събота, 12 септември 2015 г.

Pantene Elixir with Argan Oil

     Преди няколко месеца ви споменах за един шампоан на Pantene, от който останах с много добри впечатления и че дотогава не бях попадала на толкова добър, особено за ценовия клас.
Много преди него обаче си купих олиото с арганово масло, което отворих на по-късен етап, вече бях изразходила шампоана, но си го ползвам с други.
     Олиото (масло) на Пантен е с мароканско арганово масло и е предназначено за 24 часова грижа и защита на косата от увреждане без утежняване и подхранване като улеснява сушенето и оформянето. Разклаща се преди употреба понеже е с двойна формула. Съдържа:

      Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat, Parfum, Argania Spinoza Kernel Oil, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-lsomethyl lonone, Aqua, Linalool, Citronellol, Limonene .


      Текстурата му е доста по-лека от терапиите на Moroccanoil & Orofluido. Водниста и като на разреден шампоан е по-скоро, но отново е гелообразна. Аромата е цветен, балсамест (подобен на парфюмен) като няма база за сравнение с топлия, ориенталски и сладък на горните две олиа. Никак не е лош, особено ако не си падате по тежките и задушливи миризми. Изчезва и бързо, така че няма начин да се смеси с парфюма ви.
      Поради сравнително леката си формула, при гъсти коси като моята няма начин да прекаля и да усетя утежняване. Напротив. Нанасям 6-7 помпички, концентрирайки се върху краищата и с останалото количество, минавам леко по дължината. Когато бързам или знам, че не мога да си позволя да мия често, не търся "строг", перфектен вид или настроението ми е за по-лежерен, градски вид и нямам официален повод, но все пак искам някаква защита за косъма, посягам редовно към Pantene Elixir with Argan Oil. Той прави косата ми мека, подхранва я, придава блясък в рамките на нормалното без да крещи "имам перфектната прическа". Не е като от корица на списание и да обгръща косъма с воал, да го прави много плътен и загладен, но все пак върши това, за което е по принцип предназначен един такъв продукт и аз затова го харесвам.


     Ако търсите безупречен вид и държите да сте буквално изпипани до най-малкия детайл, олиото на Пантен не би оправдало очакванията и задоволило желанията ви. В случай че ползвате само професионална козметика, косата ви е силно изтощена от бои или топлинна обработка, може би за вас няма да е достатъчен. Но ако имате нужда от терапия за след баня, с която да полагате стандартна грижа, да е бюджетно и все пак да изглеждате добре, обърнете внимание на щанда в близкия магазин. L'oreal Mythic Oil не прави нещо по-различно, освен че струва два пъти повече. Това разбира се е моето мнение. Косите на всички ни не реагират по един и същи начин, затова трябва проба докато намерим своя продукт.
        На снимките съм ден след измиване, нанесла съм еликсира по горепосочения начин.
Косата ми не се омазнява по-бързо, а я мия на 3-4 дни веднъж, колкото за мен е нормално и обикновено с всичките ми шампоани и допълнителна грижа.




     Има и още един вид олио, то е с витамин Е. Заради него потърсих изобщо козметиката на Пантен. Беше ми го препоръчала приятелка, но след разговор с продавачка в магазин, за първи път да се доверя на чуждо мнение. Каза ми, че е по-силно от стандартното и това ме накара да избера него. Серията с арган съдържа още шампоан, балсам и маска. Тук има няколко думи за нея.
     Моето олио закупих за 10 лв (100 ml), За подобна сума го видях и в ДМ. Надписите са на турски, но предполагам че за там е произвеждано или Турция са го внесли в Европа, нямам представа. От България го взех аз, това искам да кажа. :) Произведено е във Франция иначе.
Много ми допада и флакона. Пластмасов и лек е, едва се усеща в ръката. Спокойно мога да го взема при пътуване. Помпичката също е удобна и пуска точното количество.


петък, 11 септември 2015 г.

Refan Pomegranate & Papaya Sugar Body Scrub

     Ако ме следите редовно, сигурно сте чели за ексфолиантите за тяло на Рефан, които много харесвам и този е поредния минал през ръцете ми. Едва ли мога да кажа нещо по-различно и повече от това, което съм споменавала до момента. Но пък ароматите им в нашия "цветен" свят не са за пренебрегване. Едни харесват по-леки и цветни, други плодови, а трети силни и към ориенталски. Затова и продължавам да пиша за тези скрабове.
     Днес ще ви покажа този с нар и папая, който е чудесен за лятото, защото аромата свързвам с точно този сезон. Ухае сладко, като плодов сок, но не може да ми се натрапи. Нара убива леко от сладостта и го прави поносим. Повече усещам папая аз. Напомня ми на дъвките от детството ми. Много е хубав и ако обичате плодкени продукти за тяло, непременно го подушете в някой магазин.


     За текстурата и частиците важи същото като за останалите ексфолианти на марката. С достатъчно едри захарни е, които премахват мъртвата кожа перфектно и засилват кръвообращението. :) Ако още не сте се изкушили да ги пробвате, не се колебайте.



     Единствения за някои хора недостатък е, че свършват бързо. Да, наикономични са и един свършва при редовна употреба след 7-8 пъти, но пък така няма да ви се развали и ще го изразходите бързо. Тъкмо ще пробвате повече видове, в случай че ви допаднат. Цената им е 8 лв и е напълно оправдана за качеството.

Black Skin











    Рокля - At Republic
    Сандали - Firetrap
    Чанта - Picard
    Червило - Zoeva Luxe Cream "One Wish"

четвъртък, 10 септември 2015 г.

Маникюр в розово

         *Oriflame Very me Getaway "Cerise"
         * Golden Rose Selective 11 "Creme Brulee"
         * Golden Rose Jolly Jewels 103






сряда, 9 септември 2015 г.

вторник, 8 септември 2015 г.

Moroccanoil Treatment & Gold Glimmer Shine

      Moroccanoil е световен лидер в производството на продукти за коса на основата на масла. Ключът за успеха им се дължи на патентовани формули и комбинацията от висококачествени съставки. Продуктите са познати с леки текстури, естествени резултати и начина, по който моментално проникват в косата, без остатък и без да натежават. Формулите оставят косата много мека и лъскава. Също подобряват състоянието й и помагат тя да изглежда, да се чувства по-здрава и красива с всяка следваща употреба. Произведени са в Израел.


      С това въведение реших да започна тази публикация, за да не се чудят за какво иде реч непознаващите марката, като информацията взех от сайта на arlen.bg, от който поръчах въпросните 2 продукта.


      Последните месеци започнах по-сериозно да се грижа за косата си след лекото изсветляване, което направих миналият септември с L'oreal Casting Sunkiss Jelly. Доста се поизсуши, но пък плюса е липсата на омазняване и това ми даде възможност да пробвам повече терапии, маски и масла. Вече изтощеното е към края си и скоро ще остане само естествения ми цвят. След като заобичах Orofluido Beauty Elixir и бях тотално запалена по грижа за косата, съответно изчела доста за прословутото чудо Moroccanoil, сравнения с други подобни продукти, ми трябваше леко побутване от една дама, и малкото флаконче се оказа в пазарската ми онлайн кошница в arlen. Липсата в козметичното ми шкафче на спрей за блясък, пък ме накара да се поровя какво точно се предлага от професионалните марки и отзивите. Да, имам някаква слабост към блясъка, гледам постоянно рекламите по ТВ и въздишам, затова и бях твърдо решена да си купя нещо, с което да постигна този ефект. Поръчах и спрея за огледален блясък. Доста се колебаех между него и този на Alterna, но исках да е в комплект с терапия от една марка и се спрях на Moroccanoil.


       Ще започна с Moroccanoil Treatment, т.к. след баня нанасям първо от него. На влажна коса втривам няколко капки по върховете, след което прокарвам леко пръсти и по дължината, докато количеството от дланите ми, е останало изцяло по косата. Има термозащита, така че директно включвам сешоара. Сравнително плътен и здрав ми е косъма, така че мога да си позволя да сложа и повече, без това да ми утежни или омазни. Текстурата му е гъста гелообразна, златистожълтеникава на цвят и ако сте с по-тънка коса, капнете малко в дланта си, за да не се наложи да се върнете обратно под душа. Аромата е сходен с този на Orofluido Beauty Elixir. Ориенталски, сладникав и топъл. Не е много силен, но е пристрастяващ за мен. Обожавам еликсира, затова и терапията на Moroccanoil ми стана фаворит в това отношение.
     Moroccanoil Treatment взех в най-малкия флакон, защото исках да пробвам. Опаковката е 25 мл (21 лв), стъклена. Сравнително икономично е. Аз не пестя и винаги слагам колкото преценя, че имам нужда. До момента съм го ползвала 5-6 пъти и съм изразходила едва около 1 пръст. Ефекта му върху моята коса, среднодълга (2 педи под раменете) е мека, малко по-лъскава и с гладки връхчета, жизнена. Сравнено с Бюти еликсира, определено се усеща лека, докато с него е супер плътна и тежка. Но той наистина е по-мазен и гъст, затова не го препоръчвам за тънки, редки коси. Отнема от обема. Бих казала, че той е подходящ за късна есен и зима, а терапията Мароканойл - за пролет и лято.


     След като приключа със сушенето, преминавам към спрея Moroccanoil Glimmer Shine FINISH (цена в арлен - 41 лв). Той е още по-икономичен и със същия аромат като терапията, но пръскайки във въздуха, се усеща повече от нея. Действа ми като ароматерапия. Не е стандартния спрей какъвто повечето от вас ще си представят. Пръска се от 25 см разстояние (не повече от 5-6 пъти, веднъж се поувлякох и резултата беше спластена и мазна коса), заради маслата, които го правят по-тежък и се оставя 3-4 минути без да се пипа, за да се запечатат перлите от аргановото масло. В момента, в който напръскам, се вижда като обикновения лак. Стои леко мокра, но изсъхне ли, е по-мека, гладка и блестяща. Нито следа от мазно, мокро и твърдо. Запечатва се в косъма като част от естествената му красота. Бутилката е тежка и от масивно стъкло.
       Ето  как изглежда косата секунди след 2-3 "помпички":



     Ефекта от двата продукта е по-лъскава, жива, здрава, мека и гладка коса. Формулите им са леки, но достатъчно богати, за да осигурят допълнително подхранване, хидратация и блясък. Може би искам още повече от последното, точно като от телевизионните реклами, но едва ли бих могла да го постигна чак в такава степен. За разресване не съм много сигурна дали действат или поне при мен. Имам голям проблем с това обикновено и съответно нужда от допълнителен продукт. Ако след сушенето четката преминава без проблем, на другия ден вече в краищата не иска, но пък и аз тренирам, вързвам се и хващам с шнола, така че е нормално.
     Снимките са правени един ден след измиване с The Body Shop Banana Shampoo & Conditioner, съответно 2-3 мл от терапията и 5-6 "пръс" от спрея + още 3 по време на снимките. Да отбележа - не са обработвани, че чак аз се зачудих като ги свалих колко добри са станали. На третият ден, косата ми изглежда по същия начин, сякаш е току що измита. Няма и следа от обикновеното спластяване, необходимост от измиване.
   





     Не забравяйте, че състоянието на косата ви преди всичко се дължи на редовната и комплексна грижа. Не я ли поддържате и най-скъпото на пазара, не би ви помогнало. Предвид цената на продуктите на Moroccanoil, аз очаквах малко повече и може би върху по-изтощени коси, ефекта би бил по-видим. Моята според мненията на близки, фризьорки и познати, е в много добро състояние: гъста, тежка, така че не са незаменими и да не мога без тях. Не са ми казали уау, каква разлика след употреба. Определено са глезотия и ми придават допълнителна грижа, правят идея по-хубава косата. Сигурна съм, че с точната маска и по-бюджетно олио/финиш от дрогерията, бихте постигнали ако не същия, то сходен резултат. Но понякога на една жена й се иска "нещо по-луксозно", с което да се поглези. :)




      Ако имате бюджет от 10 лв, ще се ориентирате към Extraordinary Oil напр., а ако сте склонни да се разделите с по-висока сума и търсите по-висок клас, като "екстра" грижа, тогава отворете arlen.bg или zlatnaribka. Там със сигурност ще намерите доста интересни продукти.

       И още няколко снимки непосредствено след баня и сушене:



          Състава:



* обърнете внимание на надписите като купувате, не мислех че може да има стикери на български, ако са от чужбина няма проблем, но от тук най-добре от официални представители или салон.