петък, 29 юни 2018 г.

Mixa Hyalurogel Light Intensive Hydration Cream-Gel

           От есента на 2017-та вкарах в рутината си продукти с хиалуронова киселина и започнах да ползвам анти-ейдж като цяло. Сухата ми кожа си го иска, а и появата на фини линии на места беше стряскащо. Пробвах няколко различни марки за бяла козметика и определено останах изненадана от качеството им. Нямах никакво доверие, а и съм доста взискателна. Едно от кремчетата е този лек вариант на Mixa от новите формули, която е предназначена за дехидратирана и чувствителна кожа. Такава е и моята, затова и всъщност попълних анкета, с която участвах в игра и спечелих крема. Съдържа хиалуронова киселина.


           Стандартна опаковка от стъклено бурканче, крема е опакован и в целофан. Нямаше предпазно фолио, но предполагам че е обезопасен.


            Аромата е доста приятен и освежаващ. Има водни и зелени акорди в него, но и доза цитруси.  Не е силен и не дразни, прави ритуала вечер отпускащ.

             Текстурата му е млечна и рядка на пръв поглед, но при допир и разнасяне по кожата, определено се усеща гелообразното в нея. Доста е хидратираща през лятото и облекчава от слънчевите лъчи. Фдт се нанася добре, обаче при температури над 30, ми идва по-силен от нужното. Грима върху лицето изчезва на места, особено на бузите. Пробвах го и през зимата, но тогава ми беше слаб и попиваше доста бързо. Перфектен за мен е през пролетта /през април и май/. Тогава кожата става мека, влажна и подхранена. Не се абсорбира за минути и да няма помен от него, нито пък омазнява зоната около носа. Сега мога да го използвам вечер, за да дам екстра хидратация, през деня посягам към по-лека грижа.


            Необходимо ми е малко количество, с което покривам цялото си лице и шия. Не прави кир ефект и страхотен бюджетен вариант за 20-25 годишните дами. Не очаквайте чудеса и заличаване на линиите, но като хидратация си върши работата отлично. Опаковката стига за 3-4 месеца при ежедневна употреба.


              Цената му е ~ 10 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар