вторник, 8 март 2016 г.

Yves Rocher So Elixir

     Честит празник, прекрасни!

 Бъдете нежни и красиви, възторжени и вдъхновени!     
    Бъдете обичани и не спирайте да дарявате света с любов и красота! Съхранете женствеността и лъчезарността си! Усмихвайте се!



      На днешния ден, идеите за подаръци са много. Хубав букет, придружен с мила картичка и кутия от любимите бонбони, ще направят една жена много щастлива и обичана. Но ако сте решили да изненадате с типичен за дамите подарък, вариантите са много. Напоследък доста актуални са ваучерите за определена услуга. Някаква спа процедура или почивка за уикенда. И стигаме до класическите - нежно бижу или друг подобен аксесоар, рокля, стилни обувки, луксозно бельо или просто обичайния парфюм. Красив флакон няма как да остане незабелязан и неоценен. В този ред на мисли, ще ви разкажа за един аромат, чието ревю отлагам от година. Свързвам го с празници като днешния, които показват колко крехки създания са жените.

 

         So Elixir за мен е изтънчен цветен букет с фин цитрусов завършек. Свежото ухание на жасмин, се допълва от червена роза и пачули, докато боб тонка му придава една плътна основа с щипка пикантност, на която бергамота да изпъкне и да придаде лек тръпчив привкус. А мускуса го прави подходящ за всеки сезон и специален повод. Показва чара на нежните половинки, но и напомня за техния характер. Розите са красиви, но имат и бодли! :)


     Ако очаквате познатия цветен аромат с плодови акорди, не е такъв, но и не е труден за харесване. Има голяма прилика с любимия ми Coco Mademoiselle EDT (Chanel), също и известна близост с EDP, като So Elixir обаче е доста по-мек от него. Coco Mademoiselle е по-наситен и плътен, особено цитрусите в него са ясно изразени (EDT). Трайността му е малко по-голяма, но като се има предвид ценовия клас и марка, не може и да бъде друго. Шлейфов и запомнящ се със своята индивидуалност. Може да бъде спокойно и аромат-подпис.


       Еликсира в концентрация парфюм, комбиниран с лосиона към него, на чиста кожа сутрин, издържа спокойно цял ден без подновяване! Вземам душ, нанасям около 8 сутринта и вечер го усещам до 19 часа леко. Мадмоазелата оставя идея по-силен аромат, но тя като цяло е по-шлейфова и цитрусовите нотки са по-силни.



       Лосионите на Yves Rocher съм ви споменавала, че обожавам. Леки текстури, като  балсами, но идеално хидратиращи и омекотяващи. Кожата става като коприна, попиват бързо и не оставят никакъв лепкав или мазен слой. Икономични са и ароматите са супер нежни!




        Парфюма можете да откриете в Елитис или в близкия магазин, в който предлагат марката. Цената на флакон 50 мл е около 70-75 лв. Има и комплекти, като лосиона мисля се продава и отделно.



       "Колко си хубава!

Господи,
колко си хубава!
Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави.
Колко си хубава!
Господи,
Колко си истинска."

Няма коментари:

Публикуване на коментар