неделя, 10 май 2020 г.

Чийзкейк без захар

               Напоследък желанието ми да експериментирам в кухнята е голямо и мисля да ви споделям някои по-интересни рецепти. Откакто започнах да се интересувам от здравословно хранене, почти всяко хранене за мен си го приготвям у дома и рядко можете да ме виждате да хапвам навън. Ако го правя, то е с пица, салата, месо и картофи. Разбира се, има и изключения. Но предпочитам да знам какво има в храната, която консумирам и това ме предизвиква да търся нови и вкусни варианти за разнообразие на "режимните" ми лесни рецепти. И днес ще ви споделя един вкусен и много ароматен свеж чийзкейк. В него няма бисквити и краве масло, нито пък пудра захар и сладкарска сметана. Няма и маскарпоне. Лесен за изпълнение, а и красив е крайния вариант.


               Всичко необходимо за него са ви ядки, извара или скир и заквасена сметана, малко кленов сироп или агаве за подслаждане (може и еритритол) и няколко фурми. Няма желатин и биене с миксер. Всичко на ръка за няколко минути. Плодовете за украса са по желание и каквито имате у дома. Сега е сезона на ягодите - яжте колкото ви сърце иска! Вкусни, полезни и нискокалорични са!

Kenzo Jeu d'Amour l'Elixir EDP Intense

             Топлите, сладки и ванилови парфюми са типични представители на студените есенни и зимни дни. А и някак не се чувствам в кожата си, ако ухая на сладкиш през лятото. Но аромата, за който ще ви разкажа днес далеч не е толкова обсебващ и напудрен. Достатъчно гурме, за да ви носи уют в минусови температури и достатъчно премерен, за да ти е комфортно докато го носиш. Умерен шлейф и ванилов акцент с вкус на карамелен тарт, който го прави изкушаващ и галещ като балсам сетивата. Но не какъв да е, а кремообразен и разтапящ те! Като карамелено мляко за торта медовик!


             Започва с тръпчивост и цитруси. Узрели и месести къпини, които са обилно потопени в портокалов сок. Отчетливи и наситени са, няма как да ги сбъркате. Тръпчивост и сочни акорди, но не на сладки тропически плодове. И след първите няколко минути отшумяват тези изразени нотки. Хубавото е, че продължават да се прокрадват и уравновесяват аромата за по-дълго.