четвъртък, 26 юли 2018 г.

Магията на Сирмионе, езерото Гарда

            С днешната публикация ще завърша поредицата от постове за Италия. Сирмионе ни беше бонус от фирмата през последния ден след Верона и изненада, но бях най-впечатлена и доволна, заради спокойствието и атмосферата в курортното градче. Луксозни къщи, палми, много зеленина, страхотна крайбрежна ивица, невероятно вкусен сладолед, а пейзажите откриващи се.... са неописуеми! Мечтаех си да съм там отново, още преди да съм тръгнала. Няма го онова забързаното ежедневие и лудницата, каквито видях в Рим, Венеция и Флоренция. На това място с удоволствие бих дошла за почивка. Чист въздух, големи полянки за малките дечица и да не забравяме увеселителния парк Гардаленд. Ако сте с малко човече, смятам че ще му се зарадва. Колежка води дъщеря си по случай завършването на учебната година и бяха супер доволни.








          Сирмионе е най-популярният курорт на езерото Гарда и има защо. Покрит живописно с кипариси и маслинови горички, които му придават незабравим чар. Посещаван от много туристи през летния сезон, затова отидете през пролетта. Повозете се на лодка и покачете адреналина си!



            До градчето можете да стигнете с влак, но т.к. няма собствена гара, слизате на близкия Десенцано дел Гарда и от там за 20 мин. с автобус.  Ако сте във Верона или Бреша, на всеки час има от там. С корабче или ферибот също бихте могли да отидете. Сирмионе се намира недалеч и от магистрала А4 между Милано и Венеция. Желание да имате, начини да стигнете са много. :)




            А да се повозите на лодка и когато капитана й натисне газта, адреналина ви ще се покачи на макс и ще изпитате голямо удоволствие. Заслужава си 7-те евро!


             Гледката, въздуха, горите и безкрайните пейзажи оставят без дъх..... 


              Освен с исторически забележителности, градчето е прочуто и с термалните си извори, които са с високо минерално съдържание. Затова и го смятат за СПА центърът на Италия.




              Единствения вход към стария град на Сирмионе е белязан от крепостните стени и кулите Кастело Скалигеро, който е една от най-големите местни забележителности. Замъка е отворен почти през цялата седмица. Заради гледката от кулите е хубаво да се качите. Построен е през 13 век от фамилията дела Скала, управляваща Верона и голяма част от земите около езерото.




              Навсякъде в Сирмионе е пълно с всякакви растения. Свежите цвята са разположени във всяко ъгълче и това го прави толкова приветлив и желан.



            Разходете се по калдаръмените улички, хапнете вкусен сладолед, изпийте един фреш и се насладете на очарователното езеро!


            Нощувките не са бюджетни. Два пъти влизах в booking и най-евтините започваха от 100 лв за невзрачни хотели. Но удоволствията струват пари, а не стотинки. Така че.... :)


            Дори да нямате финансовата възможност да отседнете там, се разходете за няколко часа и ще се заредите максимално.



           А ако сте и в такова слънчево време, просто ще се влюбите и няма да ви се тръгва!




                                    Приказно, незабравимо и зареждащо с положителни емоции!



          За фотографите, има много материал и поле за изява. Можете да направите такива снимки, като картички!











           И не на последно място, опитайте от местния сладолед непременно! Минавате по моста покрай замъка и свивате наляво. Заведението остава в дясно. Казаха ни, че се нарича Мота или нещо подобно. Хора, можех да изям 2 големи фунии. Наистина това беше най-вкусното и разтапящо се нежно по небцето джелато. Изпитваш душевен оргазъм при всяка хапка. А извитите витрини, пълни с каквито се сетите вкусове, ще ви накара да забравите за диетата. Веднъж се живее!



            За моята фуния платих 7 евро, пожелах 2 вида. Ядох някакъв вид вишна и бриош (бял шоколад с нутела отгоре и кроасан на баката), разкошни бяха! Ядеш и ревеш буквално! :)



           Рафи в България ряпа да ядат. А и тази година съм малко разочарована от тях. Сякаш качеството е още по-ниско, а цената отново нагоре.




           Доядох си го в лодката и на слизане мислех да си взема още веднъж, но нямахме време хаха. 


             С усмивки, готино настроение и прекрасни спомени, приключи пътуването и след нощувката в Лидо ди Йезоло, се отправихме към България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар