четвъртък, 23 юли 2020 г.

Essence Berry on.... eyeshadow palette

               Топлите дни отдавна ни връхлетяха, но сезона на черешите отмина. И въпреки това, аз ще ви покажа тази палитра, защото е много красива и ..... защото посланието ме описва напълно в момента "Summer on my mind". И името "my cherry" толкова да й отива. :)
              Знам че е лимитка и не беше внесена тук, но си струва да обръщате внимание на колекциите. Точно там се намират големи съкровища за без пари! След като придобих Modern Renaissance, нещо в мен се отключи и започнах да обичам много тази топла червена гама. А и на сини очи, смятам че стои разкошно! Не на всеки отива, но трябва да пробвате. В точната комбинация и умерено, може да се пригоди да ви отива и откриете нови цветове, подходящи за топлите или студени дни.


            От зимата отлагам да ви споделя впечатленията си за Berry on eyeshadow palette, но напоследък я ползвам толкова често, че ще е кощунство да не й отредя достойно място тук. :)

сряда, 22 юли 2020 г.

Roberto Cavalli Eau de Parfum

            Портокаловият цвят е много ценна и красива съставка за парфюмния свят. Не напразно любимият Coco Mademoiselle и Gabrielle на Chanel са с луксозно портокалово масло. Подписа му няма как  да бъде сбъркан. Но не само в тези, а хиляди аромати го съдържат и има защо. Придава особен чар, чувственост, свежест и звучи скъпо!
 
             Днес ще ви разкажа за един сравнително бюджетен, но все пак стилен и от средно висок клас парфюм. Става дума за едноименния Roberto Cavalli EDP. Той съдържа африкански портокалов цвят, който му придава мистично, пудрено, балсамово и анималистично звучене. Стилно, присъствено и леко пикантно на моменти. Ориенталец от части, но премерено.


              В първият час създава като облак около вас. На моята кожа усещането е много сходно с ирис в комбинация с муск. И това веднага ме препрати към скоро тествания Iris Fetiche на Avon, за който ви писах. Няма го обаче онова дървесното, пудрено и монотонно. Наситен и без да сладни като току що изпечен кекс, без цитруси и женствени цветни нотки.

неделя, 19 юли 2020 г.

Nature Box Avocado oil Shampoo

               Nature Box е немска марка и навлезе на пазара ни преди повече от година, но сякаш не съм виждала много да се говори за нея. Предлагат 6 серии продукти за коса и тяло (маслина, кокос, авокадо, бадем, макадамия и нар). Концепцията им е в опазването на околната среда и животните, затова и влагат 100 % натурално студенопресовани масла, които са щадящи към косата и кожата, и са веган. Не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители. Освен това се грижат и за доброто настроение.
               Старанието им е да ползват максимално рециклирана пластмаса и всяка опаковка е изработена от 25 % такава. Компанията не отстъпва и когато става дума за социална отговорност. "Nature Box" сътрудничи с международни организации за развитие и подкрепа на местни фермери, които се занимават с устойчиво култивиране на суровини. Като за начало немската козметична компания може да се похвали със сътрудничеството си на две места - в Нигерия и Индия.



                 Един пример за устойчивото производство е на растението гуар, което от 2017 г. е сред съставките в продуктите на "Nature Box". Компанията подкрепя фермерите в Индия, разположени в пустинната област Биканер в щата Раджастхан. Те са обучени да отглеждат гуар, а в замяна на това получават подкрепа, като например възможността да отглеждат собствени зеленчукови градини.