понеделник, 8 октомври 2018 г.

Придобивки от Прага, Виена, Белград, София и други

         Здравейте.

         Чудейки се откъде да започна с публикациите след почивката, реших да ви споделя какво си купих по време на пътуванията и от България през последните 2 месеца. Събраха се доста неща и реших да не бавя този пост. Та се организирах и в събота си подготвих снимковия материал. Както обикновено, ще ви покажа не само козметика, но и дрехи, обувки, аксесоари и чайове. Ще започна с козметичната част.

   
       От Прага си взех тези 3 продукта на Rituals. Магазина беше очарователен и в типичния за марката нюх, а консултантката супер мила. Показваше ми всичко, което поисках и ме почерпи с чаша от техните чайове. Бих се радвала, ако и в България отворят магазин. Имат страхотни серии, а ароматите са просто невероятни - отпускащи, завладяващи, магични! Не съм имала техен скраб за тяло и затова си избрах от серията The Ritual of Dao. Целият куфар ми ухае от него, когато го отворя и не е разпечатан! Взех си и душ скраб от The Ritual of Happy Buddha, както и крем за тяло от тийнейджърската лимитка The Ritual of Holy.


             Цените са малко по-високи от тези на The Body Shop, но според мен има защо. Дори торбичката им е с послание..


              Колкото и да исках, не можах да подмина новата палитра на ABH Norvina. Поръчах я от Америка на познат, който щеше да си идва лятото. Само за справка - 43 $ срещу 43 паунда в Европа..... Днес за пръв път се гримирах с нея и съм доволна. Цветовете са страхотни, разпрашването се контролира (точно както е и с Modern Renaissance) и не ми бяха трудни за работа. Ще видим като си поиграя повече как ще е.


             От ДМ в Белград си купих този розов руж, който за мен си е хайлайтър - цвят "Don't Flutter Yourself" и палитра сенки "Stop Ruffling My Feathers" на Wet n'wild. Имам 2 от старите палитри за очи и съм много доволна, затова се надявам и тази да ми хареса.


            Преди да замина за Прага, се видях с приятелка в София и разбира се не можах да пропусна Ремедиум. Зарината съм обаче и си тръгнах само с 2 маски в саше- на Apivita с мед и Banana Honey на 7th heaven. Втората ме озадачи с количеството в нея, изглежда ми почти празна на пипане. Дано има за поне 2 употреби. До касата видях и мини шампоанчета на Klorane - с божура пробвах миналото лято и ми хареса, та пак си го взех и дадох шанс на варианта с овес.


             Бях й поръчала да ми купи от The Body Shop лосиона Almond milk & honey, както и тоника за лице с Vitamin E. Обожавам серията с бадем и мед, затова побързах да се подготвя за зимата след като изхабих малкото масло през пролетта. Поисках си мострички на крема Drops of youth, а консултантките са били много учтиви и отвърнаха на молбите ми за проба от дневния с Vitamin E, както и от Oils of life.


             От Виена от Дъглас си взех от шийт маските на Origins flower fusion, както и малък размер от така желаната  Drink up Intensive Overnight mask. Ухае на кайсия и наистина е страхотна с подхранващите си и омекотяващи свойства. Сутрин има лек филм, но за сухата ми кожа това е добро дошло! Цената й не е ниска, тази тубичка от 50 мл струва 15 евро, а 100 мл е 26-7 евро. Нужна е една голяма капка от нея, с което покривам цялото си лице. Взех си още една от любимите ми четки на Zoeva 234 Smoky Shader. Поисках тестер на олиото Abeille Royale, отдавна искам да го тествам, но не се предлага и ми предложиха на новия двоен серум.


            Натрупала съм завидно количество маски в пакетче, но продължавам да се запасявам. Faberlic пуснаха няколко нови шийт Juicy Care Mix и реших да ги пробвам. Добавих и един душ гел с божур и касис, който ухае супер пролетно и свежо на красивите розови цветя.
 

