понеделник, 16 март 2020 г.

Catrice The Little Black One Volume Mascara

               Catrice е една от марките, които напоследък пренебрегвам без някаква причина. Но когато човек се пренасити, идва моменти да му е безинтересно всичко. Може би затова рядко вече се впечатлявам и съм далеч от последните тенденции и лимитирани колекции. А каквото и да си говорим, всичко има срок и затрупването не носи удовлетворение в един момент. Но днес сме тук да ви разкажа за спирала за обем, която истински ме изуми! Имала съм с подобна четка на Yves Rocher и не даваш този ефект, а с тази миглите ми стават като на кукла!
                Тhe Little Black One Volume Mascara True Black е голямо попадение за мен. А не съм оставала доволна от спирали на марката преди години, но очевидно са ги подобрили. Четката й е елипсовидна силиконова, с къси зъбци и въпреки това успява да повдигне, удължи и извие много добре! Не съм съгласна че разделя перфектно и не слепва, защото туша е кремообразен и върху моите мигли има снопчета на места на едното око. Но не тя е виновна, а моите заплетени косъмчета там.


                Късите зъбци на четката наистина обаче достигат до най-фините косъмчета и обвиват чудесно с туш, а той е плътен и ги повдига веднага. Не ми е нужен втори слой, освен ако не търся драма и супер наситен черен пигмент. Само един е достатъчен и ще видите, че при мен той дава отлични резултати.

неделя, 15 март 2020 г.

4711 Rose Eau de cologne Floral Collection Rose

             Розата е запазена марка за България и трябва да се гордеем, че ни е прочула по целия свят не само с красотата си, но и полезните свойства. Розовото масло се използва не само за направата на бяла козметика и тяло, а както знаете се влага и в голяма част от парфюмите на много световноизвестни марки. Последните години забелязвам, че има бум и на рецепти с розови листенца, дори шоколади с масло от рози! Но нека не се залъгваме, защото малка част от дамите харесват аромата на типичната и маслодайна българска роза. Не понася на всеки, забелязвам го почти ежедневно. Затова често бива пренебрегвана и се оценя ниско. Аз съм от онези, които харесват и ползват бяла козметика на наши марки, обичам много и в парфюми! Но днес ще ви представя един аромат, подходящ за другата група от обществото. Той е с рози, които моя нос определя като британски и са много различни от тези в родината ни.


              Британските представители на тази красива група са свежи, кристални, чисти и толкова нежни. Те ухаят на пролет, на въздуха в раззеленена горичка рано сутрин през пролетта, на розова градина, на невинно младо създание с ефирна шифонена рокля.