънце е разкошен, на снимките не успях да уловя това, но знаете как е... :)
Трайността му е добра, като на White Noise - 3 дни без никакво пазене.




   Цена - 15 лв (beautycosmetic.biz)

четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Dance Legend Sahara Crystal 02 Harbor

    Преди дни бях с един от най-красивите бели лакове /пясък отново/, които съм срещала някога и беше именно на руската марка Dance Legend. Веднага след него нямах търпение да пробвам друг, който страшно ми хареса по суочовете в нета. Оказа се обаче, че е другата крайност за мен. По-гъст и труднонанасящ се от White Noise. Ефекта е подобен на China Glaze Texture, но не е толкова груб. Цвета е сладък, но при мен се губи. Не ми отива на тена и подтона. Бледорозов-прасковен със златни частици, които не успях да хвана на снимките. Покрива на 2 слоя.







    Трайността му беше 2 дни, като на третия доста се очука и беше за смяна. Не ми хареса това и че още на първия се зацапа отгоре, както е и при белия и розовия пясък на OPI. Общо взето не препоръчвам, ако цвета толкова не ви грабва. Цената му в Бютикозметик е 15 лв.

вторник, 11 февруари 2014 г.

Dance Legend Sahara Crystal 12 White Noise

       Есента на 2013 г. един от познатите ни български сайтове за козметика ( http://www.beautycosmetic.biz/ ) пусна от прословутите руски лакове и доста бързо се изчерпаха хубавите цветове. Странно за мен, но този път не се повлиях от форумската вълна и може би отзивите за нетрайност ме отказаха. Не видях и нещо уникално в тях, та геройски подминах. Преди 2 седмици обаче съфорумка ми изпращаше за проба няколко пясъка, реших да пробвам и наличните й. Първия, който хванах беше белия с тъмносини точки. Въобще не очаквах, че толкова ще го харесам и че вече ще е мой.




    Нанася се лесно и няма грубия завършек на China Glaze Texture, стои много готино и нежно на ръката. Изглежда матов, т.е. без блясък, но на слънце се виждат частиците и как красиво блести. Точките на моменти изглеждат черни вместо сини като това не променя нищо в мнението ми за него. И по този начин е страхотен. Покрива на 2 слоя перфектно, съхне бързо.
Трайността при мен беше 3 дни, като се оголиха някои връхчета, но можеше да изкара и още ден. Напълно ме устройва и затова го приютих в скромната си колекция. ;)




    В момента съм лакирана с друг цвят пясък на марката, но не съм толкова очарована, а възлагах големи надежди. Снимките из блоговете доста ме подлъгаха този път. Нанасянето и ефекта също са други, затова ми се струва че ще си остана само с White Noise. Не че страдам, от което. Цената на тази серия е 15 лв за бройка, но към момента няма много налични.





     Усмихнат ден и спорна седмица! :)

неделя, 9 февруари 2014 г.

Milani Color Statement 12 Flamingo Rose

    Есента на 2013 год. получих 2 червила от Color Statement серията на Милани. Поръчах като не очаквах да са толкова добри и да ми харесат, че да помисля за още и единственото спиращо ме, е натрупаната бройка. Дълго дебнех този цвят, понеже беше в липса и най-накрая го грабнах. Перфектно е за пролетта и лятото. Ярко, плътно и много трайно. Другото ви го показах на 15.12, цък - http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2013/12/milani-color-statement-20-uptown-mauve.html



    Като качество е същото, затова няма да пиша отново. Прочетете написаното за Uptown Mauve. Цвета не мога да определя точно, понеже е малко като неоновите лакове за нокти. Кораловорозов пастел. По-добре от това не мога. ;) И наистина е доста ярко, като се има предвид че го носих в средата на декември. Направо си беше неон. Погледите са върху вас гарантирано. Аз вече свикнах и нося всичко, затова не се притеснявам.
    Бих го сравнила с Vivid на Мейбълин, 910 Shocking Coral по-точно. Това обаче е по-наситено и ярко за мен. Сходно е и с Wet n'wild Megalast 966 Don't Blink Pink.
   Цена - 5,50 $ от cherryculture.


    Ако все още нямате подобен цвят за предстоящите топли месеци, препоръчвам с 2 ръце. За дрогерийна марка и цената си, е разкошно!