събота, 7 юли 2018 г.

Bonilash - серум за мигли

         Очите ни са прозорец към света и огледало на нашата душа. Не напразно е казано, че те говорят най-добре за човека. Затова са и онази част от нас, на която първо се "спираме" при запознанство. И по тази причина, ние дамите държим много на тях. Стараем се да ги подчертаваме така, че да покажат най-доброто от нас. Дори когато нямаме много време, спиралата не я пропускаме. Защото се нанася за секунди, а прави чудеса - отваря погледа и окото като цяло. Но не всички сме надарени с гъсти и дълги мигли, затова се налага да прибягваме до малки хитринки и "откритията" на козметичната индустрия.
          Такова са серумите за растеж. Аз вече съм пробвала 2 пъти Realash, а днес ще ви разкажа за по-бюджетен вариант - Bonilash. Той съдържа bimatoprost, което е основното активно вещество, ефикасен стимулатор на растежа на миглите. Има положителен ефект върху дължината и плътността им, засилва ги и прави естествения им цвят по-наситен. Биматопростът действа на корена на миглите, като раздразва фоликула и активира неговия растеж. Стимулира образуването на нови. Останалите съставки урея, биотин и пантенол пък помагат за хидратацията, подхранването и успокояването.







             Опаковката на Bonilash е стандартната за този тип продукт - прилича на очна линия с тънка четка, но в случая е за нанасяне на гелообразна прозрачна формула.


              Няма аромат, но се усеща леко пощипване и като парене малко след поставянето му. Това не предизвиква зачервяване или каквото и друго да било. Вече го използвам от 2 месеца и не е имало проблеми. Нанасям го не само по линията на горните, но и под долните мигли. Реших да си направя експеримент този път, за да видя дали ще има ефект и при тях. Не съм забелязала обаче да има промяна. Имайте впредвид, че производителя изрично е указал на кутията да не се нанася по долните мигли! Както и да не се ползва при раздразнена кожа и след операция или непоносимост към някоя от съставките.


            Както подейства Realash преди години, така е и с Bonilash сега. По-дълги, по-гъсти и лесни за "контролиране" мигли. Не съм забелязала да падат. Спиралата се нанася много по-бързо и подрежда за секунди, не се налага напластяване. Моите не са от най-късите, но ще ви оставя да прецените как изглеждаха преди да започна серума


                                       и как изглеждат сега (2 месеца по-късно):


             Дори без да съм сложила спирала, видимо се забелязва разликата.


           Сега със спирали, които преди да започна употребата на серума бяха да не кажа ужасни за мен (разрошваха и спластяваха или друго), получавам прекрасни мигли и то за минута!


          Ефекта разбира се ще трае докато ползвате продукта и малко след него може би, но както знаете - няма вечни резултати. Трябва си постоянство. А опаковката стига за около 3-4 месеца.


           Определено останах доволна от Bonilash и го препоръчвам на дамската аудитория с къси и редки мигли, които искат да привличат с поглед! А защо не и ако искате просто да ги подхраните и уплътните?


           Цената на опаковката е между 45 и 55 лв, зависи дали има намаление.
           Моят спечелих от игра във форум "Бг мама".

петък, 6 юли 2018 г.

The Body Shop Banana Shower Cream

              The Body Shop тази година обогатиха асортимента си от продукти за тяло като прибавиха нова серия с банан, каквато имат в грижа за косата. Аромата на душ крема е идентичен с този на шампоана и маската. Не съм пробвала йогурта и маслото, но предполагам че е същия.


              Текстурата е кремообразна, типична за душ кремовете. Прави мека пяна, но не е пухкава и обемна. Важното е обаче, че е грижовна към кожата за тялото и не изсушава. Запазва нейната влага. Обичам да го нанасям директно с ръцете си, а не с гъба. Мек и нежен е, обвиващ в страхотно ухание! Не остава след баня обаче.



              А аромата е точно като на вкусните банани Dole от Еквадор. Сочни и много сладки, с кафеви петънца. Органични са плодовете в серията Banana. Сякаш сте направили на пюре хиляди от тях и сте го сложили в тази тубичка.


           Както знаете, марката работи с хора от бедни региони, които се издържат от събирането на продукцията, производството на масла и други съставки. Тук историята на партньорството на The Body Shop е с експерти от търговската организация Ел Гуабо и повишава техния жизнен стандарт. Те се намират в биосферата Macizo del Cajas в югозападната част на Еквадор. Тази организация също помага на жените, за да имат равни права с мъжете. Купувайки продукти от серията за коса, подпомагаме живота на всички тези хора. Ето затова я обичам марката и често си купувам продукти от тях. Цените им са по-високи от дрогерийни, но има защо. Веган са и използват хубави съставки.




            Душ крема е на цена от 9,90 за 250 мл, а малкия 60 мл струва 4,90 лв. Има и йогурт за тяло, който е 17,90 лв. Маслата за тяло, доколкото разбрах, ги няма засега. А ако заредят тези сетове, ще съм много щастлива и взема заради сладурския несесер!


четвъртък, 5 юли 2018 г.

Avon Mark Gel Shine nail polish - Contrast Boost, Golden Eyes

          Avon всяко лято пускат разни лимитирани продукти в категорията декоративна козметика и за мен тази година откритие са 5-те блестящи цвята от лаковете за нокти Mark Gel Shine, а именно Contrast Boost, Golden Eyes, Over Intesified, Pop Art, Sparkle Lens и Exposure Boost. Суочове на всички можете да видите тук, а аз днес ще ви покажа първите два.


           Contrast Boost е разкошен светъл тюркоаз с фини златисти частички. Толкова красив морски блестящ цвят и с почти метален финиш, не бях виждала скоро. Покрива идеално на 2 слоя, нанася се като масло и не оставя черти. Бих го носила дори и през зимата. Напомня ми и на заскрежено и на Zoya Fei, но тя е по-тъмна и подходяща за студените месеци.

   
            Golden Eyes е със същите характеристики и идеалната среда за хубаво злато, което не прави ръцете по-жълти и мръсни. Нито пък циганее. Него също бих сложила спокойно през есента и зимата. Би се съчетало с червено, лилаво и горско зелено.


             Много се колебаех дали да ги нося и двата, макар златното да е акцент, но смятам че си паснаха и се получи интересна комбинация. А с тези еднорози, е още по-готино!


                       Стикерите са от тук, а бялата основа е Farmasi 02.


            Лаковете поръчах миналия месец, но ги има намалени и в настоящата брошура по 3,99 бройката.

вторник, 3 юли 2018 г.

Рим - вечният град

          Здравейте.       

          Както ви обещах, продължавам с разказите за посетените от мен градове в красивата Италия. Днес ще си говорим за града, познат на всеки от Вас - Рим. Величествен, могъщ, приказен, античен, многолюден и богат на средновековна история. Той съществува от цели 2800 години. Ненапразно е наречен вечният град!


          Рим е най-големият град и столица на Италия. Разположен е на реките Тибър и Аниене, и има площ от 1287 км. Жителите са около 2,9 млн и почти още 3,8 млн живеят в района му. Бил е столица и на Римската империя, която е най-могъщата и голяма съществуваща империя в класическата западна цивилизация.


           Ако за Флоренция не биха ви стигнали 2 дни да видите основното, тук няма да са ви достатъчни и 5. Необятен е този град! Разбира се, в случай че не искате да препускате като коне, които ги бият с камшици. :) За да е пълна насладата, отделете си по седмица за всеки по-голям град и всяка година опознавайте нов. Но не бива да правите твърде дълъг застой на едно място..... оставяйте по нещо и се върнете отново. Италия е любов, мечта и копнеж!


            Като започнем от Фонтана ди Треви, минем през Колизеума, цветния площад Испания, луксозните бутици с последни и дори бъдещи колекции, стигнем до малките улички, криещи в себе си изненада след изненада. Всяка напомня, че това не е просто град. За мен е история!


            Да отидете в Рим и да не хвърлите монета във Фонтана ди Треви, е като да дойдете в Италия и да не ядете паста и джелато. Задължителна спирка! Построен е през 1762 г. от Николо Салви, а скулптурите са дело на Пиетро Брачо. В центъра му е фигурата на бог Нептун, а от двете страни женски фигури, които са символи на изобилието и здравето.


             Името му произтича от старото наименование на района - Требиум. Треви, защото го свързва три улици. Наричан още и Изворът на девицата, което се свързва с легендата за млада римлянка, която показала извора на жадни войници.



              Казват, че ако хвърлиш монета с дясната си ръка през лявото рамо и тя падне във фонтана, някога ще се върнеш отново в Рим. Две са за (семейно) щастие и три, ако искате скоро да се ожените (или разделите завинаги).


             Всеки ден в района е препълнено. Хиляди хора минават от там, а във фонтана се хвърлят монети за хиляди евро. Събират се веднъж в месеца със специални "прахосмукачки", а с паричките се дава топъл обяд на бедните.


             Друго предпочитано и любимо място на туристите, е площад Испания. Испанските стълби са разположени между него и площад Тринита деи Монти. Монументалните 138 стъпала, са били обновени последно през 1995 г. Днес са пазар на цветя.


               Площада бива наричан още площадът на пеперудата, т.к. има форма на пеперуда. Около него има невероятен поток на хора. От всяка уличка сякаш извират като мравки. Много магазини и бутици в уличките край него, кафета и ресторанти.....



           На площад Испания се намира и "грозният" фонтан Баркача. Според легендата, папа Урбан VIII поставя фонтана на мястото, т.к. е бил впечатлен от лодка, довлечена от придошлите води на река Тибър. Формата е на наполовина потънал кораб и от него можете да си налеете вода от древен римски акведукт.


            Освен стъпалата, моето внимание бе привлечено от този магазин за чай BABINGTONS, който е разположен от ляво. Но всяка сграда в Рим, има своя чар и история!



            Чаения ресторант също има история, но от отзивите на посетители разбрах, че чайовете не са чак толкова вкусни и са доста надценени. Храната също. Запазили са го автентично, но толкова.


            Обикаляйки около пл. Испания, посетихме препоръчаното кафене на улица Кондоти в бароков стил "Греко". Мястото е истинска художествена галерия. Това е едно от най-прочутите и посещавани кафета в цял свят. Кафето си там са пили знаменитости като Ханс Кристиан Андерсен, Джордж Байрон, Йохан Гьоте, Стендал, Феликс Менделсон, Франц Лист и много други.


               По стените на залите му са подредени картини и скулптури на прочути майстори, най-често дарявани от самите тях на поредния съдържател. За българска радост, сред творбите от миналия век изпъкват един барелеф и футуристична картина – дело на родените в Севлиево и завладяли Рим с изкуството си братя Асен и Илия Пейкови. Разбира се, и сладкишите там са на ниво. Домашни торти, бонбони, пайове, каноли, чизйкейкове и вкусни напитки. Цените са си солени за нашия стандарт. Парче торта струва 12 евро, бутилка минерална вода и късо кафе са по 7 евро. Но си заслужава заради атмосферата и обслужването.


            Забележително тук са и сервитьорите, които са с елегантна униформа (с фракове и шапки). Всичко е запазено! Дори и тоалетните са внушителни! И никъде да не успеете да влезнете от опашки, Caffe Greco не е малка атракция и престоя там ви зарежда напълно.


              За къде сме тръгнали, преди да видим Колизеума - символа на величие и жестокост!


            Най-големият и великолепен амфитеатър в античността, който е завършен през 80 год. от Тит Флавий Веспасиан и с възможност да побере 50 хиляди зрители. Колизеумът е използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища (имитации на лов на животни, екзекуции, драми с митологични сюжети).


          Макар че днес е частично разрушен от земетресения и извличане на каменни блокове, Колизеят остава един от главните символи на Римската империя и нейните инженерни постижения. Той е сред най-популярните туристически забележителности на град Рим и продължава да бъде свързан с Римокатолическата църква, като ежегодно на Разпети петък папата води факелно шествие, започващо в района на Колизея.


           Входът сега мисля че струваше 15 или 17 евро, но ние не успяхме да влезнем предвид наближаващото време за затваряне и оставих за следващ път вместо да бързам. И отвън е красив, така че го огледах от всички страни и се разходихме навсякъде в района. Билета, е комбиниран за него + Римския форум и Палатинския хълм и важи 2 дни.




                                                               църквата San Marcello al Corso

             В първия ни ден в града, след като минахме покрай фонтана ди Треви, стигнахме и до Пантеона. Построен е от Марк Агрипа в чест на победата над египетската царица Клеопатра и  нейният любим Марк Антоний в битката при Акциум. Макар и няколко пъти опожаряван при битки, претърпял природни бедствия и в последствие изоставян, през 609 г. е осветен и християнизиран. Днес е най-старата сграда в Рим и може би най-добре запазената постройка на тази възраст в света.

 

              Купола и стените на сградата в ден днешен са напукани, но факта че е построен от неармиран бетон - с неподходящи инструменти, опасни подемни машини и без подсилени стоманени прътове, все още предизвиква въпросителни в главите на много инженери как е устоял на всичко?




          Не карам подред на дните и местата, които сме посетили, но не мисля че е от значение. Та няма как да се пропусне Хиподрума или Циркус Максимус, който е най-голямата арена в Рим. Разположен е в долината между хълмовете Авентин и Палатин. Мястото е използвано за обществени игри от етруските крале на Рим.


             Най-важното събитие в хиподрума е било надбягването с колесници. Пистата е събирала 12, като е била разделяна с ивица, наречена спина. Днес е запазена много малка част, т.к. материала е използван за построяване на други исторически сгради в Рим.
             Циркус Максимус продължава да е център на забавления - за концерти и събирания. За отпразнуването на Световната титла по футбол тук се събират 700 000 човека.


              Навсякъде в Рим, а и като цяло в Италия, ще видите от емблематичното дърво за страната или т.нар. пинии.



             След като минахме покрай Колизеума отдалеч, се озовахме пред Капитолията или още наричена Капитолийски хълм (един от 7-те хълма в Рим), също и площад Капитолия. Така наречената стълба на Микелеанжело не е довършена от него преживе, но последователите му правят това. На площада е поставена единствената оцеляла бронзова конна статуя на Марк Аврелий, днес тя е копие. Оригиналът се съхранява в Капиталийските музеи. А самия площад гледа към седалището на властта - Ватикана. Историята и тук е богата, но ще ви оставя да си прочетете за него повече по желание.






           Вляво от площада, на Палатинския хълм се намира базиликата "Санта Мария ин Арачели", която е християнски храм. Построена е през VI век върху руините на римски храм на Юнона Монета. Оформилия се манастирски комплекс около Санта Мария ин Арачели принадлежи на християни от гръцки обряд.


            Много красива базилика! Тавана, стените, картините и всичко в нея, е изпипано до най-малкия детайл. Не ми стигнаха 20 минути да я разгледам и да й се насладя.




           Снимките ми не могат да покажат красотата й, затова си позволявам да кача тази от Wikipedia. Тавана е неописуем!


          Като излезнете от църквата и подминете Капитолията, се стига до Римския форум. Той се намира между Палатинския и Капитолийския хълм. Някога на това място е имало блато, което римляните са пресушили и основните структури на древния град са разположени тук. Бил е средище на търговията, съдебната система, религията и всичко което вълнувало обществото.
     

            Много се зарадвах, когато този прекрасен гълъб кацна точно пред мен. Вярвам че ми е бил на късмет и отново ще се върна тук!



             На територията на форума са издигнати три арки, които са построени от трима императори за увековечаването на техни важни победи. Първата е на император Тит, след нея на Август и последна е построена на Септимий Север.


           Макар днес да има запазена малка част от Форума, по вида му можем да си представим какво значение е имал в миналото.





             "Олтарът на Отечеството"  или както е по-известен мемориала (монумента) "Виториано"(на итал. Altare della Patria) се намира на площад Венеция в подножието на Капитолийския хълм. Съоражението носи тези имена, т.к. е издигнато за възпоменанието на първия крал на обединена Италия - Виктор Емануил ІІ Савойски. Паметник е и на Незнайния воин.


           Монументът е изграден по подобие на античните олтари. В центъра се намира конната статуя на крал Виктор Емануил ІІ. От двете му страни има по един жертвеник с горящ вечен огън.


           На гърба на монумента е изграден остъклен асансьор, с който срещу 7 евро може да се стигне до терасата на върха на Виториано, която е най-високата точка в Рим, откъдето се открива пълна панорама към целия град.

                                  снимка - www.nasamnatam.com

         
           В близост до монумента се намира Пазарът на Траян, който е обширен комплекс, разположен на склоновете на хълма Квиринал. В сградата са се намирали обекти с търговски и административни функции. Печатите върху тухлите ни показват, че е бил построен при управлението на император Траян.


            Сега в пазара се намира Музея на императорските форуми, в които са експонирани находки от Траянския и останалите съседни форуми.

          И така...... за краткия ни престой от 2 дни видяхме всички тези средновековния здания, богати на история и съкровища. И сега си мечтая за следващото пътешествие до там!