петък, 12 април 2019 г.

Nuxe Melting Cleansing gel with Rose petals

                Няколко години подред четох много добри отзиви за този почистващ гел на Nuxe, който е с цвят от роза дамасцена. Казваха че свалял много добре грим, не изсушавал кожата и общо взето на лошо мнение не попаднах. Минуса бил в нужното количество за измиване и съответно се водеше за неикономичен. Не съм го използвала всекидневно и не мога да говоря за последното, та ще се придържам към качествата му.


                Ухае нежно и много приятно на рози, но не на типичното българско розово масло. Усеща се като балсам и е удоволствие да се използва сутрин за събуждане. Текстурата му е кремообразна и мека. На нещо средно между лек лосион за тяло и балсам за коса. При разтриване с влажни ръце и масажиране върху лицето, не се стапя и изчезва. Докато не започнете да измивате с вода разбира се.


               Пробвах балсама по няколко начина. Свалях нощната си грижа, пълен грим, както и лек дневен. Продукта работи и успява да почисти макиажа, но не на 100 %. Може би на 75-80, а мен това не ме устройва. Досещате се веднага къде изпитва затруднение - в зоната около очите, където остава немалко черно.


                Не ми допада факта, че при разтъркване спиралата става на влакна и буквално цели паяжини са в очите ви. И не говоря за водоустойчива. Нужни са ви 2 тампона с мицеларна вода, които да свалят остатъците от тях и от лицето + още един, напоен с тоник за премахване на последните нечистотии. А от сенките и ружа с хайлайтъра, се разнасят блестящи частици по цялото лице. Червено червило сваля добре и на 97 %. С лек грим се справя що годе също, но пак наблягам на очите и по тампона след това има следи от фдт. За нощния крем е ясно, че няма какво толкова да се мие и там е ок. Аз обаче предпочитам деня да започвам с ударна доза измиване и свежест, затова посягам към гел или пяна.



              Плюса на Nuxe Melting Cleansing gel е, че не изсушава кожата и най-вече околоочната зона. Не се усеща никакво опъване и не дразни очите дори при продължително търкане. За разлика от гела Reve de Miel с мед, който беше ужасен и лютеше силно.


                След подсушаване с кърпа, не посягам веднага към крема и щом съм си у дома, мога да остана на "голо" до лягане. Това не ми се случва често, затова му пиша 6 по този параграф. Подхранена, мека и гладка е кожата ми и то след като съм минала с мицеларната вода и тоника.


                Ако сте с много суха и чувствителна кожа, очи - препоръчвам. Ако търсите добър демакиант обаче - не. Вкарването на цялата спирала във водната линия и нужното време за почистването й, за мен обезмислят използването на гела. За лятото съм почти сигурна, че няма да се чувствам чиста след него и ще трябва да посягам към друг продукт. А и цената му от 23 лв без намаление, изобщо не е за пренебрегване предвид опаковката от 125 мл.
                Крайното ми мнение е, че колкото върши работа и е щадящ към нежната суха кожа, толкова е и безполезен в свалянето на грим. Преценете добре за какво точно ще го ползвате, ако и вие като мен сте любопитни. :)


понеделник, 8 април 2019 г.

Neutrogena Hydro Boost: Serum, Water gel, Hydrating spray

             Hydro Boost серията на Neutrogena забелязах в края на лятото в BIPA, когато бях във Виена. Чаках на касата и грижа за кожата се оказа на ръка разстояние. Аха да купя серума, но нямах никаква информация и се спрях. През есента обаче отново я зърнах, този път по щандовете в дрогерии gratis & watson в Турция. Взех си спрея Express hydrating spray. След това пък приятелка ме изнуди да си избера подарък за Коледа и така се сдобих с другите 2 продукта, а именно (Supercharged) Aqua Serum и Cleanser Water Gel. Доста четох и се чудих за гел крема, но се въздържах за сега предвид отзивите с какъв хидратиращ ефект са. Факт е, че хиалуроновата киселина ме поблазни и и се отразява добре, така че нямаше за губене.


               Първо започнах да използвам серума, защото времето все още не е за лека грижа и на моята суха кожа, не й е достатъчен само крема. Има много приятна гел текстура, която се абсорбира бързо. Не е като вода обаче и се усеща, че сте нанесли продукт. В същото време, ако съм си у дома и направила маска, мога да остана по него. Нужни са ми около 1-2 помпички за цяло лице. След измиване с гел понякога, аз не мога без крем. А и като цяло идеята на серумите е да хидратират "екстра", така че го намирам за нормално да се носят под някаква грижа.