четвъртък, 9 юли 2020 г.

Avon Aloha Monoi Coconut & Tiare Flower

              Avon всяко лято пускат летни лимитки душ гелове и пяни, а също и парфюмчета, но тази ме изненадаха много със серията за тяло. Ако сте им клиенти отпреди повече от 10 год. и обичате кокос, вероятно си спомняте Tahitian Holiday? Онези двуфазни тоалетни води, които бяха в три разновидности и точно кокосовата на мен ми бе любима!

 
               Е, тазгодишната лимитка ухае почти 1:1 с нея и умирам от кеф. Съгласете се, че няма по-подходящ за сезон и морето мирис - кокос, тиаре и франджипани. Идеалния летен, плажен и ваканционен аромат. Затова си взех душ крема, скраба за тяло и лосиона. Триото ми носи страхотно настроение и с удоволствие ще си ги измажа до последната капка. Ухаят разкошно на кокосови орехи и тиаре, така че ще си представям как се излежавам на плажа всеки път, когато посягам към тях. :)

вторник, 7 юли 2020 г.

Какаов кекс с череши и горещо кафе

             Лятото тепърва започва, но един от най-вкусните и сладки плодове за сезона, е към края си. Все още се продават хубави череши и сега са най-вкусни. Затова ако обичате и ви се занимава да бъркате с миксер, този кекс е точно за Вас. Сочен, силно какаов, ароматен и обещавам изключително вкусен. Съчетах три любими мои рецепти, за да стигна до резултата и се получи превъзходен. С балансирана сладост, плодов акцент и любимото на много от Вас какао. А ако сте шокохолици, полейте с тъмен шоколад и се насладете на всяка хапка.


              В инстаграм вече споделих как да си го приготвите, но в по-кратък вариант. Тук ще отбележа подробно всяка стъпка и някои трикове, които съм научила покрай приготвянето на десерти. В случай че вие имате други и изпитани, споделете ми ги. Имам какво да уча.

Vandini Hydro & Sensitive Body Lotion

             Обичам да пробвам продукти за хидратация на тялото и когато видях, че Vandini имат нова линия и с веган състав, нямаше как да не си взема. Имах много любим лосион на Laura Vandini Pearl с частици за лятото преди години и тези веднага ми грабнаха око. Всъщност причината беше един от ароматите - виолетка! Обожавам как ухае и още щом я помирисах, го грабнах. Освен нея, купих и варианта с магнолия и бадемово мляко. Леко сладък и женствен, изключително красив и нежен! Има още 4 (Vitality - с цвят ванилия и масло от макадамия, Energy - с портокалов цвят и бабасу, Nutri - с розови венчелистчета, божур и арганово масло и Firming - с лотос, зелено кафе, кофеин и водорасли), както и душ гелове. Разделени са на типове кожа, така че можете да избирате не само по мирис, а и да се съобразите с вашите нужди.
              Виолетовия е за чувствителна кожа. С екстракт от виолетов цвят, оризово мляко и масло от шеа е. Абсорбира се бързо и не оставя мазни, лепкави следи. А уханието не е толкова бонбонено и пудрено, а цветно. Усеща се около час, но не пречи на парфюма.


                 Прави кожата мека и хидратира приятно, но не е подходящ за много суха кожа или ако просто харесвате по-богатите формули. Предвид изчистения състав, аромата също не се задържа дълго и това за лятото пък е добре дошло. Страхотен е за есента или пролетта.

понеделник, 6 юли 2020 г.

Eucerin Hyaluron-Filler Moisture Booster

                Eucerin е нова за мен марка, защото досега нищо тяхно не бях пробвала. И като за първа среща, впечатленията ми са много добри. Спечелих си от игра новия им хиалуронов филър, който е идеален за топлите месеци и неочаквано се харесахме, та вече от близо месец използвам почти само него. Преди 2 години Vichy пуснаха Mineral 89 попълващ буустър и ето че Юсерин ги последваха. С разликата, че за мен новия е по-добър и наистина хидратира. Варианта на Vichy за моята кожа е като вода и не прави нищо, докато ултралекия хидратиращ гел на Eucerin не само обещава хидратация до 24 часа, но и я дава.


              Незабавно хидратира кожата - изпитано след дълбокопочистващ гел и маска! По-плътна е на допир. Обещава й намаляване на първите бръчки, а леката текстура го прави предпочитан избор за летните месеци. Освен това е подходящ за всеки тип кожа (некомедонен е) и отлична основа за грим. Звучи добре казано, но дали прави всичко? За фините линии не мога да съм толкова обективна, но по другите параграфи е отличник.

неделя, 5 юли 2020 г.

Avon Artistique Iris Fetiche

              Avon са една от марките, на които много симпатизирам що се отнася до парфюми, червила и някои аксесоари. Не мога да се изкривя и да не призная, че в ароматите са много добри и имат страхотни попадения. Ако търсите бюджетни, но трайни и с развитие аромати, непременно разгледайте какво предлагат. Заслужават си предвид ниските цени, дори и повече!
            Последната им серия Artistique е вдъхновена от ириса, магнолията и пачули. Трите аромати са с хубавите имена Iris Fetiche, Magnolia En Fleurs и Patchouli Indulgence. Имам мостри на трите и пълноразмерен Ирис Фетиш, така че ще ви разкажа и за трите по малко.


             Iris Fetiche е чувствен, емоционален, пудрен и вдъхновяващ! За специални поводи, дълги вечери и дами с изкусителен характер. Дълбок, наситен, страстен и пудрен е. За хладните дни и силните моменти.

Dove Shower mousse with acai oil

                Душ пяните станаха популярни напоследък и много марки след Rituals, решиха да пуснат свои по-бюджетни версии. Някои са успешни, други не толкова или просто свършват прекалено бързо. Аз съм пробвала на 3 марки, така че надявам се да съм полезна малко или много с опита си. Днес ще ви говоря за най-евтината и която се намира не само в дрогериите, но и в хранителни вериги. Купих си я преди месец, когато в Кауфланд беше на промо цена от 5 лв и не съжалявам. Аромата, текстурата и усещането са страхотни.


                 Опаковката и дозатора са удобни, като сравнена с Rituals, тук не е с дупчица и да излиза под формата на гел. Дюзата е правоъгълна и изкарва директно пухкава пяна. Няма нужда да разтривате между дланите, а масажирате върху тялото. Лесно се контролира количеството и не продължава още цяла минута да излиза продукт, което я прави още по-приятна за употреба. Пяната на Kneipp е със сходна текстура, но струва двойно и не е по-добра, та тези на Dove си струва да се пробват.

Какво изразходвах тази пролет?

               Знам че на много от Вас са им полезни тези публикации и има защо. Когато си видял дъното на даден продукт, няма как да не си възможно най-обективен. Събрах цяло кошче през последните месеци, така че да се залавям за работа. Ще видите от всяка категория по нещо.


               Започвам първо с козметика за лице и тяло, а за финал оставям декоративната. :)
               Тази пролет кремовете за ръце ми вървяха доста. Двата коледни на Орифлейм успях да измажа едва преди 2 месеца. С ябълката беше рядък и не хидратираше добре, нo Chistmas wish ухаеше на борова гора и с плътна текстура. Чудесно подхранваше и овлажняваше, а и аромата ми допадна. Конопа нa The Body Shop ми е сред вечните фаворити. Ухае дори леко неприятно, но с него кожата ми е преобразена. Моментално облекчава много суха и зачервена кожа, така че за студовете е спасение!