сряда, 2 септември 2015 г.

Цветно предизвикателство - Седмица 3: Зелено

     Зеленото е цветът на природата. То уравновесява, дава сили за ново начало и надежда. Символизира живота и плодородието. Наред с добрите му качества, съществуват и лоши. Всички свързваме зеленото със завистта и жестокостта. Зелени са очите на Сатаната, на котката и на..... фаталната жена. Могат да ви изпепелят с поглед. Моите за щастие са сини, но пък зелената гама така добре ги подчертава, че не пропускам да се "позеленя" и да бъда "зла" от време на време. ;)



      Ако за първи път отваряте блога - в момента тече четири седмично предизвикателство под наслов Avon Color Challenge, в което всяка седмица е различен цвят. Можете да прочетете повече за него тук. За мен е трета и ще съм в зелено. Направих 2 комбинации, като едната е само с молив в зелено и златно, а другата със сенки.


     No.1 - Arabian Glow "Emerald" Eye liner pencil . Започнах със златното, в средата нанесох от зеленото и в ъгълчето от 24k gold eyeliner "Golden Brown.". Дуото "Emerald" не е лош молив, лесно се нанася, но не е кремообразен и мазен като Супершоците. За паднали клепачи обаче, определено има нужда от база, на мен ми се отпечата леко на костта. Бях поставила матовата основа на Zoeva и едва от светли телесни сенки, но не успях да направя бетон тази комбинация. Трябва да съм гримирала от-до очите. Цветовете са хубави и пигментирани. Златното е тип старо злато, към бронзово. При мен трайността е средна, в края на деня е избледнял и се е поизтрил на места.





       Зеленото е наситено и средно ярко, не се набива на очи, закачлив цвят е. :)




         Червилото е Indulgence "Peach Petunia", а ружа Milani Baked "Dolce Pink" + MAC Soft & Gentle. ;)


        No. 2 - Wet n'wild "Comfort Zone". Тази палитра ми е една от любимите в земни тонове, супер подходяща за ежедневен грим. Много са пигментирани сенките, лесно и бързо се работи с тях и са бетон!
   

       Lips - Avon Kiss n'go "Intimate" + Seventeen Metal Shine Lip Gloss 01 Pink


        За руж и контур ползвах NYX Taupe, Gabrini Terracotta Blush-on No.106, MAC Soft & Gentle.


      Вие обичате ли зелено? Не само в гримове, а като цяло. Какви асоциации ви навява? :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар