вторник, 3 април 2018 г.

Real Techniques Expert Face and Concealer brushes

        Когато една жена се гримира ежедневно и няма време да почиства след всяка употреба четките си, винаги няма да й стигат. А ако и грима й е хоби, вероятно ще се досетите защо и аз самата продължавам да купувам нови и да обогатявам колекцията си. Нищо че имам над 50, постоянно искам да пробвам на различни марки и от време на време да поръчам някоя на Zoeva.
         Преди 2 месеца се наложи да избера за дама контутираща четка и за руж, при което прибегнах до сайта beautycelekt.bg и естествено аз не можах да се въздържа. Не знам спала ли бях дотогава, но за пръв път видях че от любимата ми Expert Face Brush, имало и мини версия - за коректор. Веднага потърсих мнения и след 30 минути беше в кошницата.


           Формата и главата й са същите като на четката за лице /фдт/. Опакована е по същия начин и като цяло изглежда идентичната с по-голямата си "сестра".



           По отношение разнасянето на коректор, се справя добре и прелива хубаво, но само ако не сте нанесли прекалено голямо количество. Гримирах 3 момичета с нея, които нямаха сенки под очите и трябваше да озаря леко зоната, справи се отлично. Ако сте свикнали като бюти гуратата да действате с бюти блендъра и използвате доста от продукта, ще ви отнеме повече време да прелеете и няма да стои естествено. Но тя и главата е малка, така че само по това може да се прецени дали ще ви върши работа.


          Нанася почти еднакво със Zoeva 142, като разликата при втората е заоблената глава. Тази на Zoeva сякаш е с идея по-гладък косъм, но и двете са меки. Не дразнят контура с боцкане.


          Четката се почиства лесно със сапун или друг препарат за целта, съхне бързо.


           Коректора стои естествено, като пак наблягам на факта - когато е в малко количество или средно. При напластяване и прекаляване, ще ви се наложи да прелеете с друга по-голяма четка, пръсти или с каквото боравите. Затова аз предпочитам contour brush на марката, ако нямам време.


          Expert Concealer brush е чудесна обаче, ако държите на прецизност. Грима ви е довършен на 90 % и само около очите трябва да направите последни щрихи, за да са изразителни и перфектно подчертани. В случай че са ви паднали прашинки от сенките, за лека корекция е страхотна!


          Минуса при този размер четки е бързото замърсяване. Ако с contour brush мога да се гримирам почти цяла седмица и да няма особено полепнал продукт по нея, с expert concealer е невъзможно. Само след първата употреба се забелязва, че е използвана и след второто трябва да се почисти. Все пак хигиената е от значение що се отнася до нежната кожа на лицето. :)
           Цената на Expert Concealer brush е 19 лв.


           В края на лятото ви споделих, че си взех втора Expert Face brush от Одрин, защото имаше 50 % намаление на марката и ми е най-използваната четка за фдт. Освен че дръжката е в различен цвят, вероятно ще забележите и големината с формата.
           До този момент, аз виждах новия вариант по-голям и сякаш космите някак по-жилави на пипане по дължина. Като разнасям е супер мека и се усеща като старата, но се чува звук на "четкане", ако разбирате какво искам да кажа. Може би е от факта, че е все още нова и не е използвана много. Все пак, за мен е по-изкуствен като че ли и що се отнася до големината, тук също има разлика.


        Новата е две идеи по-широка в най-горната си част (може би 0,5 см) и основната разлика всъщност, е че:

          - старата не е с еднакъв по дължина косъм навсякъде, а от двете си страни (откъм надписите по дръжаката) е по-къс, представете си я на степени и е най-дълъг посредата. Погледната отгоре е идея по-широка от новата.
          - новата версия е с еднакво дълъг косъм навсякъде и полепя по-бързо продукта по нея. Максимум след две употреби трябва да се изпере.

        

          Не мога да кажа че що се отнася до нанасянето на фдт, с новата не ми е удобно и не става бързо. Но старата ми допада повече и за 3 години не е мръднала! Дали защото съм свикнала с нея или просто наистина има осезаема разлика, ще оставя на вас да прецените. Ще използвам и двете с удоволствие, като бих вметнала нещо - купих за 2 колежки и позната дама през последните 6 месеци от новата, и трите се ми казаха, че са се родили и са много доволни.


           Ако трябва да ви препоръчам една четка за фдт от предлаганите в България марки, то определено това ще е Expert-а на Real Techniques. Вече се предлагат в 3 онлайн магазина, а и в реални, цената й е добра и гримирането на лицето с нея става бързо. Резултата е безупречен и дори да не сте много опитни, не мисля че можете да сбъркате с нея. Само трябва да правите кръгообразни движения, тя сама върши останалото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар