събота, 23 ноември 2013 г.

Balea Bodylotion Feigen-und Schokoladenduft

     Здравейте :)))   

    Съвсем наскоро ви разказах за един от любимите ми лосиони на Балеа и като цяло, беше от същата серия (макаронената) - с вишна и бадем. За съжаление са лимитки и вече не съм ги виждала, а моите свършиха.... този, за който ще ви споделя днес, изцедих преди малко до последно. :(((
    Аромата му е страхотен и никак не е химичен или поне за мен. Държа да отбележа това, т.к. мои приятелки, а и момичета от форума казаха обратното. Вероятно вкуса и обонянието си оказват влияние и тук, а не само при парфюмите. Ухае си точно на шоколад и смокиня, но балансирано. Нито е прекалено сладко, нито прекалено силно или горчиво. Макар да не съм фен на смокинята като плод, миризмата и в този лосион ме омайва. А в комбинацията със шоколада мммм....


    И малко за качествата на самия лосион:

 - има лека, течна консистенция - не е воднист обаче, а като нормален лосион
 - разнася се лесно и попива бързо
 - не е лепкав
 - оставя кожата мека и хидратирана няколко часа
 - аромата се задържа доста при мен (къпя се след фитнес и мажа, на другия ден в залата започва отново да се усеща)
 - не изсушава моята нормална кожа :)

  Цената му беше 3-4 лв. Ако го видя отново някой ден, с удоволствие ще си го закупя.

петък, 22 ноември 2013 г.

Seventeen Super Shine 522

     Seventeen е гръцка марка, предлагаща се на българския пазар от доста години. Имат интересен асортимент, за жалост обаче съм пробвала малко от козметиката им. Не съм впечатлена по незнайно каква причина и заради това избягвам да купувам. Мъча се да харесам лаковете им, но не мога и това си е. Балони, точат се на конци...  серията Supreme, която пуснаха преди около 2 год. става, но пак не съм очарована.
    Проблема може и да е в мен обаче. Има и доволни от тях предполагам, но не са моята марка. Някои от цветовете в палитрата, макар и тъмни (Супершайн) са воднисти и искат по 3 слоя. No. 522 също е от тях, макар че може и да мине на два. Кофтито е обаче, че с тази консистенция се отдръпват много при върховете и това ме дразни. Следователно са и нетрайни.
    Номер 522 е хубав син (дънков) есенен цвят. Завършека е шимър, ситен и фин. Както вече писах, покрива на 2 слоя, но е воднист. 




     Вече нямам спомен как беше трайността, защото го подарих. Оставила съм си няколко лака на марката и ще ги мъча още, понеже цветовете ми харесват, но скоро подозирам, че ще ги запътя нанякъде. Балони, кофти нанасяне и нетрайност не ми трябват при толкова марки на пазара.
    Цената им е около 8 лв и честно казано предпочитам да си купя 4 Флормара отколкото 1 Севънтийн. Никак не си заслужават според мен. Да поработят върху качеството!
    Ще се радвам да чуя и други впечатления, доволни ли сте вие от Seventeen?

    Официалния сайт на Seventeen - http://seventeencosmetics.com/en/

четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Orly Oui

   Oui е от коледната колекция на Orly за 2011 г. Доста желан от мен цвят, понеже е лилав :)))) , но всъщност се оказа пак не мой. Когато силно искам нещо, винаги не го харесвам достатъчно впоследствие. Златните частици ми дойдоха в повече, очаквах тъмнолилава база и златото да го прави по-меко, а той се оказа 50:50.



     Не е лош лака, хубав е, но през моите очи не е нещо уникално, което си заслужава да има човек. Чудя се само защо и Зоя, и Опи изкараха почти същите цветове в колекциите си тогава. Всъщност винаги е така - състезават се кой ще е първи ли? А Орли освен този, пуснаха по същото време и Ingenue, който е с по-светла база.
    Oui покрива на 2 слоя. Съхне за няколко минутки, с Пош или Сеш за 5 минутки сте готови.
 Ето и едно сравнение с другите подобни цветове, за които споменах:
http://www.alizarine.se/2012/02/compensation.html

сряда, 20 ноември 2013 г.

Pastel 52 ft. 55

    Pastel е турска марка, която се предлага при нас от около 3 години, но за съжаление само откъм лакове. Другите продукти не успяха да се наложат при нас. Всъщност вече съм ви показвала 2 пясъка лятото.... Имам около 20 лака на марката и съм доволна като цяло - издържат ми 3-4 дни без никакъв проблем с база и топ, както при всички и имат много хубави цветове. Някои от по-бледите са непокривни, но повечето са перфектни на 2 слоя. Недостатъка им е, че съхнат бавно самостоятелно. Аз обаче си ползвам бързосъхнещ топ и забравям.
Струват по 2,90 лв тук.
    52 е бледо бебешко розово, много бонбонен цвят. 55 пък е динено розово, също сладурски. И двата покриха на 2 слоя. Не съм слагала топ лак за снимките.




