петък, 31 август 2018 г.

Козметично кошче за лято 2018

            Малко по малко се приближаваме към есента. Времето леко застудява, а днес казваме чао на любимия август. И за да започна на чисто, от двумесечно събиране на празни опаковки, отново изхвърлих цели 2 торби. Много съм доволна, че разчистих такива, които от месеци се влачеха в банята и сега ми е едно леко. :)


            Започвам с грижа за кожата и олиото за сваляне на грим с лайка на The Body Shop Silky Cleansing oil. Добре почиства, не изсушава и дразни очите. Чудесен е за суха кожа. Но помпата му е отвратителна! Това ми е втората опаковка и последна. Сигурно 1/4 от флакона си изтече сам. Сълзи буквално и под него постоянно има мазни петна. За пътуване и дума да не става. Само като прокарате с влажни ръце, за да го избършете и можете да свалите лек грим с това количество по дланите ви.

четвъртък, 30 август 2018 г.

Nivea Cellular Anti-Age Intensive Kur Hyaluron

        След 25-тата си година, е добре да започнем да се грижим малко по-специално за кожата на лицето си и да направим нещо допълнително за нейния по-сияен вид. Аз съм със суха и затова побързах да включа серуми с хиалуронова киселина, които да забавят стареенето и да помогнат за увеличаване еластичността й. Вече изразходих една опаковка от серума на M. Asam през зимата и сега съм в търсене на нов за следващата. Но дотогава реших да направя един курс с ампулата на Nivea Cellular Anti-age, която обещава видими резултати след 7 дни. Обогатена е с 5 пъти повече хиалурон от дневния крем от серията.


         Серума помага за естественото обновяване на клетките, хидратация и прави кожата по-гладка. Не очаквах такъв видим ефект и то още след първата употреба, но е факт че фдт ми се събира едва доловимо в назолабиалните линии, кремовете се абсорбират по-добре и кожата наистина се усеща още по-хидратирана.

сряда, 29 август 2018 г.

Agua Verde by Salvador Dali

          Преди няколко години не поглеждах смокини и както с много храни, се научих да ги хапвам през последните 2 лета. С нетърпение чакам да им дойде сезона и да си купя от ароматните лилавозелени плодчета. Но тази година е различна! Открих че изпитвам силно привличане и към парфюми с тях. Освен че си взех любимия Womanity, внезапно се сдобих и с новия Green Tea Fig на Elizabeth Arden.


           Когато позната сподели в новите си придобивки Agua Verde и факта, че е със смокиня, веднага трябваше да го поръчам. Още повече, че го купува за пореден път. За цената от 12 лв нямаше какво да губя. :)

        Agua Verde е за мъжките половинки и според мен си има отчетливи нотки, че е за силния пол. Бих го определила и като унисекс, но не препоръчвам без проба. Има си особености. Аз усещам не само доста смокиня, но и индийско орехче с ветивер. Много дървесни нотки се показват. Началото е леко нагарчащо от грейпфрута, но той бързо отминава и изпъква смокинята. Тя не е така свежа и зеленолистна, както е в Зеления чай. Сякаш е кората на дървото през есенните хладни дни. Има и ветивер, който го прави по-улегнал и мъжествен. 


       Базата му е мека, топла и отлично подхожда на ореховата ядка. На мъжка кожа ляга по-красиво и подчертава чертите на силния пол.


         Различен дървесен аромат е и го виждам повече на млади момчета, около 25-30 г.



         Ако обичате смокини, ветивер и амброва база, добро бюджетно попадение е. На моята кожа се задържа около 4 часа от леко пръсване.



неделя, 26 август 2018 г.

Любими продукта за под душа и хидратация на тялото

            Това лято шкафа ми не само че е пълен с всякакви изкушения за тяло, но и ги използвам много. Предходните години пренебрегвах кожата си, може би защото не я усещах толкова суха. През последните 3 месеца обаче я обгрижвам постоянно, защото на моменти дори опъва. Уж началото на сезона бе студено, но явно това при мен се отрази осезаемо и не мога да пропусна нанасянето на лосион или масло. Слънцето сякаш ми я изсушава повече, отколкото студа през зимата. Но пък така тествам кои марки и формули действат добре и имам голямо разнообразие от аромати. В зависимост от избрания за деня парфюм, мога да си подбера подходящ мирис. :)


             Знаете че не робувам на марки и био формули, важното е да се отразяват прилично и да хидратират хубаво. За сухата кожа е от особено значение да не е текстура, която за секунди изчезва и няма следи от продукта. Такива при мен са лосионите на Balea в тубичките от лимитираните колекции и Avon Naturals, затова спрях да ги купувам. Просто след като се намажа с тях и трябва да мина с друго отгоре. Но пък The Body Shop са ми фаворити от много години вече. Знам че мога да разчитам на консистенциите им, защото винаги подхранват и правят кожата много мека и еластична. Освен това ефекта се задържа за почти цял ден.