            От BIPA отново от Виена, си купих почистващ шампоан на Herbal Essences, който ухае невероятно на плодове и точно като едновремешните на марката. Измива и добре, без да дразни скалпа ми. Поне от едно ползване ми хареса. Не можах да пропусна и възстановяващия балсам за устни с мед на bebe заради сладурската опаковка. В някои хотели имаше вана, а аз забравих да сложа в багажа си бомбичка, та реших да купя тази и след това видях че е за душ. Ще си я използвам у дома сега.:)


              От Essence ме изненадаха с 3 от новите си продукти. Фдт insta perfect вече ми е любим, а цвят No.30 е доста светъл и тук с апел към Снежанките - да го погледнат. Знаете колко трудно се намират цветове за дамите с бяла кожа. Червилото е с комфортна сатенена формула, издържа средно 4-5 часа. Коректора Camouflage + е с висока покривност и се забелязва, ако прекалите. Но за изразени тъмни кръгове ще е идеален, което за стария вариант с оранжевата капачка не може да се каже. Доста е светъл и той, но за бели кожи се адаптира без проблем.


            Ще ме обявите за луда, но купувам пасти и води за уста в промишлени количества. Рядко ходя в ДМ, обаче все случвам да има много намаления и се прибирам с пълна торба. Водите на Vitis, Eludril & Arthrodont са купувани от аптеки. Vitis gingival обаче видях заредена точно в ДМ заедно с пастата им за зъби и голяма туба от 500 мл струваше 11 лв по спомен. Аз си купих моята 150 мл от аптеката в мол София за 6,70 лв, но не бях сигурна дали ще ми допадне. Определено бих подновила, изразходих я отдавна и е чудесна за кървящи венци. По-мек вариант на Eludril е, която прекрасна за чувствителни и възпалени венци, но не за редовна употреба. Athrodont е на Pierre fabre също, само че по-мека и с лек сладникав вкус. На Trisa не съм пробвала нищо досега, затова ми бяха любопитни. Donto dent са с нови опаковки, ползвала съм няколко пъти в старите и предвид цената от 2 лв, си поднових варианта за чувствителни зъби. Малките пасти на Sensodyne Rapid Relief и Paradontax ми ги даде зъболекаря да пробвам, като видя какъв експериментатор съм и колко се интересувам. Другата опаковка Paradontax взех с мен при последното пътуване и ми допадна. Има ненатрапчив билков намек, но и освежаващ ментов. Усещат се частички и оставя приятно охлаждащо чувство.


           В последната си поръчка от parfimo имаше малък вариант на тоалетната вода Itislove на Salvador Dali и отдавна обмисляния Elixir от Orofluido Asia Zen Control. Ухае великолепно! Сякаш на череши с малко бадем и ванилия. Рядка и течна е формулата, докато класическия Еликсир в златисто е с доста богата. Шампоана Clean Reset на Matrix Biolage получих от сайта за проба. Дълго обмислях кой да избера, но имам няколко подхранващи и се спрях на почистващ.

 
           Новата Swedish Spa Whipped Waves серия на Oriflame ме опияни буквално с фантастичния си аромат, който силно напомня Rituals и не можах да не си взема маслото за тяло. Текстурата е пухкава, хидратираща и се топи в кожата! Олиото също е страхотно.
           Толкова суперлативи се изписаха за новата Elseve Extraordinary Oil Weightless Nutrition с кокосово масло, че не се стърпях и си купих шампоана с балсама. Шампоана вече пробвах няколко пъти и е фантастичен за сухите краища след летния сезон. Омекотява, заглажда, придава ослепителен блясък и съживява косата. А аромата му е толкова готин и няма химичен намек, че с удоволствие се къпя с него.


             Приятелка ми подари комплект Eve Confidence за рождения ден и вече почти събрах цялата излезнала поредица аромати. Този ми напомня на Armani Si, но е доста по-поносим.


            Born pretty store подготвят поредното намаление и ми изпратиха да тествам някои от новите им продукти за нокти. Ефекта с частици вече нося и е просто разкошен! Толкова плътен и красив скейл не бях виждала, а имам няколко. Топ лака и цветния крем обаче се оказаха гел и няма да мога да използвам.


            Влюбих се в тези обувки на Max Mara на витрината в Белград, но от цената им присяда и не бих изтърсила такава сума. Потърсих подобни и се спрях на тези Ann Mex от obuvki.bg. Много са сладурски, удобни и с готин детайл. Радвам се че си ги купих и ще нося с кеф!




             След като ми се скъсаха любимите розови маратонки от Deichmann, дълго търсех подобни и от същата марка в obuvki.bg, попаднах на тези. Удобни са и кожата е мека, изработката добра.... единствената ми забележка е, че изглеждат по-големи заради издължената "муцуна". Приятелка ми каза "сякаш са 40 номер". :))))


             Няколко джунджурийки от индийски магазин Lokah в София, едни обички от базара в града от любимката ми Ira D Handmade, както и невероятно колие Oceanica на Oriflame.





            Взех си тази клонка с божури от Истанбул заедно с мини от маргаритки за под 10 лв двете. А тук в English Home и Domko са на двойни, дори тройни цени.


             Навръщане към България спряхме в голям outlet център на TAC и не бях впечатлена от асортимента, но все пак излезнах с долен чаршаф, за да допълня към плик с калъфки от лятото. Видях и тези сладурски двойки кърпи, та не ги пропуснах. От няма и какво, сложих и 2 хавлии с бродерии в кошницата.




            Не съм фен на LC Waikiki и всеки път се изумявам от колосалните покупки на хората и опашките в магазините им. Леля купуваше горница за братовчед ми и аз влезнах да убия време, та си харесах всъщност блузка и чорапки. С ушичките не са от там. :)


           Блузата е супер мека и удобна, не го очаквах. И като качество изглежда доста прилична.


             Трите шала купих от Виена, харесаха ми заради цветовете и шарките си. Бежовия може би ще подаря на позната, която носи много в такъв стил. А аз ще си търся с принт на Burberry.


             От Истанбул се сдобих с тази пола в маслиненозелено и блузка за нея, макар да не ги купих заедно. Просто ги харесах и накрая се оказах с приятно допълващ се сет. :)


             Тази туника в горскозелено ми е любима. Не помня дали не ви я показах в предишния пост, че я купих още в края на пролетта, но сега я нося и с коланче е чудесна!


             Връщайки се от Прага и Виена, се оказах с 3 торби извън багажа. Едва се качихме в таксито и преди да се прибера, отидох до мол София да потърся среден куфар. Спрях се на този от Estil, но май трябваше да взема от плат. Веднага започва да се драска. Много исках точно такъв тип, обаче не са устойчиви на удари.


             От Истанбул си взех още една от тези ранички с бродерии. Супер удобни и ефектни са, спуках се да нося черната това лято и не съжалявам изобщо за покупката. :)


             Със следващата снимка, ви позволявам да ме обявите за най-лудата! Домъкнах тези 10 кутии чай от Прага и Белград. Официално в шкафа няма място за повече. Трябва да не ме пускат до магазин в близките 2 години. Не питайте как се стърпях да избера само по 5 от двата града. В Била в Прага имаше 2-3 огромни стелажа, очите ми щяха да изхвръкнат!


             Отделно от хотелите си приватизирах по няколко пакетчета, където ми се сториха интересни и исках да опитам.


            Сравнително скромна съм този път, но и гледам да се укротявам. Тъкмо започнаха да ми намаляват тубичките в скрина и пак запълних нишите. Писна ми от изкушения, но когато е слаб ангела - трудно се удържа човек.

1 коментар:

  1. Иве, според мен изобщо не си сбъркала с куфара на Естил. Тръгнах за Щатите с абсолютно същия куфар на Естил и с куфар на KML. Този на KML след два полета беше с две липсващи колела, а на Естил, освен драскотините, беше напълно здрав.

    ОтговорИзтриване