петък, 13 април 2018 г.

Avon Nutra Effects Active Seed Complex Hydration

             Серията "Nutra Effects" беше пусната преди около 3 години и бързо стана доста популярна и харесвана сред по-бюджетните продукти на пазара. Има кремове за всички възрастови групи и различните нужди - хидратираща, матираща, озаряваща, серия против бръчки 35+ и интензивна серия против бръчки 45 +. Предлагат се още 2 лосиона за тяло, почистващо мляко, тониращ крем и бб крем. Базирана е на активен комплекс със семена, антиоксиданти и витамини. Формулата не съдържа парабени и оцветители и е подходяща за чувствителна кожа. Основното с което Nutra effects е позната всъщност, са семената чиа.


            Днес ще ви разкажа точно за хидратиращата серия, която е с активен комплекс от чиа. Те са мощен източник на Омега-3 мастни киселини, витамини и антиоксиданти. Те могат да абсорбират 12 пъти повече вода от собственото си тегло, като по този начин запазват хидратацията на кожата за по-дълго време. Формулата я укрепва срещу факторите на околната среда като вятър, студен и сух въздух. Тя осигурява интензивна хидратация и подхранване до 24 часа, което прави кремовете подходящи за всеки тип кожа и възраст. Препоръчителна е обаче за склонни към изсушаване.


           Ще започна с дневния крем Hydration Daily Cream SPF15, защото той беше първият продукт, който използвах от Nutra Effects. Ухае свежо и много приятно. Има зелени нотки, но и акватични. Страхотен е за събуждане, като глътка въздух и чиста вода.


            Текстурата му е гъста, бяла и кремообразна. Много богата и хидратираща е. Напомня ми на някои слънцезащитни кремове заради плътността, но се абсорбира за няколко минути, ако не прекалите с количеството.Добър е като основа за грим през зимата. Когато стана топло времето през този месеца, фдт изчезва на места след 4-5 часа или избледнява, но пък почти няма врязване в линиите.


          Хидратира и подхранва отлично. Ако съм нанесла по-голямо количество, оставя лек слой и за мен това го прави перфектен за суха кожа. SPF15 в него е още един плюс. Лицето ви е меко, защитено и еластично. Сякаш са ви инжектирали набъбналите семенца.


           Нужни са ви 2 грахови зрънца от крема за цялото лице, затова е и икономичен. Цената му е около 10 лв при намаление и определено си избива парите. Бях малко скептично настроена, макар да бях чела добри впечатления от познати дами, а той ме изненада с ефекта си. Фини линии не заглажда, но той не е с хиалуронова киселина и не обещава това. Знаете че ключа към хубавата - млада и здрава кожа е хидратацията, а с това се справя перфектно и му пиша заслужена 6-ца.

           За нощната ми грижа използвам лекия гел крем (Hydration Gel Cream), който има същия приятен аромат, но се различават по текстурата си. Отговаря на името си и е типичен гел с прозрачен цвят, но при допир с кожата се усеща подобно на крем.


            Не очаквайте лека формула, която попива за секунди и не се усеща. Също като братчето си е перфектен хидратант. Аз съм с много суха кожа и този продукт ме спаси тази зима, когато имах белещи участъци, зарастващи пъпки и всякакви подобни екстри.



           Много често сутрин имам филм в зоната около носа, което е показателно че гелчето си е свършило работата отлично. Кожата е обновена, хидратирана и мека на допир. Не е от мазните, които нямат абсорбиране, но и не очаквайте матиращ ефект.


            Цената е сходна с дневния крем, като при мен гел-крема сякаш върви малко по-бързо. Вечер обичам да нанасям стабилно и кожата ми да поема максимално. Сутрин измивам с пяната или ексфолииращия гел, които също са попадения за мен. Не изсушават, а освежават и подготвят лицето за следващата стъпка.


             Ексфолииращия гел (Gentle Scrub Cleanser) е за нормална към суха кожа и деликатен. Освен тъмните частички, в гелообразната течност има и много фини като ситна сол. Правят нежен и в същото време достатъчен пилинг, който не само че сваля нощната грижа, но и като подготвящ за маска е страхотен. Не е груб, не е толкова лек, че да не прави нищо.


             Не почиства порите в дълбочина, нито пък премахва черните точки, но за нежната и дехидратирана кожа е отличен помощник. Почти до скърцане измива, усещането след него е за чистота, свежест и мекота. Мога да го използвам и всеки ден без проблем.


            Пяната (Self-Foaming Face Wash) ме спечели още при първата употреба, защото с една помпичка успява да измие лицето без да го пресуши. Не щипе в зоната около очите, аромата е супер свеж, подходяща е и за сваляне на грим. Текстурата е пухкава и с 2 помпички почиствам почти напълно цялостен грим. Остава разбира се малко от спиралата или очната линия, но тях почти никой дегримьор не успява да ги премахне. Като се замисля, тази пяна е един от най-хубавите измиващи продукти, които съм ползвал и определено бих си я купила отново.
            Мицеларната вода единствено ме разочарова. Има гаден за мен аромат. Напомня  ми бензин, не знам защо. И се усеща повече. Освен това е много неикономична. Разбирайте за премахване на пълен грим са ми нужни 8 тампона! Да, правилно прочетохте. Тя не почиства като розовата Гарние например. Тук трябва да задържите памучния диск по-дълго, за да разтвори. В противен случай само ще размаже.


            За очите не мога да мина с по-малко от 2 на всяко око.  А на лицето като прокарам и само замазва положението, особено около ушите, където съм нанасяла контура. Трябва да се натиска леко, за да го свали. Плюс е че не дразни очите изобщо и няма грам изсушаване. Дори малко след като приключа процедурата, кожата е еластична и все едно сте нанесли лек крем. Мека е и хидратирана.


             Подходяща е за всеки тип кожа според етикета, но аз мисля че за суха и дами, които ползват малко грим най-вече. В следващата брошура пускат нова опаковка от 400 мл, ако са променили и формулата с по-силна, няма да имат грешка. Премахването на аромата също би било добре.


             Не възлагах никакви надежди на Nutra effects Hydration, но ме спечелиха и кремовете с пяната сa ми любимци вече цели 3 месеца. Нежния ексфолииращ гел също. Ако сте с нормална към суха, за зимния сезон и пролетта ще са отлични помощници в грижата ви за кожата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар