събота, 17 декември 2016 г.

Avon Holiday Bubble baths

       През последните години, всяка зима Avon пускат пяни за вана в опаковки под формата на топка освен стандартните туби по 500 мл и 1 л. Ароматите обикновено са сладки, с много ванилия и плодове. Вкусни, захаросани и супер наситени. Тази Коледа можете да избирате между горски плодове в шоколад и сладка ванилия.


        Фаворита ми и не само на мен всъщност, е лилавата "Berries in Chocolate". Това нещо ухае брутално сладко и наситено. Направо отваря пулпити както се казва. За моя нос обаче в добрия смисъл. Има вкус на супер сладки горски плодове - малини, къпини и боровинки, обилно захаросани и потопени в тъмен шоколад. На коледните линцерови сладки, слепени с конфитюр от горски плодчета и потопени в сладък шоколадов ганаж. Цвета й е тъмночервен и се пени чудесно. Прави мека и пухкава ароматна обвивка на тялото без да изсушава кожата. Цялата баня ухае на нея.




          Зелената "Sweet Vanilla" е също доста сладка. Тя е за онези от вас, които харесват аромата на ванилия. На шушулките и есенцията, която ползваме в сладкишите. В бутилчето има тройна доза от тази съставка, която я прави отново изключително наситена. Сякаш сте прекалили с нея. За любителите на лепнещосладките вкусове е. Няма подправки тук. Аз лично бих я разредила малко, понеже не обичам толкова много ванилия, но в крайна сметка се усеща само в банята и се понася.



        Опаковките са по 250 мл и струват 2,49 лв. Струва си да се пробват на тази цена.
        В по-високи шишенца, отново в същия размер и цена от 2,99 лв има още 2 аромата: слива и ванилия Reindeer,

          както и ябълка с канела Santa Claus.






        От пяните в големите туби по 500 мл (4,90 лв), които се предлагат в редовния асортимент, зимните аромати са 3 - сладък божур и сочен нар, портокал и шоколад, сладки бадеми.

сряда, 14 декември 2016 г.

Грим в медни тонове

        Една от любимите ми палитри след шоколадите на Too Faced, е Cocoa Blend на Zoeva. И в есенно-зимния сезон обожавам да я използвам. Особено този красив цвят, който е на подвижния ми клепач - Warm tones. Опуших със Substitute For Love и Freshly Toasted, а в сгъвката нанесох от матовото шоколадово (Beans are white). За основата на окото ползвах Sweeter End.

                           Bourjois Healthy Mix Serum Foundation Light vanilla
                            Essence Oz Great and Powerful Highlighting Powder
                            Golden Rose Liquid Concealer
 
                     Nyx Taupe Blush + MAC Blush "Springsheen" 
                      Essence Cindarella Highlighter

                    Yves Rocher Vertigo Mascara + Golden Rose Dipliner Black
                    Avon Ultra Color Absolute "Tea Rose"  Lipstick
                    Rimmel  1000 kisses Stay on 063 Black Tulip Lip Pencil


понеделник, 12 декември 2016 г.

Oriflame - Christmas 2016

       И тази година не пропуснах да си взема няколко продукта от празничните на Орифлейм. Всяка зима си казвам че няма да купувам повече кремове за ръце и не мога да устоя. Сякаш
ще свършат по магазините. Освен тях обаче, тази година имат и страхотни лакове. Горещо ви съветвам да обърнете внимание на прекрасния червен шимър Red Argent, както и Blue Mirage, Glimmering Pine, Crystalline Copper. Последните три тъмни цвята покриват на един слой дори. Толкова богат е пигмента им и се плъзгат като масло. Цената им е 4,90 за брой.


        Не съм предполагала че ще изява желание и обърна внимание на комплект за маникюр, но ужасно поисках "Luminous" заради принта на несесера и цената му не беше висока. Като прибавим и факта, че нокторезачката ме се разглоби наскоро, нямам инструменти за избутване на кожички, спрях да умувам и го поръчах. Очаквах да е малко по-голям, но и така ми харесва.



       Материала на несесера не е от най-качествените, трябва да се пази, защото е кожен, обаче е красив и не съжалявам. Към него се предлага всъщност и огледало с комплект от 2 пили, но за момента сметнах да се въздържа предвид наличието на достатъчно такива аксесоари. Струва 12,90 лв. Пилите са 4,90 и 6,90 - огледалото. На стр. 138 са в настоящата брошура. Имаше и много красива химикалка в златно, която можете да видите тук - цък, но я пропуснах.


        Металния елемент се натиска навътре и чрез леко щракване, се отваря.


       Крема за ръце "Spiced Citrus" наподобява на тези на Yves Rocher, но консистенцията им е дори идея по-лека. Абсорбира се за секунди и не оставя филм. Ухае обаче почти само на цитруси и конкретно портокал. Не сладък, а по-киселичък. Липсват подправките или са толкова малко, че едва се долавят. Цената му е 2,90 лв. Ако очаквате грижа за кожата, не се заблуждавайте. Празничните серии се правят за опаковка и аромат.



         Сапуна е кръгъл и имитира разрязан портокал. Идейно и готино за празниците. :)


                                                                                    * снимка - everythingabout-cosmetics

         Лаковете са най-голямото ми попадение тази година. Последните няколко почти не съм купувала каквито и да е, вече дори професионалните марки не правят интересни. Тези си заслужават всяка стотинка. Червеният вече ви показах в тази публикация.




       Има и прекрасен бял шимър "Snowflake", който прилича на Orly Au Champagne, но имам втория и не виждах нужда от още един. Ако си търсите обаче и не ви се дават 15 лева за Шампанското, мисля че би ви свършил чудесна работа. Прикачвам ви суоч, на който се вижда отблизо и линк към публикация с още един.


                                             *снимка - +Mavi Ojeli Kız

      Обожавам зеленото Orly Meet me under the Mistletoе и Glimmering Pine веднага ми напомни на него. Затова и реших да го взема, макар че намерих суочове в нета и цвета е по-тъмен от него. Има и сива нотка на моменти. Мога да му сложа малко бял шимър и да изсветля, ако реша. Имам отливка от въпросното Orly, не ми се купуваше преди време цял и си останах с малкото. Сравних ги двата, за да помогна на някой като мен. :)

                               Показалец - два слоя, безименен и кутре - един.

        На синия красавец "Mirage Blue" не можах да се сетя за подобен в колекцията ми и като цяло, затова няма да правя сравнение. На показалеца съм нанесла 2 слоя, а на останалите пръсти един. Виждате колко е пигментиран и той.



           "Crystalline Coper" първоначално не планирах да купувам, но в последствие ми се стори интересен и не сгреших. Много красив шоколадов цвят със златни частици е. Той е по-рядък от горните два и въпреки това също е супер пигментиран. На безименния съм нанесла един слой, а на останалите два.



         И трите суоча са направени без топ лак. С плътен слой обаче шимъра ще е още по-видим.
        Лаковете са прекрасни и ако не сте затрупани с подобни или цветовете ви допадат, не ги пропускайте. Струват по 4,50 лв.


          От изминалият мини каталог, си взех тези страхотни обеци Adele. Не са нови, но мисля че изглеждат празнично и реших да ги включа. Могат да се носят и само мъничките, както и с интересната по-голяма част. Вече бях с тях и колежките веднага ги забелязаха. Трябва да се внимава да не паднат, но са супер готини и не съжалявам.



         Ако искате да следите за новостите на марката, Mademoiselle IVA е човека. Няма снимки на абсолютно всичко, но в канала на Нина Сладкова може да се каже, че е продължението. :)


неделя, 11 декември 2016 г.

Essence Camouflage 2 in 1 Make-up and Concealer

         От декоративната козметика най-рядко купувам фдт. Причината е, че свършват много бавно при мен и въпреки това имам 6-7 бройки. Последно си взех Camouflage на Essence, който се води 2 в 1- фдт и коректор. Досега не съм ползвала нито един фдт на марката и този купих съвсем случайно в края на лятото. Без да съм планирала изобщо. Бях на разходка в мола и излезнала без грим, затова и си позволих да го пробвам на лице (10 ivory beige). Погледнах го главно заради името му, което ми напомни на коректора на Catrice. Хареса ми, че има добра покривност, цветовете са за момичета с бели кожи, нанася се лесно, стои естествено и издържа цял ден. Не го свалих за тренировката у дома, бях и без пудра, и това нещо не мръдна. След това направих още един тест и резултата беше същия. Купих си го, но понеже привършвах друг и реда му дойде през изминалия месец. Толкова ми харесва, че в момента съм минала почти само на него и зарязах всички други налични.


         Недостатъка на този фдт е, че се предлага в много светли цветове - три на брой (10, 20 и 30). Дори и най-тъмния, е за светла кожа. Тествах ги на моето лице всички и да не кажа, че почти нямат разлика. Мога да нося и трите спокойно. Това не е минус за онези от вас, които трудно си намират светли фдт обаче. Сравних моя цвят (30 honey beige) с Bourjois HealthyMix Serum 51 Light Vanilla и Oriflame The One Light Ivory. Имат разлика един до друг, но на лице са почти еднакви цветове и се сливат перфектно с тена ми.



          Текстурата му не е гъста или прекалено рядка, а според мен идеалната среда. Разнася се и се прелива бързо и не оставя черти, но когато не се прекали с количеството. Няма аромат.


          Покривността на Essence Camouflage 2 in 1 е много добра. Не мога да кажа че скрива пъпки, но за моите нужди, е достатъчна. Хубаво е, че може да се регулира. Ако имам нужда от силно покритие нанасям повече и обратното. Но се е случвало да прекаля, така че трябва да се внимава. Напоследък започнах да го смесвам с озаряващия фдт на Oriflame The One Illuskin, който пък ми е прекалено лек и искам да изразходя, и ефекта е повече от добър. Получава се идеалния за мен продукт - и финиша, и покривността, и трайността му са перфектни.
          Бих сравнила Камуфлажа с Maybelline Better Than Skin по почти всички параграфи. Разликата е в малко по-гъстата консистенция на втория и акцентиране на назолабиалните бръчици.


            Финиша върху кожата е матов и много естествен. Нанасяла съм и повече от нужното, и по-малко продукт, но винаги резултата е бил безупречен. Питат ме имам ли фдт, което е показателно. Съвсем леко подчертава назолабиалните, но аз съм със суха кожа и напоследък с всички фдт-ени ми се случва. Не е нещо фрапантно (само аз си го виждам) и затова успешно го ползвам без притеснения. Не се окислява и цвета остава такъв какъвто е през целия ден.



            Трайността на този фдт е чудесна. Издържа цял ден, като единствено носа ми е лъснал малко следобяд. Забелязва се само отблизо и не бих го отбелязала като минус. Аз нямам навик да нося пудра или коригирам, затова през целият работен ден оставам само с нанесеното сутрин. Ползвам си хидратиращ крем отдолу и той не пречи нито на нанасянето, нито на дълготрайността. Освен това изглежда чудесно и на снимки. Не съм бяла или пък тъмна.

            Ползвах продукта и вместо коректор. Някои дни го нанасях с четката за фдт директно и покритието му ме устройва. Според мен е средно и ако нямате много силноизразени тъмни кръгове, би ви вършил работа и за това. Аз не обичам да нанасям прекалено голямо количество коректор в зоната, защото имам чувството че изглежда неестествено и личи. Не ми се събира в гънките и от прикачените снимки на лице можете да видите всъщност как стои. Смятам че покрива достатъчно добре.


            Цялостните ми впечатления за Essence Camouflage 2 in 1 Make-up and Concealer, са повече от добри и ви препоръчвам да му обърнете внимание, ако си търсите нов фдт със следните характеристики:
 - имате светла и нормална към суха кожа;
 - средни несъвършенства за покриване;
 - дълготрайност;
 - естествен финиш;
 - искате да го ползвате и като коректор;
- достъпен е като цена. Струва 8,39 лв.