петък, 6 март 2020 г.

Glow Recipe Avocado Melt Sleeping Mask и Pixi Milky Tonic

         Въпреки че зимата почти си отиде, температурите вечер все още падат и кожата има нужда от подхранване и хидратация. А и като цяло през всички сезони трябва да сме стриктни, ако държим на външния вид и да запазим свежия вид, еластичност и забавим процесите на стареене. Ето защо от месец съм отворила последните си попадения от бялата козметика и ползвам почти всяка вечер! Виждам много добри резултати, колкото и с маската на Origins Drink up Intensive, затова искам да ви споделя за тези два продукта.


            Ще си говорим за млечния тоник на Pixi с екстракти от жожоба и овес, както и за нощната маска на Glow Recipe с авокадо, мед и PHA. За сухата ми кожа се оказаха чудесни и спасиха положението от постоянната смяна на температурите последните седмици. Когато имам сухи и белещи се участъци, успокояваха почти мигновено и сутрин ефекта беше осезаем. Не само че е свежа и отпочинала, но и много подхранена. Мека, гладка, като напомпана!

сряда, 4 март 2020 г.

L' Oreal Serie Expert Volumetry Shampoo

             През 2019-та пробвах не един или два нови шампоана, но заедно с парфюмите и червилата, имам някакво силно желание да тествам различни и особено за обем. Все търся по-добри и едва ли някога ще открия перфектния. Досега само един ме е впечатлил истински и това е Pantene Repair & Protect.
            Имам хубава коса и слава богу не съм я боядисвала все още, но винаги има по нещо, което не харесвам и търся ли търся.... измиващ продукт, маска или пък масло за краищата. Но ако трябва да съм честна, съм най-претенциозна именно към шампоаните. Защото ако той не си свърши работата, при мен в повечето случаи последващата грижа не може да окаже кой знае каква роля и поправи щетите. Ако пък не е измил добре и придал форма, всичко друго е безмислено. И така днес ще си говорим за шампоана за обем със салицилова киселина от серията Expert на L'oreal. Ако няма плътност и виталност, е загуба на време да се мъчим да докараме до приятен вид. ;)


                Volumetry е създаден за тънките и лишени от форма коси, със склонност към бързо омазняване. Формулата обогатена със салицилова киселина и Intra-Cylane, нежно почиства скалпа от натрупването на мазнини, и оставя косата по-плътна и обемна от корена. Нежна грижа, която осигурява подвижност, лекота и жизненост! 

вторник, 3 март 2020 г.

Replay Stone Supernova EDP

           Затоплянето на времето ни кара да мечтаем за свежи и пастелни цветове, цветни аромати и леки материи. Желанието за промяна се засилва и търсим вдъхновение. Всеки от нас обаче го намира в различни неща от живота и често извън ежедневните дейности. Едни в готвенето, други в декорирането, трети в рисуването, а някои в типичните женски "страсти". И аз не съм далеч от тези групи. Обичам всичко, свързано с красотата, но в свободното време обожавам да готвя. Отпуска ме и независимо от резултата, продължавам с опитите за по-добър финал и вкус. Голям афинитет имам към подправките в кухнята, което може би се дължи и на любовта ми към ароматите. Ето защо винаги търся допирна точка с нещо старо познато, когато пробвам нова рецепта или пък козметичен продукт. Именно от пирамидите на парфюмния свят, се е зародила тази моя любов.


Essence d'Elle by Suddenly EDP

             Lidl този февруари ни изненадаха с лимитирана серия на техните аромати Suddenly по повод 14.02 и за цената от 10 лв за 100 мл, парфюмите си струваха всяка стотинка! Имаше мъжки и дамски, които са вдъхновени от някои луксозни марки. Дамските бяха Cacharel Amor Amor, Dior J'adore, Narciso Rodriguez For Her EDP, Armani Acqua di Gio, Good Girl на Carolina Herrera, Lancome La vie Est belle, D & G Light Blue, имаше и още един - забравих вече на кой беше имитация, но като цяло си заслужават. На места има закътани бройки по рафтовете и ви съветвам да обърнете внимание в случай че не харчите трицифрени суми за аромати. Трайни са, имат развитие и не ухаят на спирт, на евтино. Аз се изкуших и взех Essence d' Elle, който е сходен на For Her EDP (Narciso Rodriguez) и макар да не е 1:1, мога да кажа че дори без да го сравнявам с оригинала, е много добър като парфюм сам по себе си. На луксозно и стилно ухае.


            Началото му е леко остро и цитрусово. Усещам горчив бергамот и лайм, примесен с жасмин. Наподобява малко зелените чайове, но тези нотки отшумяват бързо и за секунди. Дават път на свеж и деликатен сапунен привкус, не евтин и мускусен обаче! Намек за орлови нотки с бели цветя, примесен с меки цитрусови акорди и даващ усещане за класа и вкус.

Празни опаковки - част 1 (2020)

           Първите два месеца от новата година изминаха неусетно и ето че вече сме март. Времето лека полека започва да се стопля и дори преди 2 дни прибрах някои пуловери. Смятам че зимата не си е тръгнала, но вече ми се носят свежи пастелни цветове и по-леки материи. А и козметично съм настроена на друга вълна сякаш. Успях обаче да приключа с някои продукти, та днес ще ви споделя какво ми е харесало и си струва да му се обърне внимание. :)
            Идеята ми беше това да са зимни празни опаковки, но в крайна сметка нито аз съм изхразходила всички от тях, нито студа си е тръгнал. ;) Та ето какво изхвърлих преди дни.