   По принцип не съм фен на тази гама (розовата), но тези двата не са за пренебрегване. Стоят добре и на бяла ръка като моята. Ако нямате такива цветове, потърсете ги. ;)
    Ето официалните сайтове на марката, за които знам:
               http://www.pinkar.com/   &     https://www.pastelshop.com/

вторник, 19 ноември 2013 г.

Color Club Covered in Diamonds ft. Golden Rose Jolly Jewels 101

    Преди около година (миналата зима всъщност в началото на декември по спомен) се появиха на пазара Golden Rose Jolly Jewels. Турската марка дотогава кажи речи не беше пускала нищо интересно откъм лакове. Видяха обаче какъв интерес представлява маникюра за дамите и започнаха да копират професионалните марки, доста успешно при това. Един и първия по номера от тях, е 101.

      Прозрачна база с хамелеонови flakies частици или както са известни в България след прословутата серия Scale effects, която спряха - скейл частици. Изпъква върху тъмна база или по-ярка. Копие е за мен на Color Club Covered in diamonds, който обаче се оказа по-рядък. Ефекта мисля, че е еднакъв. Просто 101-цата е идея по-гъста и лесна за нансяне, докато Диамантите искат "ловене" и "подреждане" върху плочката.


                              ( палец и безименен - Голдън Роуз, среден  кутре - Color Club)
 
    За свалянето мисля, че няма нужда да споменавам - малко повече време и нерви. :))) Ако имате обаче от капачките за ноктопластика ще си ги спестите. Слагате напоен памук на всеки нокът и затваряте за около минута, след това падат от раз. Иначе ще се поиграете доста да търкате и ще се наложи да си помагате с нокът дори, за да ги свалите.
   Color Club не се предлага в България и можете да поръчате от ибей за около 10тина лева, а ГР е 3,50 лв. 

понеделник, 18 ноември 2013 г.

Zoya Jem

    Jem е част от есенната колекция на Zoya за 2011 г.

        Цвета е между кафяво и тъмнолилаво, но по-скоро е лилав или шимъра го прави да изглежда такъв. Доста прилича за мен на OPI Every month is Oktoberfest. Разликата обаче е, че частиците му са по-едри и е с по-гъста консистенция. Покрива на един слой и този път пропуснах втория без да мисля, защото нямаше нужда. Обааааааче... за ден имаше оголени връхчета и се ядосах. Нямам време за всекидневно лакиране напоследък, а толкова ми хареса цвета и как ми стои. Запечатах ги на следващия ден и на третия свалих. Не мога да трая ожулен лак и то толкова тъмен.




   От тази колекция имах и Yara, но преди време се разделих с нея. Нещо не можах да се възприема с такова зелено, макар много да ми харесва в шишенцето. Шимъра и се виждаше добре, но не беше моя цвят явно.
   Сега се чудя дали да не взема Valerie, може би ще е по-трайна?
    И още нещо ми направи впечатление при Jem - сякаш завършека не е толкова блестящ и иска доста плътен слой топ. Дори по-редките такива ще ги изпива като глитър. Нанася се нормално и съм в чуденка защо е този полуматов завършек или аз не се лакирам като хората??

неделя, 17 ноември 2013 г.

OPI Smitten with mittens

    Вече сериозно взе да ме обзема коледния дух и макар да стоях 3 дни без лак поради липса на време и леко цепещи се нокти, вчера не изтърпях и си сложих един от най-любимите ми лакове. Писала съм и преди, че Опи са ми една от най-нехаресваните марки заради трайността, която показват върху мен. Но "Smitten with mittens" е толкова красиво червено, та му прощавам всички недостатъци.


 
    Очудващо, този път е 3 или 4, в който го слагам и макар вчера да прах на ръка и да киснах под душа 10-15 минути има съвсем малко чукнати връхчета. А ноктите ми от известно време се и цепят по незнайно каква причина. Освен доброто държание този път, отбелязвам и покривността - може да мине само с 1 слой. Аз сложих 2 разбира се, обичам наситените цветове, а и така няма шанс да прозира.




    Цвета е винено червено със супер готин шимър. Направо като диамантен, толкова готино блести и на изкуствена светлина, и на слънце. Златните частици, които се виждат в шишенцето ги няма на нокти. Чисто червен е лака.




    * Гледайте снимките в стая и със светкавица за реален цвят, понеже на слънце излезна по-светъл и разкошния шимър не личи.

   За съжаление е от стара колекция (Holiday Wishes Collection 2009) и нямам идея дали вече се намира, можете да потърсите все пак, ако ви харесва. Из Софийските магазини вероятно има останал някъде. Освен Смитънса имам Dear Santa & Crimson Carol от колекцията, те също са много красиви. Фаворита ми обаче си остава обекта на тази публикация. :))
http://www.scrangie.com/2009/08/opi-holiday-wishes-collection.html

    Кой е вашият любим червен, а и коледен лак?