събота, 22 май 2021 г.

Montblanc Signature EDP

               Signature се появи през пролетта на 2020-та година и стана един от най-успешните аромати, които продължават да се харесват и препоръчват за почти всяка възраст и сезон. Чудесен за подарък за предстоящите балове и личен празник. Парфюм, който не очаквах да заобичам толкова и да поискам само след първа проба. Ванилията и чувствения бензоин, сладката и сочна клементина, екзотичния иланг иланг, са така умело комбинирани, че звучат еднакво красиво и през лятото, и през зимата. 

               Елегантен и закачлив едновременно, сочен и ваканционен, но и с достатъчно характер от красивата ванилия с бензоина. Изключителна трайност, шлейф и наситеност през цялата година. 

Trussardi Donna Goccia a Goccia EDP

             Когато говорим за свежи и цветни аромати, възприятията и разбиранията на хората, са доста различни и често ми изскачат въпросителни, когато чуя подобно определение за даден парфюм. Да попиташ някой харесва ли ти и той да отговори "свежо и приятно" мирише, си е мисия невъзможна да разгадаеш какво точно има предвид. Когато обаче усетиш бели цветя с кремест оттенък и муск, портокалов цвят, смятам че всеки би разпознал флоралните нотки и ще каже "колко приятно и нежно ухае". И не напразно на пазара има хиляди предложения с точно такъв подпис. Лесни са за харесване, неангажиращи и могат да се ползват през всеки сезон, всяка възраст и да не кажа за всеки повод. Не изискват нищо от теб и те карат просто да ги сложиш, след което да се наслаждаваш на живота. :)

              Днес ще ви разкажа именно за два такива аромата, които са простичко "красиви" без да претендират нищо. След Dupont Blanc и Passenger, Boucheron Quatre, мисля че Donna на Trussardi може да се нареди спокойно до тях и бъде чудесен подарък за млада дама или такава, която не е капризна, обича флоралните и леки ухания. За мен е универсален цветен представител, по-нежен и кремав от J'adore. 

Nuxe Very Rose Ultra-Fresh Cleansing Gel Mask

             Nuxe е една от марките, към които съм с неутрално мнение и рядко поглеждам в аптеките. Приятни са, но не са ме впечатлили с нещо кой знае какво и да съм с постоянен интерес и отворена за експерименти. Пробвала съм небеизвестното мултифункционално олио, измиващия гел с мед, маската и крема за лице с портокал, както и съм на трето бурканче от балсама за устни Reve de miel. Само последното обожавам и не оставам без него. Гела за лице с роза очаквах да ме грабне, но и той не е уау. Едва го привърших. Въпреки това ме чака за употреба крема за ръце от Bio Beaute и измивен ексфолииращ гел от Aquabella.


              Днес обаче ще ви споделя за продукт с любимо цвете. Ненапразно розата е издигана в култ в световен мащаб и се използва не само в бялата козметика, но и в парфюми, грижа за тялото и косата...и не на последно мюсто в кулинарията. А страната ни е основен производител на розово масло, така че в сезона й няма как да не я спомена. Затова ще ви разкажа за гел-маската с роза от серията Very Rose, която ме впечатли и реших да й отделя цяла публикация. :)