петък, 17 септември 2021 г.

Tesori d'Oriente Byzantium

            Tesori d'Oriente е една любима на много дами марка, защото освен че имитира успешно някои от скъпите марки и можете да допълните аромата с цяла серия, са супер бюджетни и с отлична трайност. Пробвала съм няколко, от които нямам разочарования и особено обожавам сериите с Лотос и Китайска орхидея. А днес ще ви разкажа за друга, която отлагах от известно време. Но почти и дойде сезона. Byzantium е топъл, леко пикантен и вкусен парфюм с локумени рози. Все пак сме на прага на най-уютния месец. 


             Byzantium е копие на Sweet Oriental Dream на Montale. Аромата е наситен, кремест, пудрен, дървесен, с ориенталски подправки, сладък и с пищна черна роза. Има лек ретро уклон, благодарение именно на розата и канелата. А толу балсама с агара му придават плътност, дълбочина, отлична проекция и съчетани с топлата ванилия и мед - усещането за уют и споделени мигове пред камината, са сигурни.

Avon Senses Coconut milk & Raspberry Shower cream

             Обичате ли кокос? А малини? Ако и сладките аромати, типични за пухкав маслен крем с пресни плодове между пандишпанени блатове ви звучи примамливо, непременно трябва да подушите този душ крем от новата серия Moon Milk на Avon Senses. Не само изглежда, но и ухае чудесно. 


             Наситен малинов и млечен, сладък и вкусен е този душ крем. Много ми напомня на онези концентрирани сокове от детството, които трябваше да се разредят. Не в лошия смисъл обаче. Хем е вкусен и ти идва да грабнеш лъжичката, хем има лека тръпчивост и сочност от червените плодове. 

четвъртък, 16 септември 2021 г.

Maybelline Sky high Mascara

             Maybelline всяка година пускат поне по една нова спирала и за мен почти всички дават сходен ефект. Насочени съм към придаването на обем основно. Различен е цвета на опаковката и разположение на зъбчетата на четката..... та като ви свърши поредната спирала, може да я пробвате. Поне мен рядко ме грабват с рекламите си. Но последната излезнала на пазара да си призная, ме изкуши. Спомням си пролетта, когато в Инстаграм видях ефект преди и след колко ме впечатли. Затова и не останах безразлична. Трябваше да я пробвам.


              Четката на Sky High е силиконова и с къси зъбчета, които вероятно за някои от вас ще се сторят неудобни за употреба. Именно с подобен вид на мен са ми любими обаче и години наред не посягах към такива с естествени влакна. Наистина мога да потвърдя че обвива всяка мигла и удължава мноооого добре!

неделя, 12 септември 2021 г.

Giza - имитационна парфюмерия

            Giza е любима моя марка не само за имитации на скъпи марки, но и изобщо. Защото за мен парфюмния свят е много цветен, красив и ви позволява да откривате нови светове. Нови запознанства с хора, споделящи същото хоби и изобщо е дълбока тази тема. Изучаването на ароматите е цяла наука и само онези с афинитет към всяка съставка, биха продължили да четат. Както и сайта ви посреща с надслов - Парфюма е емоция и невидимо въздействие!


            Не си купувам заради марка, а уханието е основното. При мен и флакона е водещ често, но там се обажда друга моя черта. Естет съм, затова и залитам към нерентабилния вариант от време на време. След години на проби и придобит опит в тази сфера, вече 15 изминаха, научих едно - не оценяйте парфюма по неговата цена, а само как ухае. Ако пък си харесате имитация на някои от фирмите, които се занимават с това, не търсете и купувайте оригинала. И обратното. Вече са станали толкова добри, че понякога именно бюджетния вариант ни е допаднал много и е възможно в скъпото събратче нещо да ни липсва.