понеделник, 22 август 2016 г.

Sonic Whitening Toothbrush + паста и ленти за избелване на зъбите

        SONIC SW 100 е електронна четка за избелване на зъби с напреднала звукова технология. Осигурява мощно и динамично почистващо действие, което подпомага премахването на зъбната плака и подобрява състоянието на зъбите и венците. Също така помага за избелването им, като премахва повърхностните петна. Клинично доказанa, много по-ефективнa при премахване на плаката от ръчна четка за зъби. Работи с 40000 вибрации в минута за мощно динамично почистващо действие.



      Налични са 3 режима на работа:
      1. почистване,
      2. избелване,
      3. масаж.


         Има 2 минутен авто-таймер с вграден 30 секунден интервал. Комплектът съдържа 2 допълнителни глави за смяна и акумулаторна батерия. Издържа без зареждане при редовна употреба (2 пъти дневно) 1 месец. В кутията има зарядно с адаптер, книжка с инструкции и индикатор за заряда на батерията.


          От фирмата определят клас първи на четката. Гумираната й глава има за цел да помогне защитата на зъбния емайл. Гаранцията е 12 месеца. Цената й 110 лв. Има намаления от време на време, както и в момента (10 %) е на 110 лв - цък, така че може да следите.



        Четката пристига в луксозна картонена кутия с 2 сменяеми глави и зарядно. Включих я за около 2 часа да се позареди като я получих. От тогава я ползвам вече почти 2 месеца, като след първия остана на една чертичка батерията и я сложих за зареждане отново. Мия зъбите си по 2 пъти на ден и наистина спокойно си издържа цял месец. Доколкото помня в книжката пишеше, че издържа около месец от едно зареждане - потвърждавам това.
 

        Има луксозен външен вид и се усеща сякаш съм в стоматологичен кабинет с нова и скъпа апаратура. Много добро впечатление ми направи това. За първи път ползвам електрическа четка за зъби и не мога да направя сравнение с други марки, но с обикновените ръчни четки има голяма разлика. Ако с тях се налага да мия по 2 пъти едно след друго зъбите си и търкам усилено, защото не успяват да премахнат следите от храна  лесно и бързо, с тази са ми нужни не повече от 30 секунди до минута максимум на степен почистване и без усилия зъбите светват и са перфектно почистени. След това включвам за около 20-30 секунди на степен избелване за по-хубав ефект.
 

        Аз съм с много чувствителни зъби и кървящи венци, затова и при първите 2-3 пъти ми беше направо болезнено миенето с четката, но на 4-5 път свикнах и сякаш цял живот съм ползвала такава. Научих се първо без да я включвам да нанеса и втрия леко пастата и чак тогава да я включа, като е максимално приближена до зъбите, защото главата работи бързо и пастата започва да хвърчи във всички посоки. Нямам никакви раздразнения в това отношение. Венците ми не са спрели да кървят по малко, но при мен е неизбежно /консултирала съм се със стоматолог/.

         Имам един горен кътник, на който периодично почиствам зъбен камък и обикновена четка не успява добре да премахне остатъците от храна. Постоянно има и не можех да го почистя, а не съм посещавала зъболекаря си скоро за тази манипулация. Останах много приятно изненадана, когато след около седмица употреба, забелязах че е перфектно почистен и се усеща много гладък. Сякаш съм ходила на зъболекар и е чистен с машинка.
         Относно избелването не знам до колко ще съм обективна, защото не пия напитки като кафе, сокове, вино и кола, също не пуша, но забелязвам оптически и с тон  по-бели зъби. Направих снимки преди и след, само че аз лично не мога да заснема достоверно ефекта. Вижда се само на живо.


         Пастата е прозрачна и гелообразна, с лек ментов вкус и е много приятна. Съдържа алое вера, екстракт от зелен чай и витамин Е. Не люти. Икономична е. За около 50 дни употреба (правих почивки от един ден понякога и миех с друга с обикновена четка, за да не привикват зъбите), съм изхабила малко повече от половината. Нейната цена е 21,60 лв.



        Лентичките, да си призная честно, не съм ги ползвала ежедневно. Именно поради причината, че е препоръчително да се поставят на чисти зъби, но не веднага, а 20 минути след измиване. Стои се още толкова с тях, като се измива хубаво устата, защото полепват и само с джубурене е невъзможно да се свалят. Голяма част от тях се е разградила и сте погълнали, но не напълно. Иска се стабилно търкане. Няма проблем да преглъщате, не съдържат вредни вещества, които да влияят отрицателно на организма ви.



        Другото малко неприятно в тях е след слагане. Започват да омекват и лепят като лепило буквално. Свиква се, но някои не го понасят и ги махат. След 20-те минути с тях, са се разградили. И те имат ментов вкус, идея по-силен от този на пастата. Ако бях направила пълния курс с лентичките, сигурно ефекта щеше да е по-видим, но сутрин и вечер дори, ми е тегаво да отделям по 40 минути за тях. Те струват 63,60 лв.



Преди да започна употреба направих снимки, месец след курса щракнах отново. Не мисля обаче, че ефекта е видим на тях. Снимала съм на различна светлина и части от деня, а това е оказало влияние. Трябва да се усети. Нямам перфектната усмивка, така че който желае да види в по-близък план, да щракне върху снимките.

Преди:
                                                                         След:


         Като цяло съм много доволна от четката - дизайна, опаковката е хубава и подходяща дори за подарък, начина по който измива. С удоволствие бих си купувала сменяемите глави в бъдеще, като им мине срока за употреба на моите. Цената е 15 лв за 2 броя, което е съвсем нормално. Ако си търсите хубава електрическа четка и можете да отделите сумата, ви я препоръчвам. Заслужава си и ще ви се отплати в бъдеще! Уред, който ще ви служи с години е!


                           * Комплекта спечелих от игра, организирана от dentstore. Поста не е рекламен. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар