четвъртък, 14 януари 2016 г.

Pirin Dream 30+ Подхранващ околоочен крем

        Pirin Dream е българска и сравнително нова за мен марка. Чела съм за тях отдавна, но почти не съм срещала техни продукти. Миналата пролет имаше разпродажба в магазин, който затваряха и наличния асортимент ме накара все пак да пробвам нещо. Всичко беше с дълъг срок на годност, затова и всъщност си купих, а и бях любопитна. Взех серума за очи, който всъщност дадох на майка и този подхранващ крем. Него оставих за себе си, понеже се води за суха и чувствителна кожа, каквато е моята. Продавачката твърдеше, че серума бил за мен. Само че нямаше как да обори моето твърдение. Вярно, че според производителя не е за моята възраст крема и се води за ефективна борба с бръчките, но годините вървят и едва ли ще ми навреди. Пък и серума ми се стори, че няма да е достатъчно хидратиращ. Напоследък усещам как се събуждам със сух контур, който ми и опъва някои дни. Но стига празни приказки, ето какво мисля за този крем:



        Подхранващия крем за очи е в много стабилна пластмасова опаковка. Напомня ми на някои от луксозните марки дори. Клинично тестван е. Съдържа мурсалски чай, българска роза, дива гулия, хиалуронова киселина, REGU-AGE и витамини А, Е и Д-пантенол.
     



        Стандартните околоочни са по 15 мл, а този е 25. Крема на Билка с мавруд също беше толкова и използвах 6 месеца, така че ще стигне за доста дълго време и Pirin Dream. Срока му е до края на 11.2016, затова не ме притеснява. Дотогава със сигурност ще е приключил. Засега го ползвам вечерно време и понякога като дневен, но когато ще излизам и се гримирам, посягам към гел, за да нямам проблем със сенките.


      Текстурата му е много плътна и гъста. Прилича на синята Нивеа, дори е по-плътен от нея и повече се доближава до някои масла за тяло. За мазни кожа вероятно ще е прекален и няма да се хареса, но за сух контур е чудесен или поне на мен ми се отразява много добре. Не попива веднага след нанасяне. На сутринта обаче се е абсорбирал напълно. Аромата му е почти идентичен с кремчетата на Nivea. Не е много силен, но и не е едва доловим. При мен не предизвиква дразнене.



       Ползвам го от около месец и половина, ето и колко съм измазала за този период:


      Относно ефективността му, смятам че наистина работи. Сутрин кожата ми в зоната е мека, гладка и ми е много комфортно. Не усещам да ми опива. Върху тъмните кръгове не виждам промяна, но и той не е насочен главно в тази насока. Подхранващия ефект е на лице, което за мен е важно и покупката ми се оказа успешна. Много приятен продукт. Бих пробвала и серума някой ден. Цената му беше съвсем прилична, от рода на 5-6 лв. Струва си да пробвате, ако имате много сух околоочен контур.


       Какво друго бихте ми препоръчали от марката?

вторник, 12 януари 2016 г.

Circus Confetti

      Circus confetti е един от най-сладките глитъри, които имам в колекцията си. Essence ги бива в правенето на подобни лакове. Имам доста добри попадения в тяхно лице. Мисля че стои много бонбонесто в комбинация със светли пастелни цветове и особено изпъква на бял фон. От дни ми се носеше бебешкосин крем и сметнах, че с него ще се получи симпатично.  Първоначалната ми идея беше за зимен и снежен маникюр със снежния топ Mountain calling, но с тази ярка база, реших да е нещо различно. Повече му приляга разноцветен глитър.



       Използвах яркосин небесен цвят, а именно тази лимитка на p2 What's up baby 010 free of mind! Много покривен и дори на един по-плътен слой може да мине. Има огледален блясък почти и самостоятелно.




       Белият крем този път е Brooklin 03. Не е никак лош между другото. На 2 слоя е идеален и като се има предвид цената му, може да се мери и задмине доста по-скъпи. Препоръчвам го! Трети ден не е помръднал дори от връхчетата ми. Знам колко трудно се намира качествен бял лак, затова отбелязвам.


      Вие разбира се можете да ползвате и друг цвят под него. Нещо зелено, бледорозово или прасковено, сиво, бежово.



понеделник, 11 януари 2016 г.

Любими продукти за 2015 г.

        През последните 2 седмици в блог и влог пространството се появиха доста постове и клипове за любимци за изминалата 2015 год. Макар да нямам навика да пиша такива публикации, всъщност ми минаха през ума доста неща от наличната козметика, които много харесвам и бих купувала отново, та си нахвърлих през свободното време и ето кои са моите фаворити, като ще ги разделя на категории.



           Първата е с продуктите за тяло:

       1. Ексфолианти за тяло Рефан - имам не една или две публикации за тях и съм пробвала 5-6 вида. Страхотни аромати, плътна захарна текстура и чудни за премахване на грубата кожа. Не са от най-икономичните, точно обратното, но пък цената им позволява често подновяване.


       2. Масла за тяло The Body Shop - знаете колко харесвам марката, а маслата им са ми сред любимите продукти изобщо. Много плътна консистенция, супер хидратиращи и подхранващи с изкушаващи аромати и докато мога, ще продължавам да си купувам от тях. Не са бюджетни, но ефекта на сухата ми кожа, не може да се сравни с почти нищо друго.



       3. Млека за тяло Yves Rocher - от леките текстури, млеката за тяло на Ив Роше ми станаха фаворити през последните 3 години. Бързо попиват и се разнасят лесно, не оставят мазен филм, но в същото време чудесно подхранват и хидратират. Ухаят много добре и изобщо само хубави неща мога да кажа за тях. Те са и по-бюджетни. Още по-евтини и никак нелоши, са и млеката на Cottage. Имам с виолетка и с монои, страхотни са и двете. Не оставят слой и за топлите месеци от годината, са екстра.


       4. Крем за ръце The Body Shop Hemp Protector - с неособено приятен аромат, но пък ефекта за сухите ми ръце е несравним. Дълготрайна хидратация и предпазен слой. Текстурата му е като масло. Ако сте с много суха кожа, препоръчвам да го пробвате. Приятелка го взе по моя препоръка и наскоро се сдоби с още една опаковка, каза че е най-доброто пробвано до момента. Аромата на нея и хареса доста. Цената му отново не е приятна, но е ефективен.

   
         Друг мой любим крем за ръце и стъпала, е Avon Planet Spa Egyptean Secrets with Water lily extract. Текстурата му е между масло и балсам. На пипане е много мека и пухкава. Светкавично омекотява и хидратира сухата и груба кожа. На стъпалата ми, когато петите са изпръхнали и буквално закачат, от едно намазване вечер, сутрин ефекта е видим. А ръцете ми стават като копринени. Оставя филм, но пък действа безотказно. Да не говоря за аромата, че е райски. Лилията е леко с ориенталски привкус. Напомня ми на Tesori d'Oriente. Много ме е яд, че отдавна го спряха. Прекрасен негов заместител може да е крема с шеа от същата серия. Той обаче мирише по-силно и тежко, това е и причината да не могат да го ползват много хора.


      Обожавам ексфолиантите за стъпала и когато усетя, че кожата ми там е загрубяла, посягам към този продукт. Това лято лимитката с ананас на Avon толкова ми хареса и се запасих с 2 броя. Мирише разкошно и прави петите меки и гладки.



       5. Душ гелове Tesori d'Oriente, Palmolive Cherry Blossom, Balea - тук няма да съм многословна. Със сигурност не са единствните марки, които харесвам за душ гелове, но за тях се сетих. Говорила съм ви за Тезори, а черешовият цвят на Палмолив ми стана любим с разкошния си и подобен на виолетки аромат. През лятото пък се влюбих в Paradise Beach. Наистина мирише райски тропично!


        6. Yves Rocher 24H Anti-Perspirant Lotus Flower from Laos - от всички рол они и део спрейове против изпотяване, това е единственото, което успява да ме предпази. Аромата му е много свеж и приятен. Единственото по-голямото количество, излизащо от ролката ме дразни, но се примирявам предвид ефективността му. Взех случайно, но се оказа находка. Препоръчах на приятелка, която също се съгласи, че с нищо друго не е била така предпазена. Тя е пробвала почти всичко от дрогерията, така че опита й със сигурност е по-голям от моя в тази област.

        Продължавам с декоративна козметика:

       1. Oriflame GG Supreme Length Mascara - любима и номер 1 спирала за миглите ми. Силиконова четка, която много добре извива, разделя и удължава. Стигала ми е понякога почти за 5-6 месеца една опаковка. Не се рони и свалям вечер непокътната. След спряната Lash Fascination, тази се оказа почти идентична. За съжаление скоро разбрах, че и нея са махнали. Та сега ще трябва да си търся нова. Нямам нито една в запас, затова и не я виждате на снимките. Но пък в момента ползвам Estee Lauder Sumptuous Extreme, от която преди изразходих 2 минита и харесвам, та включих нея.


       2. Oriflame Perfect Fusion Foundation - не е изненада този продукт, защото напоследък сякаш доста писах за него. Почти съм към края на опаковката си. Оказа се най-ползваният от колекцията ми, макар да имам 6-7 други. Със средно гъста формула, подобна на плътен крем е. Покривността му е средна, като изравнява тена, не изсушава и ми издържа почти цял ден. Добра основа ми е за следващите продукти. Аромата е хубав, цената нормална. Определено пак ще си купя от него. Много съм доволна и от още 2 фдт на Oriflame - GG Long Wear Mineral, GG Mineral Therapy, но т.к. реших да избера само един, посочих най-често ползвания.

       3. Golden Rose Dipliner - тази есен си взех хвалената очна линия на Golden Rose и не сбърках. Не е от супер наситените черни, но за мен е достатъчна. Лесно се работи с нея, не мърда по цял ден и е почти без пари. Любимата ми Essence Superfine Eyeliner свърши след година и половина експлоатация от моя страна, но мекият й накрайник, ме накара да я сменя.

       4. Essence Oz the Great and Powerful Powder - това ми е трета опаковка, последната която имах и пак бих взела, ако я намеря. Фиксира много добре грима ми, стои супер естествено с фините си блестящи частици и издържа цял ден. Безупречна е кожата ми с нея. Мога да я сравня донякъде с Guerlain Meteorites, с разликата че е фино смляна и блясъците й са по-меки, незабележими. Не мога да не споделя и коледните метеорити Flocons Enchantes. Обмисляна и желана покупка бяха, но не съжалявам и за миг. Скъпо удоволствие, което обаче си струва!



      От лесно откриваемите пудри и бюджетни, харесвам антибактериалната на Импала. За контур пък освен NYX Taupe, който пропуснах да снимам, никак не лоша се оказа и Catrice Sun Glow Mineral Bronzing Powder.


       5. MAC Soft and Gentle - имам много хайлайтъри, но тази покупка от лятото ми е сред топ продуктите. Страхотен златен воал прави, много красив блясък и мокър ефект придава. Може да се носи и много леко нанесен, но позволява и напластяване. Не споменавам Mary Lou, защото него имам отдавна, той също заема едно от първите места. Бих посочила и бюджетен вариант, като това определено ще е Essence Cindarella. Той е със студен розов подтон, за разлика от топлия на МАК. Неговия ефект е като заскрежен, но също много красив! Elf Baked Pinktastic също преоткрих последните месеци и препоръчвам с 2 ръце.



      6. Milani Baked Dolce Pink - имам 4 ружа от серията, като 2 броя са точно от цвета Dolce Pink. Мога да кажа, че е почти най-употребявания в цялата ми колекция. Почти съм го презполовила първия. Придава разкошен свеж розов цвят на бузките и ги обсипва с милион едри блестящи частици. Не е от най-трайните, избледнява през деня, но го обожавам. Coralina също харесвам много. Винаги някой ме пита какъв ми е ружа, особено когато съм с Bella Rosa пък. :) Недостатъка им е разпрашването и възможността от лесно прекаляване, ако сте много бели, но свикнете ли, все посягате към тях. Flormar Pretty P115 заслужава да бъде споменат и той. Освен розовото, прасковеното е втората гама, която предпочитам за бузките си. А този руж на Флормар е толкова хубав, че задължително трябва да го имате. Не толкова кораловата, колкото другата част е страхотна за контур! Приятелката ми, за която го купих лятото, вчера ми показа опаковката си - видяла е дъното й, а е от хората които не слагат много грим.

        Много труден беше избора ми за червила, защото не е лесно да посочиш няколко сред 90 броя и като си харесваш почти всичките. Но все пак се постарах да включа от стандартните гами - неутрални, червена и бордо.


       7. Catrice Luminous Lips "120 Wood Rose Propose"- прекрасен ежедневен кафяв нюд с фини частички, балсаместа текстура която не подчертава недостатъци и.... презполовила съм го, какво повече да кажа? Обожавам и 210 Pinкadilly Circus от черните гилзи, което също ми е на свършване.


           Maybelline Hydra Extreme 173 Windsor Rose - жив и здрав да е този, който насочи вниманието ми към тази серия. Със затворени очи нанасям, такава мека текстура и комфортна има, че мога да нося само него. Ако сте със сухи устни и нямате навик да сте постоянно с огледало в ръка, искате неутрален ежедневен крем в розовата гама, непременно погледнете тази серия. Пигментацията им е много добра. Има цветове за всеки вкус и струват само 6 лв! Друго любимо ежедневно розово ми е Avon UC Absolute "Pure Peony", както и Lancome 302 Voile de rose. Те са идея по-непигментирани, но са идеални за нанасяне в движение и без огледало. Също меки и много комфортни, чудни за сухи устни.



           NYX Round Lipstick "Chic Red" - формула, пигментация, трайност, цвят... всичко в това червило е на ниво. Трябва молив, за да не се разтича и да стои перфектно, но съм влюбена в него откакто го купих. От ярко и доматено червените, също обичам Essence Home Sweet Home "Red-y To Relax", него нося през цялата година. Както и p2 Pure Color 090 Red Square.


           Натрупах доста червила в лилавеещо и бордо, но ще посоча Rimmel Long lasting 120 Cutting Edge предвид качеството за цената му. Със средна 5 часова трайност, формулата му не е прекалено суха и е добре пигментирано. Всъщност челно място заслужават номер 09 и 107 от Kate Moss, защото ги имам от години и съм посягала повече към тях.


           От лилавaта гама, харесвам много Avon UCR Rubbies "Princely Plum" - не е особено пигментирано, иска напластяване и подчертава недостатъци, но пък формулата и цвета му, са ми любими. Не е прекалено vampy. А от лесно откриваемите и бюджетни на нашия пазар, непременно погледнете Golden Rose Vision 125.


           Май оставих най-най обичаното за "десерт". Не е тайна, че запазената ми марка е малинови устни и с нея обирам много комплименти. Revlon Cherries in the snow - всичко в това червило обожавам. Формулата, цвета, трайността, наситеността.... номер 1 е за мен! Стои фантастично. От леко пигментираните и ежедневни цветове, когато искам малинени устни, посягам към Essence 07 Miracle Sparkling. Има много красиви блестящи частички и е меко.


           Глосове не ползвам почти, но за да не оставям "дупка", носих през лятото тези кремове на Essence и ги харесвам. Ярки, много наситени цветове с красив матов финиш и доста трайни.


          8. Четки за грим на Zoeva - тук ще съм кратка, защото ви надух главите със Zoeva. Откакто се сдобих с четките ми на немската марка, почти не посягам към други. С тях се научих да се гримирам. Те ми "дадоха" това, което мога сега. От останалите си, Expert-a и четката за пудра на Екотуулс също ползвам доста често + кабукито на elf. Тук е момента да вметна и за почистващото средство, което открих скоро, благодарение на една дама и това е немския сапун за петна Weisse Kernseife заедно с яйцето от bornprettystore.com. Сапуна единствено успява да почисти безупречно четките ми за фдт и да ги направи като нови. Освен в ДМ, го срещам напоследък и по доста хранителни магазини, цената му е около 2 лв.Яйцето пък е идеално за разтъркването на четките, много по-стабилно е от онова на Ебелин, което върши работа само за тези за очи.



          9. Too Faced Chocolate Bar - тук не мисля, че има нужда да казвам изобщо нещо. Най-ползваната ми палитра е! От по-бюджетните, Zoeva Cocoa Blend безспорно заслужава вашето внимание, ако носите сенки в неутралната /кафява/ гама. Много са добри всички палитри на Zoeva, които съм пробвала и имам. Наситени цветове, трайни и лесни за работа.


        10. Catrice Gel Finish Top Coat/HK Girl Fast Drying Top Coat и Avon Gel Finish "Iceberg White" - имам прекалено много лакове и почти всички си харесвам много, но най-често през последните месеци посягах към белия крем на Avon, затова и той заема класацията. С него направих и коледните си маникюри. От топ лаковете се влюбих в гел топа на Катрис, от който взех втора опаковка (първата получих от вносителите), а от по-скъпичките топа на HK Girl макар и с неособено добре впечатления в началото предвид цената му, всъщност не спрях да ползвам и не съм посягала към Poshe от месеци. Съжалявам, но не го намерих за снимките.


       Пропуснах най-важното и това е базата, а именно Eveline 8 in 1 Total Action. С това нещо се родих. Ноктите ми растат като луди, лака ми трае много, здрави са и това е причината да го изхабя до последната капка. Разреждала съм го един единствен път. Вече имам нова опаковка.



        11.  Дълго се чудих дали да включа коректор за под очите, но истината е че напоследък не съм толкова капризна към този продукт. През изминалата година ползвах 4-5 и няма такъв, от който да съм разочарована. Изхабих отдавна писалката на Essence, но пак бих я купила, макар механизма й да прави въртели в началото. Лек е, стои естествено, обаче успява с невидима пръчка сякаш да замаскира тъмните кръгове. Друг подобен, но по-воднист и лек е Oriflame The One. Останалите ми са от по-покривните и всички ползвам еднакво. Писалката на Golden Rose Liquid Concealer, Maybelline Fit me & Instant Anti-Age Effekt. Този на Golden Rose ми идва малко сух и не стои особено естествено, но за парите си е ок. Идея по-покривен и по-кремообразен е Fit me. Instant Anti-Age е идеалния.


         12. Моливи за устни и очи Avon - повечето ми моливи в козметичната чантичка са на Avon и към тях посягам често или когато реша, че ми се ползват. Супершок са ми биле винаги на сърце, но трябва подложка и без сенки, винаги ми се отпечатват на костта. Самостоятелно и без проблем нося обаче Glimmerstick и тези от 24k Gold. От дрогерийните препоръчвам на Rimmel Scandaleyes Kohl 003 Brown. Бетон е през целия ден.


     За устни - Red Brick, True Red & Pink bouquet, са ми презполовени. Прецизно и лесно оформям контура с тях, издържат прилично, формулата е идеална и най-важното, че не се подострят (самоподострящи са).


         От грижа за кожата на лицето избрах да "номинирам" следните продукти


         1. Мицеларната вода на Garnier - не помня дали отварям 3 или 4та опаковка. Доволна съм как се справя с почистването на лицето ми, не дразни очите и не пресушава кожата. Бутилката е 400 мл и за мен е много икономична. Ползвам една почти половин година. Запасявам се като има намаление.

         2. Маската Avon Turkish Thermal Spa (скоро изразходих и я изхвърлих) приключих наскоро, а вече няма по каталозите, така че е малко безмислено да я включвам, но определено беше най-доброто за кожата ми. Интересният подправков аромат, страхотното почистване и ефективността й върху пъпките. Всъщност като нейн заместител бих препоръчала маската с МММ пак от Planet Spa, както и от Oriflame Swedish Spa. Тези маски също ми се отразяват много добре и пак ще купя някога заедно с крема за лице от спа серията на Орифлейм. Прекрасен е за суха кожа и зимата!
         3. Обожавам триците за лице на козметика Христина. Не ми трябва никакъв друг ексфолиант като се замисля. Супер евтини, ужасно икономични, а с ефект като за 10 пъти по-скъп продукт. Ухаят силно, но готино, кожата ми е като кадифе след употреба, почистват идеално, но изобщо не изсушават. Просто..... сте изпуснали много, ако не сте ги пробвали. Предложиха ми ги случайно като студентка преди 4 години, а от тогава не спирам да си ги поддържам. Пробвала съм седефените, оризовите и скоро ще отворя тези с пшеница. Нямам търпение да приключа последната опаковка, за да си купя от новите. Искам кокосовите, с кайсия и костилки от праскова. Можете да ги разгледате тук,
          4. Крем Здраве - пъпки и всякакви подобни гадории завяхват с него и излизат на повърхността само след едно намазване. Не ми трябват стикове и SOS терапии. Кутийката струва 2 лв, а върши толкова добра работа, че не съм си и помисляла да го сменям с друго.
         * снимала съм го с кремовете за ръце по-горе

         5. Realash - не знам дали трябва да е в тази категория серума за мигли Realash, но не го виждам при гримовете. Последната година и 3 месеца имах възможността да пробвам старата и новата формула. Миглите ми определено станаха още по-плътни, дълги и поставянето на спирала ставаше за минута. С лекота постигах страхотен кукленски ефект. След известно време пак се връщат към нормалното си състояние, т.е. иска се постоянство.


        6. За устните няма да е изненада, че и аз избирам балсама Nuxe Reve de Miel. Много плътен е и прилича на сух "меден" вазелин, отколкото на балсам. Оставя предпазващ слой, който се задържа дори след ядене. Нанесен вечер, сутрин е почти непокътнат. Идеална основа за напукани устни или просто за капризни червила. Много е икономичен, така че цената му от 20 лв е напълно оправдана. Ако имам стърчащи кожички и го нанеса сутрин, над него червило, вечер при сваляне на остатъците, устните ми са перфектно гладки и меки. От по-бюджетните, посягам често към Nivea Lip Butter Vanilla & Macadamia. Мирише много вкусно, прави устните меки и гладки, но след като изчезне, пак има нужда от нанасяне. Относно състава ви е ясно, затова и не помага като Reve de Miel.
       

         7. Regal Washing Gel Magnolia Extract - от години винаги имам по една опаковка от този гел. Мирише свежо, измива добре грим, не изсушава и е бюджетен. Харесвам като цяло продуктите на Regal за ценовия си клас.


         8. The Body Shop Silky Cleansing Oil with Camomille - преди няколко месеца приключих първата си опаковка от това олио. Стигна ми за 8 месеца, ако не греша. Не измива перфектно грим, но все пак се справя задоволително и факта, че кожата след употреба е мека и подхранена, ме кара да продължа с него. Имам и бюджетен вариант, олиото на Balea, но него ползвам от сравнително отскоро.

         Останаха още 2 категории - парфюми и продукти за коса, ще гледам да съм кратка.
        Имам много парфюми, но избрах само 3 и всички са от зимните. Напоследък най-ползван се оказа Dior Midnight Poison, класиката Coco Chanel вероятно никога няма да ми омръзне, а виолетките в Insolence EDT, EDP & Eau Glace на Guerlain и трайността му, ме оставят безмълвна.
     

         Продукти за коса - през 2015 започнах да обръщам внимание на професионалните марки. Още през 2014 всъщност се сдобих с най-любимото ми олио и това е Beauty Elixir на Orofluido, марка на Revlon е. Имам отделен пост за него, не мисля че има нужда повече да пиша. Мириса му ме опиянява буквално и ме пренася в Ориента, косата ми е преобразена след него, супер плътна, здрава и лъскава. Много икономично е. Взех го в комплект с блестящ крем за тяло, който е най-луксозният такъв продукт, който съм ползвала. Опаковката, ефекта.... всичко в него е на ниво!


          Напоследък заобичах и Moroccanoil от по-леките текстури. Неговия аромат е подобен, прави косъма лъскав и някак здрав. На пипане косата е мека и гладка, не утежнява и е също икономичен продукт. Спрея за блясък на марката не е лош, но предвид цената му, не усещам да прави чудеса и не бих си купила пак. Терапията ми е достатъчна.
           Това са моите любимци. Ако съм пропуснала да спомена някъде нещо и ви интересува, пишете ми и ще се поправя.