вторник, 14 април 2020 г.

Rituals The Ritual of Ayurveda, The Ritual of Happy Buddha

              Както ви споменах, началото на тази седмица ще е посветено на Rituals. Днес ще ви представя още две от регулярните им колекции, от които притежавам по два продукта. За да съм по-изчерпателна, включих и душ олиото от Oriental Beauty на SenSual (Cien by Lidl), чиято лимитка имитира Rituals и не стигна до България.


            Колебаех се дали да не разделя постовете на два, но реших да ги слея поради малкото налични продукти. Нека пристъпим първо към The Ritual of Ayurveda, която също е не по-малко любима за мен от Sakura и Dao. 

понеделник, 13 април 2020 г.

Rituals The Ritual of Sakura


              The Ritual of Sakura е една от обичаните и познати на много от вас серии на Rituals. Променяли са дизайна на опаковките, но хубавото е че аромата на черешов цвят и оризово мляко е запазен. А той е много красив, отпускащ сетивата и отвеждащ те в японските черешови градини. В съзнанието ти изпъква и вана с мляко, Гейши и зен. Абсолютна хармония излъчва и олицетворява спокойствието по специален начин. Много умерен и луксозен, комбинира се успешно с леки парфюми и мога да го ползвам през цялата година. За дами с вкус и афинитет към грижа за кожата. 



          
                 Моите опаковки са от старите, комплекта е купен от бензиностанции Еко (да, преди 4 год., срам че чак сега вижда бял свят поста) с точки. Но не е лимитирана серия и можете да си поръчате от Douglas, parfimo.bg или официалния сайт на марката. Доставката от последния е безплатна над 30 евро и подаряват сет с 3 мини продукта от новата The Ritual of Jing за поръчки над 45 евро.

неделя, 12 април 2020 г.

Rituals - The Ritual of Dao ft. The Ritual of Jing

              Обръщайки се назад и правейки разбор на марките и продуктите, които истински са ме впечатлили, осъзнавам че не са много. И може би на първо място изпъкна именно Rituals. Не просто ароматите, а цялостната философия на бранда е толкова близка до мен. Семпли, но толкова стилни и красиви! Опаковките са на пръв поглед обикновени, но точно това ги прави идеални. А уханието на всяка серия те кара да вдишваш отново и отново. Стига съм губила време в празни приказки, а да ви представя една от любимите и може би на първо място за вкуса ми - Ritual of Dao. За съжаление е спряна и количествата са до изчерпване. Разбира се, че от марката знаят клиентите колко ще страдат и на нейно място пуснаха Ritual of Jing. Доста близка е, но все пак има малка разлика.


             The Ritual of Dao е с органичен бял лотос и yui yui ren, съставка известна с подхранващите си свойства и традиционно използвана в китайската медицина. Аромата буквално ме изпраща в храмовете, които са познати за азиатската култура. Толкова чист, благоуханен, отпускащ сетивата и нежен е.

Здравословно брауни с нахут

             Обичате ли сочните десерти с умерена сладост? А фурми? Вероятно и какаото ви е в любимите продукти. Този сладкиш съдържа всичко това и е много лесен за приготвяне. Не съдържа захар и дори може да се направи в суров (веган) вариант, но аз исках да имам протеин и затова го приготвих с яйца. В началото не ми вдъхна доверие, докато го бърках и почти бях сигурна, че няма да се получи нищо. Не успях да блендирам добре фурмите, поради което нахута си вземаше превес. Но не се отказах и го докарах до чудесен за мен вкус! Когато смесих всичко и престоя една нощ, браунито стана страхотно и определено засища глада за сладко. Толкова месесто, сочно, влажно и наситено е! Наподобява на тиква и нахутения намек е доста деликатен. Може би ако не знаех, не бих познала.


             Но няма да губя повече време, а ще ви споделя рецептата за приготвяне. Моята тавичка е квадратна и средна като размер, така че ако вашата е по-голяма и искате да е високо, удвоете или утроете количеството. Сместа не се разлива и надува като класическа кексова, остава в същото положение при изсипването й. Това позволява всъщност и да оформите в желана от вас форма и съответно дебелина.