четвъртък, 30 март 2017 г.

Mellow Lipstick Madness Matte Lipstick

        Mellow Cosmetics е създадена и тествана в Нова Зеландия с лиценз и наредба на FDA. Продуктите на марката са cruelty free, веган и без парабени. Страстта им е насочена главно към всичко що се отнася до устните, макар в асортимента си да имат само матови и течни червила засега. Предлагат още продукти за очи, вежди и ружове. Цената на матовите червила е 13 $.
        "Madness" получих от моя редовна читателка, на която съм много благодарна за жеста. Получила го е в някоя от бюти кутиите, но не е нейния цвят и се е сетила за мен. Като голям почитател на червеното, нямаше как да не го харесам. Обожавам да го нося през цялата година.


          Първата ми реакция разбира се беше относно опаковката - прилича ми на червилата на MAC, но е изработена от някаква хартия. Лека и семпла, но пък е доста стилна според мен. Ще се зацапва лесно в чанта, но нали е насочена към опазване на природата, няма как. :)


         Произведено е в Китай, но както знаете вече голяма част от стоките се "сглобяват" там, освен това има различни класове и това не ме тревожи.



         Червилото няма аромат. Формулата му е между мат и сатен. Не е напълно матова, т.е. има лек сатенен финиш и все пак не можете да прокарате спокойно двете си устни и да разнесете продукта. Това го прави комфортно за носене и да не усещате опъване или каквото и друго да е, но завършека му е 90 % матов.
          Не мога да не отбележа и гравираното име на марката като принт по вертикала на червилто. Прави го да изглежда още по-луксозно според мен.


        Нанасям молив задължително при подобни нюанси, а червилото се плъзга лесно, но въпреки това при сухи устни е хубаво да ексфолиирате или нанесете мъничко балсам. Не са ми в най-доброто състояние моите и въпреки това не подчерта недостатъци. Стоеше перфектно.
         Освен това трайността му е жестока. Цял ден не го подновявам, дори след храненията и след работа около 18 ч., се е поизтрило в центъра, но има останал като стейн. Допълнително изсушаване няма. При сухи и цепещи се устни, не препоръчвам да ползвате подобни формули.



         Madness е едно чудесно червило без вредни съставки, на добра цена и в страхотен цвят. Супер пигментиран и богат, подходящ за кежуъл визия през деня или с елегантна вечерна рокля.



Няма коментари:

Публикуване на коментар