събота, 21 декември 2019 г.

Missha Signature Real Complete ft. Perfect Cover BB Cream No. 21

            Миналата есен ви разказах защо толкова харесах ББ крема на Missha M Perfect Cover, а година по-късно е ред и на Signature Real Complete. Тази пролет пускахме поръчка от сайта на kocos.bg с колежки, защото едната толкова хареса червения като й го дадох за проба, че непременно искаше да си вземе. Тогава аз си купих отново малката тубичка, но заедно с него и другия им вариант. Имам още 7-8 фдт и CC крем на тоалетката, обаче любопитството ми бе голямо. :)
           Така че днес ще си говорим отново за един добър тониращ и хидратиращ едновременно крем на корейската марка, с който не съжалявам че се сдобих.


             Не грабнах насляпо Signature Real, както вероятно се досещате. Четох сравненията с Perfect Cover, който толкова много харесвам и не се поколебах. По-лека покривност, сочен финиш и естествен завършек, са обещанията за този ББ крем. Повече за него тук. Освен това е подходящ за всеки тип кожа и има успокояващи свойства. Общо взето освен тониращи, и двата бб крема си имат качествата на добра грижа. Можете да ги нанесете на гола кожа и няма да имате проблем с разнасянето.



             Първото на което дамите обърнаха внимание обаче, бяха цветовете. Знаете че съм с бяла кожа и 21-цата от Perfect Cover ми пасва идеално. Слива се с моя тен, адаптира е по-точно да кажа дори и макар да изглежда сив първоначално, всъщност след 1-2 минути, пудра и останалите продукти, става чудесен! Signature не е 1:1 с него. Той е с топъл подтон и леко жълтее, но в добрия смисъл и ми пасва отлично, повече от другия дори. Също стои страхотно! Цвета е с името "Light Pink Beige".





              В началото когато го пробвах, сякаш наистина ми се стори с по-слаба покривност, но явно съм слагала малко. Последния месец го подложих на голям тест и всъщност е обратното или поне при мен. Имам нужда от леко изравняване на тена и средното покритие, ми дава нужното. Signature Real намирам за малко по-покривен и ако се унеса с количеството, трябва по-дълго време да преливам и продукта сякаш се натрупва. Изглежда точно така когато се прекали. Четката успява да поправи това, но за моята кожа е ненужно и придава малко пудрен вид отблизо. Затова не е добър вариант да нанасям повече. На снимката долу, можете да придобиете бегла представа. Имах и вече зараснала пъпчица на лявата бузка, която прозира. По останалите части и червенините около носа, са замаскирани от-до.


               Порцелановата кожа освен пудрения ефект, са нещо което за ежедневен грим не търся и предпочитам естественото. И го постигам с Perfect Cover. Затова го харесвам малко повече. Относно начина как застава, нямам забележки. Кожата е свежа, сочна и липсва подчертаване на пори, фини линии. Почти е безупречна. Както казват за метеоритите на Герлен, че придават фотошоп ефект - е, тук го има и без тях. :)


              Финиша е наистина идея по-сочен и без пудра не може. Дори за моята суха кожа в момента, не го ли запечатам, ще започне да избледнява или да се изтрива. Особено в зоната на носа, заради очилата. Издържа цял работен ден, но някои дни забелязвам леко прозиране между нослето и скулите, ако съм нанесла силно хидратиращ крем. За комбинирана към мазна кожа, предполагам няма да е от най-трайните и бързо ще лъсват изпъкналите части на лицето. Тествах го и лятото в горещото, тогава видимо по обяд носа и челото ми започваха да се омазняват макар и слабо.


                 Плюса на този ББ крем, е наличието на идея по-висок фактор SPF 25 от предшественика си, който е с SPF 20. Състава е хубав и цената му е идея по-голяма. Разликата не е голяма, но все пак за светли кожи и склонност към зачервяване, не е за пренебрегване.
                За дами на възраст 35 + категорично препоръчам Perfect Cover. Няма шанс да прекалите, нито да акцентира пори или бръчици, има антиейдж ефект и е отличен при високи температури.


               Perfect Cover вече се предлага в магазини Дъглас срещу 15 лв за малката опаковка от 20 мл, така че имате възможност да се сдобиете с него и без да поръчвате. Някъде споменаха че липсват тестери, дано да е грешка и да прецените на място кой е вашия нюанс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар